Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

02

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Yoga – οφέλη: Ήρθε η ώρα να την υιοθετήσεις στη ζωή σου
PLUS

Yoga – οφέλη: Ήρθε η ώρα να την υιοθετήσεις στη ζωή σου

Yoga - οφέλη: Είναι εκείνο το είδος άσκησης που συνδυάζει, ασκήσεις αναπνοής, διαλογισμό αλλά και ασκήσεις-διατάσεις σώματος.

Προερχόμενη από τη σανσκριτική λέξη «yuji», που σημαίνει «ένωση», η yoga είναι μια αρχαία πρακτική που συνδέει μυαλό και σώμα. Άρα όπως ίσως φαντάζεσαι τα οφέλη της είναι πολλά και για το σώμα αλλά και για το πνεύμα σου. Στην ουσία η yoga είναι εκείνο το είδος άσκησης που συνδυάζει, ασκήσεις αναπνοής, διαλογισμό αλλά και ασκήσεις-διατάσεις σώματος που έχουν σχεδιαστεί για να βοηθούν στη χαλάρωση και στη μείωση του στρες.

Με τον καιρό, όσοι άνθρωποι έχουν επιλέξει να ασχοληθούν με την yoga, έχουν ανακαλύψει μία σειρά από οφέλη τα οποία είναι σαφώς πολύ περισσότερα από την καύση θερμίδων και την ενδυνάμωση των μυών. Έτσι λοιπόν αν κι εσύ ετοιμάζεις τους fitness στόχους σου για τη νέα χρονιά, ίσως πρέπει να σκεφτείς σοβαρά να προσθέσεις και τη yoga σε αυτούς και να απολαύσεις τα παρακάτω οφέλη της.

Γιατί να βάλεις τη yoga στη ζωή σου – Όλα τα οφέλη

1) Μείωση του άγχους και πρόληψη της κατάθλιψης

Πολλαπλές έρευνες αποδεικνύουν ότι η yoga έχει αντικαταθλιπτική δράση και μειώνει αισθητά τα συμπτώματα της κατάθλιψης. Αυτό συμβαίνει γιατί μειώνονται τα επίπεδα της κορτιζόλης, μίας από τις ορμόνες του στρες που επηρεάζει τα επίπεδα της σεροτονίνης, ενός νευροδιαβιβαστή που σχετίζεται άμεσα με την κατάθλιψη. Δεν είναι τυχαίο ότι συνίσταται σε άτομα με κατάθλιψη να συνδυάσουν ψυχοθεραπεία με συνεδρίες yoga.

2) Καλύτερη εικόνα 

Η yoga χτίζει την αυτεπίγνωσή σου, καθώς στρέφεις όλη σου την προσοχή στις ικανότητες και κινήσεις του σώματός σου στο παρόν. Σε βάθος χρόνου αποκτάς αισθητή αλλαγή στην εικόνα του σώματός σου ενώ παράλληλα ενισχύεις την αυτοεκτίμησή σου.

3) Ευλυγισία

Αν κάνεις δουλειά γραφείου και υποφέρεις από την καθιστική ζωή, ξεκίνα σήμερα κιόλας yoga. Αυξάνοντας σταδιακά την ευλιγισία σου θα απαλλαγείς από πόνους σε πλάτη, μέση και αυχένα.

4) Ενίσχυση της μυϊκής δύναμης

Οι ασκήσεις δύναμης σε συνδυασμό πάντα με την ισορροπία και την ευλυγισία σε προστατεύουν από πτώσεις και τραυματισμούς.

5) Καλύτερη ποιότητα ύπνου

Σύμφωνα με τους ειδικούς η yoga αυξάνει η έκκριση μελατονίνης, της ορμόνης που ρυθμίζει την εναλλαγή ύπνου- εγρήγορσης. Την ίδια ώρα προλαμβάνει και αντιμετωπίζει συμπτώματα άγχους και κατάθλιψης, κάτι που σίγουρα βοηθά να κοιμάσαι καλύτερα, συνεπώς να έχεις και καλύτερη διάθεση.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις