Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Θείο σημάδι – Άγιο Όρος: Τι είναι αυτό που τρόμαξε το διαδίκτυο
ΕΛΛΑΔΑ

Θείο σημάδι – Άγιο Όρος: Τι είναι αυτό που τρόμαξε το διαδίκτυο

Θείο σημάδι - Άγιο Όρος: Το φαινόμενο Βrocken spectre ή αλλιώς το φάντασμα του Brocken πήρε το όνομά του από την κορυφή Brocken

Ένα βίντεο που κυριολεκτικά προκαλεί ανατριχίλα κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες στο ελληνικό διαδίκτυο, με αποτέλεσμα να έχουν προκληθεί δεκάδες σενάρια για το τί ακριβώς απεικονίζει αυτή η εικόνα. Αυτό το βίντεο φέρεται να το έχει τραβήξει μοναχός στο Άγιο Όρος, ο πάτερ Δαμασκηνός και δείχνει στο βάθος μία σκιά σαν άνθρωπος περικυκλωμένος από ένα φωτεινό στεφάνι. Η φιγούρα μέσα σε αυτό το ιδιότυπο φωτοστέφανο φαίνεται μάλιστα να κινείται κουνώντας τα χέρια του. Το πιο τρομαχτικό είναι πως ξαφνικά αυτή η φιγούρα φαίνεται να κινείται προς το μέρος του ανθρώπου που τραβάει το βίντεο, ενώ η σκιά που μοιάζει με ανθρώπινη φαίνεται να γιγαντώνεται.

Σύμφωνα με το βίντεο αυτό που φέρνει στη δημοσιότητα ο γιατρός Μάνος Δημονίτσας, μέσω του πνευματικού του πατέρα Δαμασκηνού που τράβηξε το βίντεο, απεικονίζεται είτε η Παναγία είτε ο Αόρατος ασκητής του Αγίου Όρους.

Τι συμβαίνει

Πάντως, αυτό το βίντεο έχει προκαλέσει τεράστια αναστάτωση στο ελληνικό διαδίκτυο και φουντώνουν τα σενάρια πως κάτι έρχεται στη χώρα και προμηνύεται μέσα από αυτή την εμφάνιση. Για άλλους αυτό είναι ένα θείο σημάδι από τον Θεό, ενώ για άλλους είναι μία απλή οφθαλμαπάτη που δημιουργεί το ηλιακό φως και τίποτα παραπάνω. Το εν λόγω φαινόμενο είναι γνωστό και δεν αποτελεί θεϊκό σημάδι που υποδηλώνει τη φανέρωση κάποιας απόκοσμης μορφής. Πρόκειται για το φυσικό, οπτικό φαινόμενο Βrocken spectre, το οποίο παρατηρείται όταν η σκιά ενός ανθρώπου αποτυπώνεται από κοινού με τις διαθλάσεις των ακτινών μιας φωτεινής πηγής, όπως ο ήλιος, επί ενός σώματος ομίχλης. Παρακολουθώντας το φαινόμενο σε άλλο, ευκρινέστερο βίντεο, ξεχωρίζουν τα χρώματα του φάσματος λευκού φωτός, το οποίο διαθλάται από τα μικροσκοπικά υδροσταγονίδια που λειτουργούν ως πρίσματα. Ομοίως, ευκρινέστερη γίνεται και η σκιά της εικονολήπτριας.

Το φαινόμενο Βrocken spectre ή αλλιώς το φάντασμα του Brocken πήρε το όνομά του από την κορυφή Brocken που εντοπίζεται στα υψίπεδα του Χάρτζ στη νότια Γερμανία. Πρώτος φαίνεται να το παρατήρησε ο φυσικός επιστήμονας και λουθηρανός Johann Esaias Silberschlag το 1780.

Το φαινόμενο Brocken spectre απαθανατίστηκε και στον Παρνασσό το 2020. Στο συγκεκριμένο οπτικό φαινόμενο το φως δημιουργεί ψευδαισθήσεις δίνοντας την εντύπωση ότι εμφανίζονται ανθρώπινες φιγούρες να ξεπροβάλλουν μέσα από ομίχλη, έχοντας πίσω τον ήλιο σε συνδυασμό με άλω ή φωτοστέφανο που περιβάλλει με τα χρώματα της ίριδας μεγάλες σκιώδεις φιγούρες..Το φαινόμενο έχει την ονομασία Brocken spectre επειδή εθεάθη για πρώτη φορά στο ομώνυμο βουνό της Γερμανίας!

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις