Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

07

Οκτωβρίου 2022

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Μητσοτάκης – Ρουβάς: Τα ελληνικά hoaxes “αδειάζουν” τον Πολάκη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης – Ρουβάς: Τα ελληνικά hoaxes “αδειάζουν” τον Πολάκη

Μητσοτάκης - Ρουβάς: Σύμφωνα με τα ελληνικά hoaxes, η αληθινή φωτογραφία είχε ληφθεί την 1η Σεπτεμβρίου 1984, όταν ο Σάκης Ρουβάς ήταν μόλις 12 ετών.

Ταχύτατα κυκλοφόρησε στα social media η φωτογραφία που παρουσιάζει τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη με τον Σάκη Ρουβά. Ωστόσο, τα ελληνικά hoaxes με δημοσίευμά τους επισημαίνουν πως η εικόνα αποτελεί προϊόν επεξεργασίας. Η επίμαχη φωτογραφία κοινοποιήθηκε μεταξύ άλλων και από τον λογαριασμό του Παύλου Πολάκη στο Facebook. “Ο Μπακογιάννης “σπρώχνει” 220.000 ευρώ στο Ρουβά γιατί έτσι γουστάρει…(Το καλύτερο γλέντι του το κάνει ο Stamatis Kraounakis φωτό 1) Ο Πατουλης “πετσώνει” παλιους εκσυγχρονιστές με 4.800.000 ευρώ για να διαφημίσουν το ανύπαρκτο έργο του στην ανακύκλωση σκουπιδιών!!!!(φωτο 2) Γιατί γουστάρει κι αυτός!! Τρώνε και τα πόμολα που έμειναν! ΝΥΧΤΑ ΘΑ ΦΥΓΕΤΕ !!!” έγραφε ο βουλευτής Χανίων στην ανάρτησή του.

Fake news η φωτογραφία Μητσοτάκη-Ρουβά: Τα ελληνικά hoaxes "αδειάζουν" τον Πολάκη
Τι ισχύει

Σύμφωνα με τα ελληνικά hoaxes, η αληθινή φωτογραφία έχει ληφθεί την 1η Σεπτεμβρίου 1984. Απεικονίζει τις στιγμές μετά την εκλογή του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη ως προέδρου της Νέας Δημοκρατίας. Ύστερα από μυστική ψηφοφορία στην Αίθουσα Γερουσίας, ο Κ. Μητσοτάκης έλαβε 70 ψήφους, και ο Κ. Στεφανόπουλος 41 ψήφους. Ο Σάκης Ρουβάς γεννήθηκε το 1972 και το 1984, ήταν 12 ετών, γεγονός που σημαίνει πως είναι αδύνατο να εικονίζεται σε φωτογραφία εκείνης της εποχής με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη.

Κωνσταντίνος Μητσοτάκης

Η υποτιθέμενη φωτογραφία του Σάκη Ρουβά το 1984, έχει αποκοπεί από την παρακάτω εικόνα, όπου ποζάρει με τον Πασχάλη Τερζή, και δημοσιεύτηκε στο Instagram το 2014:

Σύμφωνα με τη μηχανή αντίστροφης αναζήτησης εικόνας TinEye, η πλαστή φωτογραφία, φαίνεται να εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 2017 στο Twitter, ενώ έκτοτε αναπαράγεται ανά διαστήματα.

Πηγή: ellinikahoaxes.gr
Ρουβάς - Τερζής
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις