Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

13

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Πάρις Κουρτζίδης – Ελεύθεροι Άνθρωποι: Τι συμβαίνει στο κόμμα του Τράγκα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πάρις Κουρτζίδης – Ελεύθεροι Άνθρωποι: Τι συμβαίνει στο κόμμα του Τράγκα

Πάρις Κουρτζίδης - Ελεύθεροι Άνθρωποι: Ο Πάρις Κουρτζίδης διεκδικεί την προεδρία, τι απαντά στην οικογένεια

Μύλος στο κόμμα Ελεύθεροι Άνθρωποι, που ίδρυσε ο Γιώργος Τράγκας, ο οποίος απεβίωσε πριν από εννέα ημέρες. Απαντώντας στην αιχμηρή ανακοίνωση του διευθυντή και της οικογένειας του εκλιπόντα, που κατήγγειλαν αυθαίρετες και αντικαταστατικές ενέργειες διαδοχής του Γ. Τράγκα, ο εκπρόσωπος Τύπου του κινήματος, Πάρις Κουρτζίδης, εμφανίζεται ως υπερασπιστής του εκλιπόντος. Υπενθυμίζει μάλιστα ότι στα εγκαίνια του κόμματος ο Γ. Τράγκας τον είχε καλέσει δίπλα του να κόψουν μαζί το πρώτο κομμάτι, μια ενέργεια που τη χαρακτήρισε «συμβολική».

«Μην ανοίξω στόμα και χαρτιά και δεν ξέρουν πού θα κρυφτούν μετά», γράφει μεταξύ άλλων.

Η ανάρτηση του Πάρη Κουρτζίδη

«Ο πρόεδρος ζήτησε να υπερασπιστώ τον ίδιον και το κίνημα μέχρι τέλους. Να αγνοήσω τυχόν οικείους υποκριτές και Φαρισαίους… Αν όμως δεν σεβαστούν τις πολιτικές επιθυμίες του, αν πάνε να βλάψουν την ορθόδοξη συνέχεια των Ελεύθερων Ανθρώπων, αν τολμήσουν να δουν το κίνημα ως κληρονομιά ή ως λάφυρο για συμψηφισμούς με τον “Λουδοβίκο”, τότε να μην τους καλύψω άλλο… Να ανοίξω στόμα και χαρτιά… κι ας μην ξέρουν πού να κρυφτούν μετά! Η δε επιλογή στα εγκαίνια του Κ.ΕΛ.ΑΝ. όταν με κάλεσε δίπλα του για να κόψουμε μαζί, ταυτόχρονα, το πρώτο κομμάτι, ασφαλώς και ήταν άκρως συμβολική…».

Υπενθυμίζεται ότι στην κηδεία του κ. Τράγκα είχε παραστεί, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος, Νίκος Νικολόπουλος, ο οποίος δήλωνε: «Μπορεί το Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα Ελλάδος να μην κατάφερε να συμπορευτεί μαζί του. Σήμερα όμως είμαστε εδώ όλοι μαζί για να δώσουμε μια υπόσχεση. Ότι θα συνεχίσουμε όλοι μαζί με τη σιωπηλή πλειοψηφία του ελληνικού λαού που θέλει να ζήσει ελεύθερα. Όπως πολέμησε ο Γιώργος Τράγκας, με θάρρος και με μαχητικότητα, έτσι και εμείς όλοι μαζί θα συνεχίσουμε τον όμορφο αλλά και δύσκολο αγώνα μέχρι να πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, όπως και εκείνος ήθελε και πάλεψε μέχρι τέλους».

Πληροφορίες αναφέρουν, ωστόσο, ότι ο κ. Νικολόπουλος δεν ενδιαφέρεται για την ηγεσία του κόμματος του Γιώργου Τράγκα.

Νωρίτερα, σε ανακοίνωσή του, ο διευθυντής του πολιτικού του γραφείου αλλά και η οικογένεια του Γιώργου Τράγκα, που απεβίωσε στις 14/12 από επιπλοκές του κορωνοϊού, κατήγγειλαν παρασκηνιακές κινήσεις για τη διαδοχή του με αυθαίρετο και αντικαταστατικό τρόπο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις