Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

25

Μαΐου 2021

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΚΚΕ: Όχι στην υποτίμηση της αξιοπρέπειας της γυναίκας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΚΕ: Όχι στην υποτίμηση της αξιοπρέπειας της γυναίκας

ΚΚΕ: Με ανακοίνωσή του το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας σχολιάζει το περιστατικό του βιασμού της 24χρονης στη Θεσσαλονίκη.

Με δελτίο Τύπου που εξέδωσε το ΚΚΕ σχολιάζει το περιστατικό του βιασμού της 24χρονης στη Θεσσαλονίκης, κάνοντας λόγο για σάπιες αξίες που αναπαράγει η σημερινή κοινωνία και για αποκρουστικά ήθη γόνων μεγάλων επιχειρηματικών οικογενειών. Αναλυτικά, η ανακοίνωση αναφέρει: «Δίκαια έχει προκαλέσει την οργή και το θυμό το αποτρόπαιο έγκλημα βιασμού της 24χρονης στη Θεσσαλονίκη, αλλά και η διαφαινόμενη συγκάλυψη κι ατιμωρησία των δραστών. Όσο επιτακτικό είναι να διερευνηθεί το συγκεκριμένο έγκλημα, άλλο τόσο αναγκαίο είναι να δυναμώσει το μέτωπο απέναντι στις σάπιες «αξίες», που δημιουργεί και αναπαράγει η σημερινή κοινωνία, με τα εξίσου αποκρουστικά “ήθη γόνων μεγάλων επιχειρηματικών οικογενειών”, στα φαινόμενα υποτίμησης της προσωπικότητας και της αξιοπρέπειας της γυναίκας.

»Επιβεβαιώνεται ότι η “ασπίδα προστασίας” για κάθε γυναίκα, ώστε να βρει το θάρρος και την αντοχή να σταθεί απέναντι σε τέτοια φαινόμενα, αναπτύσσεται στη βάση της συλλογικότητας και της αλληλεγγύης και όχι στην επιλεκτική και βολική “ευαισθησία” των διαφόρων influencers για περιστατικά κακοποίησης γυναικών».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις