Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

26

Μαρτίου 2023

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Ορφανοτροφείο Αττικής – καταγγελία: “Αγόρια 7-11 ετών εξαναγκάζονταν σε σεξ μεταξύ τους”
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ορφανοτροφείο Αττικής – καταγγελία: “Αγόρια 7-11 ετών εξαναγκάζονταν σε σεξ μεταξύ τους”

Ορφανοτροφείο Αττικής - καταγγελία: Η υφυπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου ενημέρωσε για τις εξελίξεις στο συγκεκριμένη υπόθεση.

Στον ANT1 μίλησε η υφυπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου σχετικά με τη σοκαριστική καταγγελία για ορφανοτροφείο της Αθήνας, για την οποία έχει διαταχθεί κιόλας εισαγγελική έρευνα έπειτα από επώνυμη επιστολή που έλαβε η κα. Μιχαηλίδου. Η υφυπουργός κατά τη διάρκεια της συνέντευξής της προχώρησε στην αποκάλυψη νέων πληροφοριών σχετικά με την υπόθεση. Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε, αγόρια ηλικίας 7-11 ετών εξαναγκάζονταν σε ερωτικές περιπτύξεις μεταξύ τους, με το προσωπικό να γίνεται θεατής των πράξεων.

Δόμνα Μιχαηλίδου: “Με αυτή τη δομή πάντα είχαμε ένα πρόβλημα”

«Μου ήρθε μία καταγγελία στα χέρια, επώνυμη, από τρία άτομα συσχετισμένα με τη δομή που μου έλεγαν ότι υπήρχε και σωματική βία προς τα παιδιά, αλλά και σεξουαλικές δράσεις -σχέσεις μεταξύ παιδιών, συγκεκριμένα για παιδιά 7 μέχρι 11 ετών, αγόρια, και το προσωπικό καθόταν και έβλεπε. Διαβάζοντας οι συνεργάτες μου και εγώ την αναφορά αυτή, το πρώτο που κάναμε ήταν την επόμενη μέρα να καταθέσω μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα, την επομένη πάγωσα την κρατική χρηματοδότηση στην ιδιωτική δομή και οργάνωσα μαζί με την Εθνική Αρχή Διαφάνειας μεικτά κλιμάκια με ειδικούς για το διοικητικό και γιατρούς. Πήγαν χθες και εξέτασαν τα παιδιά ένα ένα. Τέσσερα από αυτά βρίσκονται από τη δομή στο “Παίδων”, ώστε να καταθέσουν σε ένα περιβάλλον διαφορετικό από αυτό της δομής» είπε η κ. Μιχαηλίδου.

Όπως εξήγησε πρόκειται για παιδιά που με εισαγγελική παραγγελία έχουν απομακρυνθεί από την οικογένειά τους. Σε άλλο σημείο ενημέρωση ότι η καταγγελία αφορά σε γυναίκες εργαζόμενες. Όπως σημείωσε σε βάρος του ορφανοτροφείου εκκρεμεί ήδη μια έρευνα, έπειτα από προηγούμενη μηνυτήρια αναφορά, ενώ είχε διαπιστωθεί πως φιλοξενούνταν σε αυτό πολλά περισσότερα παιδιά από όσα δηλώνονταν στις αρμόδιες Αρχές, αναφερόμενη μάλιστα και στις παράλογες εξηγήσεις που έδινε για αυτό ο αρμόδιος του ιδρύματος. «Με αυτή τη δομή πάντα είχαμε ένα πρόβλημα. Ήδη, έχει άλλη εισαγγελική δίωξη για παράνομες υιοθεσίες και αναδοχές και μέλη της υπηρεσίας μας βρίσκονται κάθε εβδομάδα στην εισαγγελία για να καταθέσουν», είπε και πρόσθεσε ότι η συγκεκριμένη δομή πέρυσι είχε καταχωρίσει 30 παιδιά, «πάει ο ΕΟΔΥ γιατί είχε ένα κρούσμα και βρίσκει περισσότερα».

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις