Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

02

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Απάτες: Υποσχόταν σε άνεργους προσλήψεις σε δήμους
ΕΛΛΑΔΑ

Απάτες: Υποσχόταν σε άνεργους προσλήψεις σε δήμους

Απάτες: Ψάρευε τα θύματα σε καφέ και ζητούσε χρήματα για παράβολα για δήθεν προκηρυχθείσες θέσεις εργασίας.

Πρώην, πλέον, Δημοτικός Υπάλληλος, στο Δήμο Παύλου Μελά στη Θεσσαλονίκη, για δέκα ολόκληρα χρόνια εξαπατούσε πολίτες, που αναζητούσαν μια δουλειά για να ζήσουν οι ίδιοι και οι οικογένειές τους. Ως υπάλληλος του Δήμου ο ίδιος, επέλεγε τα θύματα, που γνώριζε σε καφέ της πόλης και τους πουλούσε το παραμύθι ότι θα φροντίσει για την πρόσληψή τους, μέσα από δήθεν προκήρυξη προσλήψεων, που είχε προκηρύξει ο Δήμος. Για να γίνεται ακόμη πιο πειστικός, στην εκμετάλευση της ανθρώπινης αγωνίας, κατηγορήθηκε ότι «παρέδιδε πρακτικά μαθήματα» στα υποψήφια θύματά του, χρησιμοποιώντας υπηρεσιακό όχημα του Δήμου όπου εργαζόταν. Σε διάστημα 10 ετών, από το έτος 2004 έως και το 2014, απέσπασε από τουλάχιστον 13 άτομα, το χρηματικό ποσό των 47.657 ευρώ, ενώ αποπειράθηκε να αποσπάσει επιπλέον 1.510 ευρώ.

Καταδικάστηκε το 2014 σε πέντε χρόνια κάθειρξη για την εξαπάτη τουλάχιστον 13 ανθρώπων, να εξασφαλίσουν την, ανύπαρκτη θέση και δήθεν να αγορασθούν τα παράβολα για τη συμμετοχή στον διαγωνισμό! Από τότε, όμως, κυκλοφορούσε ελεύθερος, με την καταδικαστική απόφαση να εκκρεμεί σε βάρος του. Ώσπου εντοπίστηκε στην περιοχή της Καλαμαριάς, από αστυνομικούς του Τμήματος Αναζητήσεων της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης. «Σε βάρος του συλληφθέντα», αναφέρει η επίσημη ενημέρωση της Αστυνομίας «εκκρεμούσε μία απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 5 ετών για απάτη κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή τετελεσμένων και σε απόπειρα από υπαίτιο που διαπράττει απάτες κατ’ εξακολούθηση και κατά συνήθεια, με συνολικό όφελος που υπερβαίνει τις 30.000 ευρώ, πράξεις που τελέστηκαν στη Θεσσαλονίκη».

Πώς δρούσε

Ιδού, πως δρούσε για την αλ΄θευση θυμάτων, ο πρώην, πλέον υπάλληλος του Δήμου.Αναφέρει η Αστυνομία: «Συγκεκριμένα, ο προαναφερόμενος, εργαζόμενος ως δημοτικός υπάλληλος και εκμεταλλευόμενος την ανάγκη εργασίας άνεργων ατόμων, έταζε την πρόσληψή τους σε υποτιθέμενη προκήρυξη του Δήμου στον οποίο εργαζόταν, αποσπώντας τους χρηματικά ποσά, ζητώντας τους επιπλέον δικαιολογητικά και πιστοποιητικά. Επίσης, παρουσιάζονταν ως διαμεσολαβητής για τη διεκπεραίωση εκκρεμοτήτων σχετικών με άδειες ικανότητας οδήγησης, χωρίς να προβαίνει σε καμία ενέργεια μετά την παραλαβή των χρημάτων. Τέλος, πείθοντας τα θύματά του σε σύναψη δανείου με σκοπό υποτιθέμενη επαγγελματική συνεργασία μαζί τους, αποσπούσε τα χρήματα του δανείου. Από την παράνομη δραστηριότητά του, αποκόμισε το συνολικό χρηματικό ποσό των 47.657 ευρώ, από 13 παθόντες». Ήδη παραδόθηκε στις Δικαστικές Αρχές οι οποίες θα χειριστούν την υπόθεση.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις