Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Τροχαίο στη Βούλα – Τζώρτζης Μονογυιός: Τι συνέβη με τη Ferrari, η κατάθεση φίλου του
ΕΛΛΑΔΑ

Τροχαίο στη Βούλα – Τζώρτζης Μονογυιός: Τι συνέβη με τη Ferrari, η κατάθεση φίλου του

Τροχαίο στη Βούλα - Τζώρτζης Μονογυιός: "Δεν έπρεπε να πάρει φωτιά το αυτοκίνητο με τέτοια ευκολία", είπε ο πραγματογνώμονας για το τροχαίο με τη Ferrari στη Βούλα.

Σοκ έχει προκαλέσει στο πανελλήνιο το τροχαίο στη Βάρη με τη Ferrari που στοίχισε τη ζωή στον 45χρονο Τζώρτζη Μονογυιό, αδερφό της βουλευτού της ΝΔ. «Η πρώτη εικόνα που έχουμε δείχνει ότι δεν εμπλέκεται άλλο αυτοκίνητο στο χθεσινό δυστύχημα στη Βούλα, όπου έχασε τη ζωή του ο οδηγός και τραυματίστηκε η σύζυγός του. Συγκεντρώνουμε βίντεο από κάμερες διαχείρισης κυκλοφορίας της περιοχής, ενώ έχουμε αναθέσει σε ειδικό πραγματογνώμονα να συντάξει πόρισμα». Αυτά τονίζουν στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων πηγές της Τροχαίας για το σοκαριστικό τροχαίο δυστύχημα, όπου το πολυτελές όχημα των 800 ίππων, που οδηγούσε 45χρονος, έφυγε ξαφνικά από την πορεία του, έπεσε πάνω σε δένδρο και τυλίχθηκε στις φλόγες, με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο ο οδηγός.

Ηταν η πρώτη του βόλτα με τη Ferrari

Όπως έγινε γνωστό, αυτή ήταν η πρώτη βόλτα που έκανε με το πολυτελές αυτοκίνητο ο άτυχος οδηγός, η σορός του οποίου βρίσκεται στο Ασκληπιείο της Βούλας. Οσον αφορά τη σύζυγό του νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση, αλλά, ευτυχώς, εκτός κινδύνου στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας. Σημειώνεται, τέλος, ότι προανάκριση για το δυστύχημα διενεργεί η Τροχαία Ελληνικού.

Τι κατέθεσε φίλος του Τζώρτζη Μονογυιού για το τροχαίο

«Περί ώρα 20.15 μεταβήκαμε κοντά στη Βούλα προκειμένου ο Γιώργος να παραλάβει το νέο του αυτοκίνητο μάρκας Ferrari. Στο νέο αυτοκίνητο μπήκε ο Γιώργος μαζί με την Αθηνά. Ξεκινήσαμε με κατεύθυνση προς την οικία του στη Βουλιαγμένη για να το παρκάρει. Είδα το αυτοκίνητο να έχει τυλιχτεί στις φλόγες. Τρέξαμε για να τον βγάλουμε, δεν είχε τις αισθήσεις του, ενώ είχε και κάποια εγκαύματα», ανέφερε στην κατάθεσή του φίλος του που ακολουθούσε το όχημα.

Ενας ακόμη μάρτυρας του τροχαίου στη Βούλα μίλησε σήμερα στην πρωινή εκπομπή του Mega. Ο μάρτυρας, κάτοικος της περιοχής, βγήκε στο μπαλκόνι του γύρω στις 8:15 βλέποντας τους καπνούς. «Βγήκα και αντίκρισα αυτό το πράγμα, να φλέγεται ένα αυτοκίνητο στη νησίδα της παραλιακής και πολύ γρήγορα ήρθε η Πυροσβεστική και έγινε κατάσβεση», είπε και απαντώντας σε ερώτηση τόνισε ότι δεν άκουσε κάποιο μεγάλο θόρυβο. «Εγώ βγήκα κατά τύχη στο μπαλκόνι. Και όλοι απορούσαν πώς έφυγε το αυτοκίνητο γιατί είναι στην ευθεία αυτό», σημείωσε. «Υπήρχαν δύο σώματα, μία σορός και μίας κοπέλας που ήταν εν ζωή. Ήταν στη νησίδα πάνω στο γρασίδι, τους είχαν τραβήξει», είπε για τη στιγμή που βγήκε έξω.

Στη συνέχεια μίλησε με τον οδηγό ταξί, που είδε με τα μάτια του το δυστύχημα, ενώ βρισκόταν στο αντίθετο ρεύμα. Μεταφέροντας τα όσα του περιέγραψε είπε ότι του ανέφερε ότι «είδε το αυτοκίνητο να χάνει τον έλεγχο. Δεν κατάλαβε για ποιο λόγο. Έπεσε στα δέντρα. Κάποιος έτρεξε γρήγορα και έβγαλε τους επιβάτες κι αμέσως το αυτοκίνητο μετά από λίγο πήρε φωτιά».

Ο γάμος του Τζώρτζη Μονογυιού με την Αθηνά το 2020

Ο Τζώρτζης Μονογυιός, αδελφός της βουλευτού της ΝΔ Κατερίνας Μονογυιού, είχε γίνει ευρύτερα γνωστός από τη συμμετοχή του στο ριάλιτι The Wall, στις αρχές του 2000. Ο Τζώρτζης Μονογυιός δραστηριοποιούνταν επιχειρηματικά στη Μύκονο, το νησί στο οποίο είχε γεννηθεί και είχε μεγαλώσει. Συγκεκριμένα, διατηρούσε κατάστημα ρούχων με την επωνυμία Georgy. Ο 45χρονος Τζώρτζης Μονογυιός, πατέρας δύο μικρών παιδιών (το ένα από προηγούμενη σχέση), έμενε μόνιμα στην Αθήνα. Μόλις πριν από δύο χρόνια περίπου είχε παντρευτεί την Αθηνά Κοντοπάνου, η οποία επέβαινε και εκείνη χθες στη μοιραία Ferrari. Η σύζυγος του Τζώρτζη Μονογυιού νοσηλεύεται βαριά τραυματισμένη, αλλά ευτυχώς δεν κινδυνεύει η ζωή της.

Φωτο από Iefimerida
Το ζευγάρι, ο Τζώρτζης Μονογυιός και η Αθηνά Καραπάνου είχαν παντρευτεί τον Μάιο του 2020 στην Αθήνα

Ευτυχισμένοι και λαμπεροί ζούσαν την μοναδική αυτή στιγμή αγκαλιασμένοι. Δυστυχώς το τρομακτικό τροχαίο με τη Ferrari στέρησε τη ζωή στον 45χρονο, βυθίζοντας στη θλίψη την οικογένειά του, τους φίλους του και την τοπική κοινωνία της Μυκόνου. Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το δυστύχημα με τη Ferrari στη Βούλα ερευνώνται. Τραγική ειρωνεία το γεγονός ότι μόλις είχε παραλάβει το ολοκαίνουργιο αυτοκίνητό του, μια Ferrari Pista, λίγα μέτρα μακριά από το σπίτι τους.

Πραγματογνώμονας για το τροχαίο Μονογυιού με τη Ferrari: Γιατί έπιασε τόσο εύκολα φωτιά; – Το μεγάλο ερώτημα

Προβληματισμένος για το γεγονός ότι η μοιραία Ferrari που οδηγούσε ο Τζώρτζης Μονογυιός άρπαξε φωτιά τόσο εύκολα στο χθεσινοβραδινό αυτοκινητικό δυστύχημα στη Βούλα, εμφανίστηκε στον ΣΚΑΪ ο πολύπειρος ειδικός πραγματογνώμονας της τροχαίας Παναγιώτης Μαδιάς. Όπως ανέφερε “στο ρείθρο της νησίδας έχουμε δύο σημεία: και τον εμπρόσθιο δεξιό διευθυντήριο τροχό του αυτοκινήτου, και τον αριστερό τροχό, που σκαρφάλωσε πάνω στο ρείθρο. Εν συνεχεία το όχημα εκτρεπόμενο αριστερόστροφα, προσέκρουσε πιθανότατα (σ.σ δεν έχει δει ακόμα το αυτοκίνητο) με το οπίσθιο δεξιό του τροχό πάνω στον κορμό του δέντρου, και εν συνεχεία το όχημα στράφηκε διαγώνια προς την αντίθετη κατεύθυνση του δρόμου… Αλλά αυτό που μού κάνει εντύπωση και το ερώτημα από το βίντεο που είδα. Δεν έπρεπε να πάρει φωτιά το αυτοκίνητο με τέτοια ευκολία που πήρε φωτιά”.

Όπως εξήγησε ο κ. Μαδιάς, η πρώτη, ίσως και μοναδική επαφή του αυτοκινήτου, ήταν με τον κορμό του δέντρου με τον οπίσθιο δεξιό τροχό, και έγινε και η αποκόλληση του τροχού στο σημείο αυτό.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις