Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Μοριακό τεστ για ταξιδιώτες: Με αρνητικό PCR Δανοί και Βρετανοί στην Ελλάδα
ΕΛΛΑΔΑ

Μοριακό τεστ για ταξιδιώτες: Με αρνητικό PCR Δανοί και Βρετανοί στην Ελλάδα

Μοριακό τεστ για ταξιδιώτες: Επισκέπτες από το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Δανία θα μπαίνουν στην χώρα με την επίδειξη αρνητικού μοριακού ελέγχου (PCR) 48 ωρών.

Στο πλαίσιο της προσπάθειας ελέγχου της πανδημίας Covid-19, η Ελλάδα θα δέχεται, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, επισκέπτες από το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Δανία με την επίδειξη αρνητικού μοριακού ελέγχου (PCR) 48 ωρών, εκτός από το πιστοποιητικό εμβολιασμού. Από το μέτρο εξαιρούνται οι ταξιδιώτες που παρέμειναν στις δύο αυτές χώρες για διάστημα μικρότερο των 48 ωρών. Το μέτρο θα τεθεί σε ισχύ από την Κυριακή 19/12 και ώρα 06:00. Την ίδια στιγμή η κατάσταση στην Βρετάνια με την μετάλλαξη Όμικρον είναι πολύ κρίσιμη, γεγονός που ώθησε τον Μπόρις Τζόνσον στην λήψη νέεων μέτρων.

Τα μέτρα του Σχεδίου Β της Βρετανίας για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης της Covid-19 είναι ζωτικής σημασίας για την προστασία των ανθρώπων. Αυτό δήλωσε εκπρόσωπος του Μπόρις Τζόνσον. Ο Μπόρις Τζόνσον βρίσκεται αντιμέτωπος με εξέγερση δεκάδων βουλευτών των Τόρις κατά των μέτρων. Σε ερώτηση ποιο είναι το μήνυμα του Τζόνσον προς εκείνους που έχουν την πρόθεση να καταψηφίσουν τα μέτρα, ο εκπρόσωπος απάντησε: «Αντιμετωπίζουμε παλιρροϊκό κύμα της Όμικρον και αυτά τα μέτρα του Σχεδίου Β είναι σημαντικά για να μας δώσουν την ευκαιρία να κερδίσουμε χρόνο ώστε να μπορέσουμε να λάβουμε περισσότερες ενισχυτικές δόσεις και να αυξήσουμε την προστασία».

Δείτε ακόμη
Και η κόρη της Ροζίτας Σώκου στο νοσοκομείο – Τι λέει ο Σπύρος Μπιμπίλας

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις