Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Μετρ Αχίλλειον – βιασμός Γεωργίας: Κατέθεσε ο 33χρονος, κατασχέθηκαν κινητό και υπολογιστής
ΕΛΛΑΔΑ

Μετρ Αχίλλειον – βιασμός Γεωργίας: Κατέθεσε ο 33χρονος, κατασχέθηκαν κινητό και υπολογιστής

Μετρ Αχίλλειον - βιασμός Γεωργίας: Μετά από έρευνα στο σπίτι του Μ Π κατασχέθηκαν ο ηλεκτρονικός του υπολογιστή και το κινητό του.

Αποχώρησε από το αστυνομικό μέγαρο Θεσσαλονίκης ο 33χρονος που φέρεται να προσκάλεσε την 24χρονη στο επίμαχο πάρτι. Όπως αναφέρει το GRTimes.gr, ο 33χρονος κατέθεσε στην αστυνομία σχετικά με την έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη για το κύκλωμα μαστροπείας. Πρόκειται για τον μετρ Μ Π, που κάλεσε τη Γεωργία Μπίκα στο πρωτοχρονιάτικο πάρτι. Αν και αρχικά υπήρξε η πληροφορία ότι ο Π προσήχθη, τελικά έγινε γνωστό ότι κλήθηκε στην Ασφάλεια για να παραδώσει το κινητό του τηλέφωνο. Όπως ανέφερε ο δικηγόρος του, ο πελάτης του συμμετέχει στην έρευνα με τη θέλησή του, δεν έχει την ιδιότητα του κατηγορουμένου ή του υπόπτου και παρέδωσε ο ίδιος υπολογιστή και κινητό για να εξεταστούν. Η διαδικασία κράτησε πέντε ώρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr, αστυνομικοί του Τμήματος Καταπολέμησης Οργανωμένου Εγκλήματος μετά από έρευνα στο σπίτι του Μ Π κατέσχεσαν τον ηλεκτρονικό του υπολογιστή και το κινητό του. Έχουν κατασχεθεί επίσης τα κινητά των δύο εμπλεκομένων που βρίσκονται στην Αθήνα και εστάλησαν στη Θεσσαλονίκη. Δεν είναι σαφές ποια πρόσωπα αφορά. Υπενθυμίζεται ότι μετά την καταγγελία της Γεωργίας Μπίκα για βιασμό συνελήφθη ο Β Λ, ενώ κατέθεσαν ο αδελφός του, Ε, και ο φίλος τους Κ Π, που όλοι μαζί είχαν ταξιδέψει από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη για να κάνουν Πρωτοχρονιά.

 

Η κατάθεση της Γεωργίας Μπίκα

Μιάμιση ώρα κράτησε η κατάθεση της 24χρονης Γεωργίας Μπίκα στο γραφείο της ανακρίτριας στη Θεσσαλονίκη, το μεσημέρι της Παρασκευής. Η άτυχη κοπέλα αποχώρησε χωρίς να κάνει δηλώσεις στους δημοσιογράφους, ενώ στο πλευρό της ήταν καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας ειδικός ψυχολόγος. Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr, η ίδια επιβεβαίωσε τους ισχυρισμούς της για όσα έγιναν την ημέρα της πρωτοχρονιάς. Η νεαρή κοπέλα φέρεται να ισχυρίστηκε πως ισχύουν τα όσα είχε αναφέρει αρχικά, ενώ έδωσε και τα σχετικά στοιχεία τα οποία επιβεβαιώνουν τα λεγόμενα και τις καταγγελίες της. Όλα τα στοιχεία φαίνεται πως επιβεβαιώνουν τις κινήσεις που έκανε πριν και μετά τον βιασμό. «Η Γεωργία δεν έχει αντιφάσεις και οι καταθέσεις της κρίνονται ειλικρινείς», είπε ο δικηγόρος της, κ. Ζιώγας.

«Η Γεωργία εμφανίστηκε σήμερα με θάρρος πάλι μπροστά στην ανακρίτρια και επιβεβαίωσε όσα κτηνώδη βίωσε μέσα στη σουίτα την ημέρα της Πρωτοχρονιάς. Η Γεωργία τα είπε με θάρρος, με το πρόσωπό της ξεσκέπαστο και το κεφάλι της ψηλά. Εμείς επιβεβαιώσαμε όσα η Γεωργία ανέφερε στις προηγούμενες καταθέσεις της και συμπληρωματικά προσκόμισε αποδεικτικά στοιχεία για αυτά που ισχυρίστηκε την προηγούμενη φορά», ανέφερε ο δικηγόρος της. Τα συγκεκριμένα στοιχεία αφορούν μηνύματα και κλήσεις που επιβεβαιώνουν τις κινήσεις της και την αλήθεια των λεγομένων της για το βράδυ του βιασμού της. Σύμφωνα με πληροφορίες, τη Δευτέρα αναμένεται να καταθέσει η 17χρονη φίλη της, που ήταν μαζί της στο πάρτι πριν από τον βιασμό της, αλλά και ο φίλος του εργοδότη της, οι οποίοι την παρέλαβαν από το ξενοδοχείο μετά την εφιαλτική νύχτα που έζησε.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις