Τραπεζικό λάθος: Χιλιάδες άνθρωποι έλαβαν «δώρο έκπληξη» την ημέρα των Χριστουγέννων

ΚΟΣΜΟΣ

Τραπεζικό λάθος: Χιλιάδες άνθρωποι έλαβαν «δώρο έκπληξη» την ημέρα των Χριστουγέννων

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Τραπεζικό λάθος: Ανήμερα τα Χριστούγεννα

02.01.2022 | 14:51

Χιλιάδες άνθρωποι έλαβαν ένα «δώρο έκπληξη» την ημέρα των Χριστουγέννων, όταν η ευρωπαϊκή τράπεζα Santander κατέθεσε κατά λάθος 176 εκατομμύρια δολάρια σε 75.000 λογαριασμούς. Το λάθος συνέβη όταν οι πληρωμές από 2.000 επιχειρηματικούς λογαριασμούς στο Ηνωμένο Βασίλειο υποβλήθηκαν σε επεξεργασία δύο φορές, κάτι που σημαίνει ότι ορισμένοι εργαζόμενοι είδαν τους μισθούς τους να διπλασιάζονται, ενώ προμηθευτές έλαβαν επίσης περισσότερα από ό,τι περίμεναν. Η τράπεζα είπε ότι οι διπλές πληρωμές προκλήθηκαν από ένα «πρόβλημα προγραμματισμού» που έχει διορθωθεί. Τώρα προσπαθεί να ανακτήσει τις εσφαλμένες πληρωμές, πολλές από τις οποίες έχουν πάει σε τραπεζικούς λογαριασμούς που διαχειρίζονται ανταγωνιστικές τράπεζες.

«Λυπούμαστε που λόγω ενός τεχνικού προβλήματος, ορισμένες πληρωμές από εταιρικούς πελάτες μας αντιστοιχίστηκαν εσφαλμένα στους λογαριασμούς των παραληπτών», δήλωσε στο CNBC ένας εκπρόσωπος της Santander. «Κατέστρεψε την περίοδο των διακοπών μου γιατί νόμιζα ότι είχα πληρώσει εκατοντάδες χιλιάδες κατά λάθος — νόμιζα ότι είχα κάνει κάτι λάθος», φέρεται να είπε ένας διευθυντής μισθοδοσίας στο BBC. «Νόμιζα ότι ήμουν μόνο εγώ και ότι θα είχα πρόβλημα στη δουλειά». Πρόσθεσε ότι η Santander δεν έχει ενημερώσει πώς οι επιχειρήσεις πρέπει να εξηγήσουν τη δεύτερη πληρωμή στο προσωπικό ούτε παρείχε πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο αποπληρωμής, όπως μεταδίδει το NBC.

Η Santander ανέφερε ότι η διαδικασία για την ανάκτηση των κεφαλαίων είναι μια διαδικασία του κλάδου γνωστή ως «ανάκτησης τραπεζικών σφαλμάτων», συμπληρώνοντας ότι έχει αρχίσει να συνεργάζεται με άλλες τράπεζες, και πως αυτές με τις σειρά τους θα προσπαθήσουν να ανακτήσουν τις εσφαλμένες πληρωμές από τους λογαριασμούς των πελατών τους.

Με πληροφορίες NBC
Exit mobile version