Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Εστίαση νέα μέτρα: Αντιδρούν οι επιχειρηματίες
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εστίαση νέα μέτρα: Αντιδρούν οι επιχειρηματίες

Εστίαση νέα μέτρα: Τη χαριστική βολή στην εστίαση, τη ψυχαγωγία και τον τουρισμό δίνουν, σύμφωνα με πολλούς επιχειρηματίες, τα νέα περιοριστικά μέτρα για τον κορονοϊό

Τη χαριστική βολή στην εστίαση, τη ψυχαγωγία και τον τουρισμό δίνουν, σύμφωνα με πολλούς επιχειρηματίες, τα νέα περιοριστικά μέτρα για τον κορονοϊό που τέθηκαν σε εφαρμογή από την Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου. Σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες πολλών ιδιοκτητών καταστημάτων εστίασης, αμέσως μετά την ανακοίνωση του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη υπήρξαν πολλές ακυρώσεις πελατών, οι οποίοι είχαν κάνει κράτηση για το ρεβεγιόν, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Μάλιστα οι περισσότεροι επικαλούνται είτε ότι νόσησαν ή ήρθαν σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα, είτε πώς φοβούνται εξαιτίας της μεταδοτικότητας που επιδεικνύει η παραλλαγή Όμικρον και θέλουν να προφυλαχθούν.

Ο κ. Τάσος Καλαφάτης, επιχειρηματίας στο χώρο της εστίασης, μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1 είπε ενδεικτικά πώς για το ρεβεγιόν της παραμονής του 2022, από τις 130 κρατήσεις που είχε, ακυρώθηκαν οι 100 , τονίζοντας ότι “δίχως και μουσική, θα είναι σαν μνημόσυνο”.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, υποστήριξε ότι “έχουν τελειώσει προ πολλού τα λεφτά των μέτρων στήριξης που είχαν δοθεί το προηγούμενο διάστημα, καθώς έχουν ροκανιστεί από τις ανατιμήσεις στην ενέργεια”, εκφράζοντας έντονη ανησυχία για το τι μέλλει γενέσθαι στην αγορά, λόγω της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις