Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ληστείες: Εισέβαλαν σε κατοικία δήθεν για να βρουν κακοποιούς
ΕΛΛΑΔΑ

Ληστείες: Εισέβαλαν σε κατοικία δήθεν για να βρουν κακοποιούς

Ληστείες: Είδε από την οθόνη του κλειστού κυκλώματος τρεις αγνώστους να επιχειρούν να μπουν στη μεζονέτα.

Αστυνομικοί-«μαϊμού» επεφύλαξαν νύχτα τρόμου για 38χρονο ιδιοκτήτη μονοκατοικίας, όπου στεγάζει και το εργαστήριο χρυσοχοϊας, στο οποίο εργάζεται για την κατασκευή κοσμημάτων, στην περιοχή των Πεύκων, στη Θεσσαλονίκη. Οι τέσσερις της συμμορίας, ντύθηκαν με στολές, που προσομοίαζαν σε μεγάλο βαθμό με τις κανονικές των πραγματικών αστυνομικών και για να φθάσουν στο εργαστήριο και να αρπάξουν χρυσό και κοσμήματα, εφάρμοσαν σατανικό σχέδιο. Παριστάνοντας τους αστυνομικούς, μεσάνυχτα, χτύπησαν την κεντρική είσοδο και το κουδούνι του ιδιοκτήτη, λέγοντάς του ότι «είναι αστυνομικοί» και ότι έχουν εντολή να ερευνήσουν «για κακοποιούς, που πιθανόν είχαν βρει καταφύγιο στο οίκημα». Ο 38χρονος άνοιξε την πόρτα και οι «αστυνομικοί» ξεκίνησαν να κάνουν «έρευνα» στους χώρους. Από ένα σημείο άρπαξαν μια κυνηγετική καραμπίνα, νόμιμης ιδιοκτησίας του πατέρα του θύματος.

Συνέχισαν την «έρευνα» κι έφθασαν στην κλειδωμένη, σιδερένια πόρτα, του εργαστηρίου χρυσοχοΐας! Ο ένας από τους κακοποιούς, επιχείρησε να την ανοίξει! Τότε ο προβληματισμένος ιδιοκτήτης, αντέδρασε γιατί κατάλαβε από όλες τις κινήσεις των «αστυνομικών» ότι όσα είχαν πει ήταν πρόφαση για την αρπαγή χρυσού! Τότε, ο ένας από τους δράστες τον χτύπησε και μαζί με τους άλλους τρεις οπισθοχώρησαν και εξαφανίστηκαν. Μόλις συνήλθε από το σοκ ο 38χρονος κάλεσε την Αστυνομία και αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Νεάπολης-Συκεών, έφθασαν επί τόπου και ξεκίνησαν την έρευνα με καταθέσεις, βιντεοληπτικό υλικό και σάρωση των χώρων από τη Σήμανση τις προσπάθειές τους να μπουν στα ίχνη των κακοποιών, που ντύθηκαν αστυνομικοί για να ληξστέψουν.

Εφιάλτης για γυναικολόγο

Τις ίδιες ώρες, εφιαλτικές στιγμές έζησε και ένας γυναικολόγος γιατρός και η κόρη του, όταν κακοποιοί, εισέβαλαν στη μεζονέτα που διαμένουν στην περιοχή του Χαλανδρίου. Τη στιγμή της εισβολής, ο γυναικολόγος βρισκόταν στο ιατρείο του και αντιλήφθηκε τους δράστες από το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης, που «βλέπει» όλους τους χώρους της μεζονέτας. Στην οθόνη, είδε ξαφνικά τρεις κουκουλοφόρους να προσπαθούν να μπουν στη μεζονέτα ενώ στο εσωτερικό βρισκόταν η 16χρονη κόρη του μαζί με την καθηγήτριά της και έκανε μάθημα. Αμέσως επικοινώνησε με την κόρη του και ζήτησε να μπουν στο δωμάτιο πανικού με την ατσάλινη πόρτα, που διαθέτει η κατοικία.

Κλειδώθηκαν στο δωμάτιο πανικού, ενώ οι κουκουλοφόροι πάλευαν για αρκετά λεπτά να σπάσουν τη σιδερένια πόρτα. Την ίδια στιγμή, ο γιατρός είχε ήδη ειδοποιήσει την Αστυνομία και μέσα σε λίγα λεπτά άνδρες της Άμεσης Δράσης, έφθασαν στη μεζονέτα. Και εδώ ξεκίνησε ανάλογη έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών, που διέφυγαν χωρίς να αρπάξουν τίποτε, αλλά προκάλεσαν πανικό, τόσο τον μαιευτήρα όσο και την κόρη του και την καθηγήτριά της.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις