Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Μητροκτόνος Γρεβενά: Βίασε τη μητέρα του πριν τη στραγγαλίσει
ΕΛΛΑΔΑ

Μητροκτόνος Γρεβενά: Βίασε τη μητέρα του πριν τη στραγγαλίσει

Μητροκτόνος Γρεβενά: Σοκαριστικές είναι οι λεπτομέρειες που έρχονται στο φως για το φρικτό έγκλημα στα Γρεβενά, όπου ένας 59χρονος σκότωσε την 83χρονη μητέρα του.

Σοκαριστικές είναι οι λεπτομέρειες που έρχονται στο φως για το φρικτό έγκλημα στα Γρεβενά, όπου ένας 59χρονος σκότωσε την 83χρονη μητέρα του. Σύμφωνα με το πόρισμα του ιατροδικαστή, ο 59χρονος γιος πριν στραγγαλίσει τη μητέρα του, την είχε βιάσει. O εισαγγελέας αναμένεται να ασκήσει δίωξη τόσο για την ανθρωποκτονία όσο και για τον βιασμό. Ο 59χρονος, που συνελήφθη για τη δολοφονία της ηλικιωμένης, είπε στους αστυνομικούς πώς την έπνιξε γιατί “έκαψε το φαγητό”. Μάλιστα, αστυνομικές πηγές ανέφεραν ότι ο 59χρονος δράστης είχε σκοτώσει το 1993 στο ίδιο χωριό, το Κοσμάτι Γρεβενών, και τη γιαγιά του. Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, τής είχε πολτοποιήσει το κεφάλι με τσεκούρι.

Για εκείνο το έγκλημα είχε καταδικαστεί και φυλακισθεί στις φυλακές της Λαρίσας. Αποφυλακίστηκε όμως, άγνωστο μέχρι στιγμής πότε, αφού έχει χαθεί ο φάκελός του (!), ενώ φαίνεται πως αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα και γι’ αυτό νοσηλεύτηκε σε ψυχιατρικές δομές.

Μητροκτόνος Γρεβενά: Πώς οι αστυνομικοί αποκάλυψαν τη μητροκτονία

Ο μητροκτόνος φαίνεται ότι στραγγάλισε τη μητέρα του την περασμένη Τρίτη το πρωί (14/12), μεταξύ 11:00 με 13:00, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, ο οποίος εξέτασε τη σορό της ηλικιωμένης. Τα ευρήματα κάνουν λόγο για “ασφυκτικό θάνατο από συμπίεση λαιμού”. Το απόγευμα της ίδιας μέρας ο 59χρονος φέρεται να απευθύνθηκε σε Γραφείο Τελετών για να δρομολογήσει την κηδεία της άτυχης ηλικιωμένης αναφέροντας μάλιστα ότι επρόκειτο περί αιφνίδιου θανάτου.

Από το γραφείο τελετών του ζητήθηκε το πιστοποιητικό θανάτου της 83χρονης. Έτσι ο 59χρονος πήγε στο τοπικό Α.Τ. Γρεβενών για να δηλώσει το θάνατο της μητέρας του, στις οκτώ το βράδυ της Τρίτης, λέγοντας τους ότι πέθανε το μεσημέρι της ίδιας ημέρας. Η μεγάλη χρονική καθυστέρηση καθώς και το ταραγμένο προφίλ του 59χρονου, κίνησαν τις υποψίες των διωκτικών αρχών και ζητήθηκε νεκροψία – νεκροτομή της σορού. Ο ιατροδικαστής, στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος εξέτασε το πτώμα την επομένη, διαπίστωσε ότι η 83χρονη έφερε βαριές θλαστικές κακώσεις στο λαιμο, που επέφεραν το θάνατό της.

Έτσι οι αστυνομικοί προσήγαγαν τον γιο της και εξεταζόμενος από αστυνομικούς της Ασφάλειας Γρεβενών ο 59χρονος ομολόγησε, λέγοντας ότι τον έπιασε αμόκ όταν η μητέρα του έκαψε το φαγητό. Οδηγείται στην εισαγγελέα πρωτοδικών Γρεβενών για να του απαγγελθούν κατηγορίες.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις