Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

06

Δεκεμβρίου 2023

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Λύκος στο Δίστομο: Βόλτα… ανάμεσα στα σπίτια!
ΕΛΛΑΔΑ

Λύκος στο Δίστομο: Βόλτα… ανάμεσα στα σπίτια!

Λύκος στο Δίστομο: Δείτε το βίντεο που τράβηξε τη νύχτα περαστικός

Αυτός ο λύκος δεν κατέβηκε απλά πιο χαμηλά, αλλά μπήκε μέσα στο Δίστομο και έφτασε σε γειτονιά της περιοχής…Ο λύκος ψάχνει για τροφή και όπως φαίνεται έχει αποκοπεί από την αγέλη. Βρίσκεται μέσα στο Δίστομο, σε γειτονιά της πόλης, με τη νύχτα να έχει προχωρήσει και ευτυχώς να μην υπάρχει στο δρόμο κόσμος. Ο μοναδικός εκείνη την ώρα που περνάει από το σημείο, είναι ένας οδηγός που καταγράφει τις εικόνες με το κινητό του τηλέφωνο.

Αυτή είναι η δεύτερη επίσκεψη λύκου στην περιοχή, μέσα σε λίγες μόνο μέρες. Το φαινόμενο της επανεμφάνισης των λύκων ακόμα και κοντά στα σπίτια δεν πρέπει να μας τρομάζει, ωστόσο δεν μπορούμε και δεν πρέπει να αδρανούμε σαν να μη συμβαίνει, όπως τονίζουν οι ειδικοί.

Τα τελευταία χρόνια, οι επιθέσεις λύκων σε περιοχές των ανθρώπινων δραστηριοτήτων είναι δεκάδες, δημιουργώντας πολλά προβλήματα αλλά και τρόμο, σε ορισμένες περιπτώσεις. Η σωστή λύση, για το καλό των λύκων και το δικό μας, δεν είναι άλλη από τη «διαχείριση» του φαινομένου, ώστε να επιτευχθεί η κατάλληλη ισορροπία ανάμεσα σε όλα τα «είδη» που διαβιούν στη χώρα μας.

«Κανένας λύκος -πλην ορισμένων σπάνιων εξαιρέσεων που το ζώο έχει λύσσα- δεν πρόκειται να επιτεθεί σε άνθρωπο. Παρ’ όλα αυτά, δεν πρέπει ποτέ να προσεγγίζουμε τον λύκο. Αν βρεθούμε κατά λάθος κοντά του, με παλαμάκια, φωνές, ίσως και πέτρες, τον απωθούμε αμέσως. Και φυσικά δεν φέρνουμε σε εθνικούς δρυμούς κανένα κατοικίδιο ζώο», εξηγούν ειδικοί. Το τελευταίο γεγονός από τη Βοιωτία δημοσιοποιεί με ανάρτηση του ο δήμαρχος Διστόμου Αράχωβας Αντίκυρας Γιάννης Σταθάς.

Δείτε το βίντεο του tvstar.gr…

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις