Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

02

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Παραπολιτικά: Με τη ματιά του Γιάννη Ντσούνου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παραπολιτικά: Με τη ματιά του Γιάννη Ντσούνου

Παραπολιτικά: Ο Γιάννης Ντσούνος σχολιάζει ορατές και αθέατες στιγμές της παραπολιτικής μας επικαιρότητας.

Συνάντηση με το προεδρείο και τα μέλη της λέσχης των γελοιογράφων της χώρας είχε η πρόεδρος της Δημοκρατίας. Οι Έλληνες γελοιγράφοι ενημέρωσαν την κα Σακελλαροπούλου για τις δράσεις τους που προωθούν την ελληνική γελοιογραφία. Μάλιστα η πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχτηκε και ένα πρωτότυπο δώρο που ήταν η προσωπογραφία της, την οποία δέχτηκε με χαμόγελο.

Με τον παλιό άσο και προπονητή του Παναθηναϊκού Χουάν Ραμόν Ρότσα συναντήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Ηγουμενίτσα. Ο κ. Ρότσα είναι σήμερα προπονητής του Θεσπρωτού και ο κ. Τσίπρας είπε ότι αυτός ήταν ο άνθρωπος που είχα φωτογραφία πάνω από το κρεβάτι μου. Ο κ. Τσίπρας θυμήθηκε την πρωτη φορά που πήγε στην Λεωφόρο για να δει τον Παναθηναϊκό απέναντι στον Πανιώνιο και τότε θα έπαιζε ο Ρότσα απέναντι στον Σαραβάκο.

Νέος και ωραίος

Και έφτασε η ώρα όπου όλες οι πληροφορίες μας εδώ και μήνες επιβεβαιώθηκαν και νέος γραμματέας της ΝΔ ψηφίστηκε ο νυν πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Παύλος Μαρινάκης. Ο κ. Μαρινάκης, που επιλέχθηκε κατόπιν εισήγησης του Κυριάκου Μητσοτάκη και ομόφωνη απόφαση δια βοής από τα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος, δεσμεύτηκε για ένα κόμμα ανοιχτό, σύγχρονο και ουσιαστικά κοινωνικό. «Δεσμεύομαι για ένα κόμμα που δεν θα διστάζει στιγμή να αντιπαρατίθεται με τους λαϊκιστές και βέβαια ένα κόμμα νικηφόρο για τις μεγάλες νίκες που έρχονται», τόνισε. Καλή αρχή να ευχηθούμε στον νέο γραμαμτέα.

 

Παραιτήσεις και κάθοδος στις εκλογές

Την οριστική τους απόφαση να πολιτευθούν στις επικείμενες εκλογές έχουν λάβει δύο γυναίκες, που είναι μέχρι τώρα γενικοί γραμματείς. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η πρώτη είναι η γενική γραμματέας αντιεγκληματικής πολιτικής κα Σοφία Νικολάου, που οι ίδιες πληροφορίες την θέλουν να πολιτεύεται στην Εύβοια. Στην ίδια απόφαση φαίνεται να έχει οδηγηθεί και η γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής Βίκυ Λοΐζου, η οποία θα κατέλθει όπως λένε οι πληροφορίες στις Κυκλάδες.

Επίσκεψη με νόημα

Το θρησκευτικό κέντρο των Αλεβιτών στον Βόρειο Έβρο επισκέφθηκε πριν λίγες ημέρες ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας ανήμερα της παγκόσμιας ημέρας για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα. Ο υπουργός έφτασε στο κτιριακό συγκρότημα του χώρου, που είναι γνωστός ως «ο Τεκές της Ρούσσας» και αφού ξεναγήθηκε στον χώρο είδε και την αιωνόβια μουριά που είναι 600 ετών.

 

Ο κρίκος

Τον συνδετικό κρίκο ανάμεσα στην κοινοβουλευτική ομάδα και την κυβέρνηση καλείται να κάνει η Ντόρα Μπακογιάννη, που με εντολή του πρωθυπουργού απέκτησε για τον λόγο αυτό και γραφείο στην Βουλή. Η Ντόρα ανέλαβε αυτόν τον ρόλο, αφού γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα την ανθρωπογεωγραφία του κόμματος και όλοι τώρα αναμένουν «να επιλύονται άμεσα τα προβλήματα και να διορθώνονται τυχόν παραφωνίες στο εσωτερικό της ΝΔ και της κυβερνησης». Συνοδοιπόροι σε αυτά τα νέα καθήκοντα για την Ντόρα Μπακογιάννη θα είναι ο διευθυντής του γραφείου του πρωθυπουργού Μιχάλης Μπεκίρης και ο γραμματεας της κοινοβουλευτικής ομάδας Γιάννης Μπούγας.

 

Θα οργώνει τα πέλαγα

Θα οργώνει τα πέλαγα το φετινό καλοκαίρι ο Αλέξης Τσίπρας, αφού έδωσε εξετάσεις και πήρε το δίπλωμα για ταχύπλοο. Ο κ. Τσίπρας έδωσε τις εξετάσεις στο Λιμεναρχείο Λαυρίου, αφού εκεί άλλωστε έχει και την εξοχική του κατοικία. Ταχύπλοο, από ό,τι ξέρουμε, δεν έχει ακόμη, αλλά μέχρι το καλοκαίρι μάλλον θα αποκτήσει. Συγχαρητήρια, λοιπόν, και καλοτάξιδος!

 

Στο στέκι του

Στο αγαπημένο του στέκι στην Μαντζάρου γιόρτασε την νίκη του ο Νίκος Ανδρουλάκης. Ο νέος αρχηγός του ΚΙΝΑΛ γιόρτασε την νίκη του με πολλούς φίλους του, τους βουλευτές Μιχάλη Κατρίνη, Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο, Βαγγέλη Τσόγκα, το υπόλοιπο επιτελείο του, ενώ από τα ηχεία ακούγονταν συνεχώς το «Καλημέρα Ήλιε», αλλά και κρητικές μαντινάδες.

 

Συννεφιασμένη Κυριακή

Το ζεϊμπέκικο «Συννεφιασμένη Κυριακή» χόρεψε ο Γιώργος Παπανδρέου σε ψαροταβέρνα των Εξαρχείων, όπου πήγε μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των εκλογών για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ. Το ζεϊμπέκικο αυτό ήταν το αγαπημένο του πατέρα του, ενώ λίγο αργότερα ο ίδιος ανήρτησε στα social media «δεν υπάρχουν νικητές και νικημένοι, μόνο αγωνιστές».

 

Νέα εξόρμηση

Την Αρκαδία επισκέφθηκε πριν λίγες ημέρες ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής προσκεκλημένος των πρώην υπουργών Νίκου Καλτεζιώτη και Ανδρέα Λυκουρέντζου. Ο κ. Καραμανλής επισκέφθηκε όλες τις περιοχές που συνδέθηκαν με την δράση του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, ενώ πήγε και στα χωριά Λιμποβίσι , Χρυσοβίτσι, Στεμνίτσα , Δημητσάνα και Βαλτεσινίκο.

 

Δικαίωση

Θυμάστε πόση συζήτηση είχε γίνει για τα πτυχία του κ. Αντώνη Διαματάρη; Θυμάστε που ακόμη και ο Αλέξης Τσίπρας είχε πει για τον τότε υφυπουργό Εξωτερικών ότι είχε πληροφορηθεί ότι ουδέποτε πέρασε από το πανεπιστήμιο Κολούμπια; Ε λοιπόν ο κ. Διαματάρης δημοσίευσε το Master of Business Administration, που πήρε από το πανεπιστήμιο Κολούμπια. Αυτή και αν είναι πλήρης δικαίωση για έναν άνθρωπο που κατηγορήθηκε τόσο άδικα.

 

Βράβευση

Τους αστυνομικούς εθελοντές για την προστασία του Υμηττού βράβευσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος. Η εκδήλωση έγινε δίπλα στο Μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη του Κυνηγού στον Υμηττό και ο υπουργός ανέφερε απευθυνόμενος στους εθελοντές: «Εσείς που συνδυάζετε την δουλειά σας και τη σωστή και τη συνειδητή εφαρμογή των καθηκόντων σας με ό,τι προσφέρετε στον ελεύθερο χρόνο σας εθελοντικά στην προσπάθεια για να σώσουμε αυτόν τον πνέυμονα πρασίνου της Αττικής, είστε πρότυπα».

Χαρούμενος μπαμπάς

Ο λόγος για τον Βασίλη Κικίλια, που όλον τον ελεύθερό του χρόνο τον αφιερώνει στον γιο του, που είναι πλέον σχεδόν ενός έτους. Ο χαρούμενος μπαμπάς ανήρτησε μια φωτογραφία με τον μικρό στο Χριστουγεννιάτικο δέντρο και έγραψε «Τα πιο όμορφα Χριστούγεννα της ζωής μου».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις