Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Τασούλας πρόεδρος Βουλής: Μομφή σε Κουρουμπλή για αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τασούλας πρόεδρος Βουλής: Μομφή σε Κουρουμπλή για αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά

Τασούλας πρόεδρος Βουλής: Η ποινή αφορά ουσιαστικά στη στέρηση του ¼ της βουλευτικής αποζημίωσης του Παναγιώτη Κουρουμπλή για ένα μήνα.

Με μομφή για αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά για τα ανήκουστα σχόλια στα οποία προέβη ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Κουρουμπλής, αντέδρασε πριν από λίγο στη Βουλή, ο Κωνσταντίνος Τασούλας. «Είναι αποτρόπαιη συμπεριφορά, δεν μπορούμε να πυροδοτούμε τον κοινωνικό αυτοματισμό μίσους σε κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους! Στιγματίζω τον βουλευτή με μομφή αντικοινοβουλευτικής συμπεριφοράς με όσα αποκρουστικά απηύθυνε», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος. Η ποινή αφορά ουσιαστικά στην στέρηση του ¼ της βουλευτικής του αποζημίωσης για ένα μήνα (ποσό κοντά στα 1500 ευρώ). «Δεν είναι ευχάριστος ο λόγος που βρίσκομαι στο βήμα αλλά αποκρουστικός! Στη βουλή υπάρχει ελευθερία λόγου και κριτικής της σκληρής, απάντηση, ανταπάντηση, πολιτική αντιπαράθεση που πολλές φορές διεξάγεται με εντονότατα τρόπο!

Αυτό που δεν υπάρχει και δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να υπάρξει είναι να ξεφύγει και να φτάσει στα όρια της ανθρωποφαγίας ή σύστασης σε κάποιους να το κάνουν! Εκφράσεις στα όρια όχι της δολοφονίας χαρακτήρα αλλά προτροπής σε κάποιους έξαλλους να προβούν σε ανάρμοστες αντικοινοβουλευτικές και εγκληματικές πράξεις όταν οι χαρακτηρισμοί ξεπερνούν το ανεκτό όριο», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος. Επίσης, προσέθεσε: «Δεν είναι δυνατόν να ανεχόμαστε τέτοιες συμπεριφορές. Να κάνει κανείς κριτική να θεωρεί ότι η κυβέρνηση κάνει λάθη και σημαντικές παραλείψεις αλλά να υπάρχει συνάδελφος εδώ μέσα να μιλά ότι δολοφονήσατε χιλιάδες ανθρώπους και να μην ανακαλεί είναι ό,τι πιο χυδαίο και πιο αποκρουστικό, υπονομευτικό του κύρους κοινοβουλίου μπορεί να λεχθεί εδώ μέσα. Πρέπει να μείνει στα πρακτικά ως κάκιστο παράδειγμα συμπεριφοράς που όλοι ομόφωνα καταδικάζουμε. Και άκουσα από το κόμμα του ότι υπήρχε άστοχη συμπεριφορά! Λυπάμαι για τη παρέμβασή μου ειλικρινά θα προτιμούσα δεκάδες συνάδελφοι και χιλιάδες λαού να είχαν κάνει λάθος σε ότι άκουσαν».

Οι δηλώσεις Κουρουμπλή που εξόργισαν

«Κόκκινο» χτύπησε το «θερμόμετρο» στη βουλή, όταν ο Παναγιώτης Κουρουμπλής ανέβηκε στο βήμα και ούτε λίγο ούτε πολύ, κατηγόρησε ως δολοφόνους, τους βουλευτές της ΝΔ. «Περιμένουμε να έρθει ο κύριος πρωθυπουργός ο οποίος όφειλε να είχε παραιτηθεί μετά από αυτή την αποκάλυψη… Δολοφονήθηκαν άνθρωποι! Το καταλαβαίνετε; Το συνειδητοποιείτε τι έχει συμβεί στη χώρα; Είναι ντροπή να μιλάτε. Αίσχος! Δολοφονήσατε τους ανθρώπους, αυτό κάνατε. Είναι ντροπή σας! Δολοφονήθηκαν χιλιάδες άνθρωποι!» είπε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, αναφερόμενος σε θύματα του κορονοϊού.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις