Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

22

Ιανουαρίου 2021

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Εμπρησμός Κρήτη: Πήγαν να βάλουν φωτιά και παραλίγο να καούν
ΕΛΛΑΔΑ

Εμπρησμός Κρήτη: Πήγαν να βάλουν φωτιά και παραλίγο να καούν

Εμπρησμός Κρήτη: Κίνητρο του εμπρησμού ήταν η αποζημίωση μέσω της ασφάλειας που είχε η συγκεκριμένη επιχείρηση του Ηρακλείου.

Μια εμπρηστική ενέργεια που θα μπορούσε να είναι από σκηνή αμερικάνικης αστυνομικής ταινίας, αλλά και οι χειρισμοί για την εξιχνίαση της κακόβουλης πράξης από το ανακριτικό γραφείο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ηρακλείου που θα μπορούσαν να διδάσκονται στις πυροσβεστικές ακαδημίες, συνθέτουν τα στοιχεία μιας εντυπωσιακής υπόθεσης με πρωταγωνίστριες δυο εμπρηστές με γόβες! Ο εμπρησμός σημειώθηκε σε επιχείρηση στο κέντρο του Ηρακλείου το Νοέμβριο του 2019 και από την πρώτη στιγμή όλοι έκαναν λόγο για μια πρωτόγνωρη περίπτωση. Κι αυτό γιατί από τις πολύ προσεκτικές και άκρως επαγγελματικές έρευνες του ανακριτικού της Π.Υ Ηρακλείου φάνηκε ότι τη φωτιά την έβαλαν δύο γυναίκες, οι οποίες μάλιστα κινδύνευσαν και οι ίδιες να καούν. Το εντυπωσιακό βίντεο δείχνει τη στιγμή της έκρηξης από τον εμπρησμό αλλά και το πώς λαμπάδιασαν οι δύο δράστιδες.

Δείτε το επίμαχο απόσπασμα μετά το 1’50”

Τα στελέχη του ανακριτικού γραφείου της Π.Υ Ηρακλείου με επικεφαλής και επόπτη των ερευνών τον τότε προϊστάμενο του γραφείου δεν άφησαν στοιχείο ανεκμετάλλευτο για τη διαλεύκανση της υπόθεσης. Όχι μόνο βρήκαν κάμερες που αποτυπώνουν το γεγονός, αλλά ζήτησαν άρση τηλεφώνων, ερεύνησαν νοσοκομεία της Κρήτης και της χώρας κι έκαναν κι άλλες ειδικές προανακριτικές πράξεις μέχρις ότου δικαιωθούν. Και τελικώς τα κατάφεραν οδηγώντας ενώπιον της Δικαιοσύνης τις δράστιδες αλλά και τον ηθικό αυτουργό που κρυβόταν πίσω από όλα αυτά. Κίνητρο της όλης υπόθεσης ήταν όπως προκύπτει από την έρευνα των πυροσβεστών η χρηματική αποζημίωση μέσω της ασφάλειας που είχε η συγκεκριμένη επιχείρηση. Πλέον η υπόθεση έχει περάσει στη διάθεση της Δικαιοσύνης και οι υπεύθυνοι αναμένεται να λογοδοτήσουν άμεσα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις