Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Καρτέλ κοκαΐνης: Κι άλλη γυναίκα “βαποράκι” στα χέρια των Αρχών
ΕΛΛΑΔΑ

Καρτέλ κοκαΐνης: Κι άλλη γυναίκα “βαποράκι” στα χέρια των Αρχών

Καρτέλ κοκαΐνης: Σε έλεγχο που διενεργήθηκε, κατελήφθη να κατέχει νάιλον συσκευασία περιέχουσα κοκαΐνη βάρους 370 γραμμ.,

Καρτέλ βαρόνων κοκαΐνης, που έχουν το μυστικό τους ορμητήριο στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας, έχει αποφασίσει να πλημμυρίσει τα στέκια της Αθήνας με παραισθήσεις, μέσα στις γιορτινές ημέρες. Για τον σκοπό αυτό, όλα τα στοιχεία δείχνουν, ότι οι μεγαλέμποροι της κόκας, έχουν στρατολογήσει, έναντι ευτελούς αμοιβής, πολλές αλλοδαπές γυναίκες, οι οποίες αναλαμβάνουν την μεταφορά ποσοτήτων κοκαΐνης από τη Βραζιλία στην Ελλάδα με διάφορους τρόπους.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Ετσι, μόλις δύο ημέρες μετά τη σύλληψη στο Αεροδρόμιο της Αθήνας, μιας 35χρονης από την Αλβανία η οποία μετέφερε 335 γραμμάρια κοκαΐνης, που είχε καταπιεί (!), η Δίωξη Ναρκωτικών προχώρησε στους ίδιους χώρους σε μία ακόμη σύλληψη. Αυτή τη φορά τα καρτέλ είχαν στείλει, πληρώνοντάς της  αεροπορικά εισιτήρια μια γυναίκα από τη Λετονία ηλικίας 45 χρόνων, η οποία μετέφερε περίπου ίδια ποσότητα κόκας κρυμμένης στα ρούχα της βαλίτσας της. Η Αστυνομία λέει ότι οι έλεγχοι για την αποτροπή εισαγωγής κοκαΐνης στην ελληνική επικράτεια από χώρες της Λατινικής Αμερικής είναι στοχευμένοι.

Κι έτσι στο πλαίσιο  αυτών των ελέγχων ελέγχων, «εντόπισαν και συνέλαβαν την ανωτέρω(σ.σ. Λετονη), η οποία αφίχθη αεροπορικώς στη χώρα μας, στον Αερολιμένα Αθηνών, μέσω Κωνσταντινούπολης, προερχόμενη από το Σάο Πάολο Βραζιλίας».

Κρυμμένη στα ενδύματα

Σε έλεγχο που διενεργήθηκε, κατελήφθη να κατέχει νάιλον συσκευασία περιέχουσα κοκαΐνη βάρους 370 γραμμ., την οποία είχε αποκρύψει ανάμεσα σε ενδύματα εντός της αποσκευής της. Κατασχέθηκαν η προαναφερθείσα ποσότητα κοκαΐνης και 2 κινητά τηλέφωνα.

Μόλις πριν από λίγα 24ωρα για το ζήτημα αυτό το Alphafreepress, μεταξύ άλλων, έγραφε:

«Με κίνδυνο της ίδιας της της ζωής σε περίπτωση ατυχήματος η ξαφνικού παθολογικού προβλήματος, μια 35χρονη από την Αλβανία, υπό τις οδηγίες καρτέλ, κατάπιε 335 γραμμάρια κοκαΐνης  με εντολή να τα μεταφέρει αεροπορικώς από το Σάο Πάολο,  στην Αθήνα! Η ομάδα αστυνομικών της Δίωξης Ναρκωτικών, που εδρεύει μόνιμα στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και ερευνά παρόμοιες υποθέσεις αεροπορικών μεταφορών κοκαΐνης, κυρίως, την εντόπισε να κινείται με προφυλάξεις και με δυσκολία στους διαδρόμους.

Οι εγκέφαλοι των καρτέλ, είχαν επιλέξει εσκεμμένα την ημέρα των Χριστουγέννων για την άφιξη της μεταφορέως, ελπίζοντας ότι τα μέτρα στο Αεροδρόμιο, λόγω της ημέρας, θα είναι πιο χαλαρά και θα περάσει πιο εύκολα τον έλεγχο. Όμως, κάτι τέτοιο δεν συνέβη και όπως ανακοινώθηκε, συνελήφθη, μεσημβρινές ώρες της 25-12-2021 στον Αερολιμένα Αθηνών, 35χρονη αλλοδαπή, για εισαγωγή στην Ελληνική Επικράτεια ποσότητας κοκαΐνης.

Από τη Λατινική Αμερική

Ειδικότερα», αναφέρεται στην επίσημη ενημέρωση «αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών, στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων, για την αποτροπή εισαγωγής ναρκωτικών ουσιών στην Ελληνική Επικράτεια, από χώρες της Λατινικής Αμερικής, εντόπισαν και συνέλαβαν την ανωτέρω, η οποία αφίχθη αεροπορικώς στη χώρα μας στον Αερολιμένα Αθηνών, προερχόμενη από το Σάο Πάολο Βραζιλίας. Η 35χρονη μετέφερε, δια της μεθόδου της καταπόσεως, ποσότητα κοκαΐνης σε 36 αυτοσχέδιες συσκευασίες, συνολικού βάρους 355 γραμμαρίων, οι οποίες και κατασχέθηκαν.

Σε παρόμοιες αποστολές κοκαΐνης με «βαποράκια», οι εγκέφαλοι των καρτέλ εφοδιάζουν τον η την μεταφορέα με ένα κινητό τηλέφωνο και αν τυχόν περάσει τον έλεγχο και βρεθεί στην Αθήνα, τότε δέχεται τηλεφώνημα σ αυτόν τον αριθμό από αυτόν, που σε συνεννόηση με τους μεγαλεμπόρους, πρόκειται να παραλάβει την κοκαΐνη. Σε περίπτωση σύλληψης, δεν εμφανίζεται κανείς»…

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις