Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Πρωτοχρονιά – Νέα Ζηλανδία: Υποδοχή του 2022 με λιτό σόου – Το ακριβώς αντίθετο η Αυστραλία
ΚΟΣΜΟΣ

Πρωτοχρονιά – Νέα Ζηλανδία: Υποδοχή του 2022 με λιτό σόου – Το ακριβώς αντίθετο η Αυστραλία

Πρωτοχρονιά - Νέα Ζηλανδία: Υιοθέτησε την επιλογή ενός λιτού σόου με φώτα λόγω Covid. Η Αυστραλία δεν πτοήθηκε, προχώρησε σε ένα φαντασμαγορικό σόου πυροτεχνημάτων.

Η Νέα Ζηλανδία είναι η πρώτη χώρα στον κόσμο που υποδέχθηκε το 2022 με ένα λιτό σόου με φώτα στη Harbour Bridge του Όκλαντ, το οποίο αντικατέστησε το παραδοσιακό σόου πυροτεχνημάτων που ακυρώθηκε λόγω Covid. Παρότι οι Αρχές εξακολουθούσαν να θέλουν να αποθαρρύνουν τη συγκέντρωση πλήθους, αν και δεν έχει υπάρξει ακόμη κάποια εξάπλωση της μετάλλαξης Όμικρον στην κοινότητα, οι περιορισμοί που ίσχυαν λόγω της πανδημίας ήρθησαν πριν από λίγες μέρες. Έτσι, αρκετοί πολίτες συγκεντρώθηκαν για να απολαύσουν το σόου. Μετρώντας αντίστροφα, υποδέχτηκαν το νέο έτος ζητοκραυγάζοντας.

Ακολούθησε η γειτονική Αυστραλία, η οποία προχώρησε στους εορτασμούς της παρά την έκρηξη κρουσμάτων κορωνοϊού που καταγράφονται στη χώρα. Ένα φαντασμαγορικό σόου πυροτεχνημάτων φώτισε τον ουρανό από τη Γέφυρα στο λιμάνι του Σίδνεϊ και την Όπερα του Σίδνεϊ. Λόγω της έκρηξης, τα πλήθη ήταν πολύ μικρότερα από ό,τι στα χρόνια πριν από την πανδημία, όταν 1 εκατομμύριο… γλεντζέδες θα συνωστίζονταν στο εσωτερικό του Σίδνεϊ. Οι χώρες της Ασίας και της περιοχής του Ειρηνικού είναι από τις πρώτες που υποδέχονται κάθε φορά το νέο έτος. Θυμίζουμε πως η Αυστραλία, παραδοσιακά, είναι ένα από τα πρώτα μέρη του κόσμου που υποδέχεται το νέο έτος.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις