Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

02

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Καθαρό νερό: Απαραίτητο για την εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού
PLUS

Καθαρό νερό: Απαραίτητο για την εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού

Καθαρό νερό: Εάν το νερό είναι μολυσμένο, τότε μπορεί να κρύβει ορισμένα μικρόβια και βακτηρίδια που ευθύνονται για σοβαρές ασθένειες.

Το νερό είναι απαραίτητο για την εύρυθμη λειτουργία του ανθρώπινου οργανισμού. Καθημερινά, κάθε άνθρωπος πρέπει να καταναλώνει περίπου 2 λίτρα νερό, ώστε να παραμένει ενυδατωμένος.

Παρ’ όλα αυτά, εάν το νερό είναι μολυσμένο, τότε μπορεί να κρύβει ορισμένα μικρόβια και βακτηρίδια που ευθύνονται για σοβαρές ασθένειες. Έτσι, τονίζεται η σημασία του καθαρού νερού, το οποίο μπορεί να έχετε με τα πιστοποιημένα φίλτρα νερού Camelot. Σε αυτό το άρθρο, θα μάθετε τις ασθένειες που μεταδίδονται με το νερό.

#1 Λοιμώδης Διάρροια

Διάφορα μικρόβια, όπως ιοί, βακτήρια και παράσιτα, μπορούν να προκαλέσουν διάρροια και εμετούς στους ανθρώπους που θα καταναλώσουν το μολυσμένο νερό. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η λοίμωξη που προκαλείται από το βακτήριο Vibrio. Τα συμπτώματα της συγκεκριμένης λοίμωξης είναι διάρροια, κράμπες, ναυτία, εμετός, πυρετός και ρίγος. Τα πιστοποιημένα φίλτρα νερού απομακρύνουν όλα αυτά τα μικρόβια που μπορούν να προκαλέσουν παρόμοιες λοιμώξεις.

#2 Λαμβίαση

Μια από τις πιο συχνές λοιμώξεις του λεπτού εντέρου που προκαλούνται από μολυσμένο νερό είναι η λαμβίαση. Η συγκεκριμένη λοίμωξη εμφανίζεται μετά την κατανάλωση νερού, μέσα στο οποίο υπάρχει το παράσιτο Giardia. Τα συμπτώματα της λοίμωξης περιλαμβάνουν κοιλιακές κράμπες, αέρια, και διάρροια, ενώ η θεραπεία πραγματοποιείται με τη χορήγηση αντιπαρασιτικών φαρμάκων.

#3 Χολέρα

Η χολέρα είναι μια ασθένεια που εμφανίζεται όταν το έντερο προσβάλλεται από την εντεροτοξίνη που παράγει το βακτήριο Vibrio cholerae. Πρόκειται για μια οξεία διαρροϊκή νόσο που μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρή αφυδάτωση. Η χολέρα μεταδίδεται μέσω του μολυσμένου νερού, και εμφανίζεται σε περιοχές όπου οι υγειονομικές συνθήκες είναι ελλιπείς. Ωστόσο, τα πιστοποιημένα φίλτρα νερού μπορούν να απομακρύνουν τα βακτήρια που ευθύνονται για την εμφάνισή της.

#4 Τύφος

Ο τύφος είναι μια εξαιρετικά μεταδοτική ασθένεια, η οποία μπορεί να προκαλέσει ακόμα και τον θάνατο. Το βακτήριο που προκαλεί τον τύφο μεταδίδεται μέσω των κοπράνων, όπως και των τρωκτικών. Σε περιπτώσεις όπου το σύστημα υδροδότησης και αποχέτευσης είναι σε κακή κατάσταση, το βακτήριο μπορεί να περάσει και να μολύνει το πόσιμο νερό. Μερικά από τα συμπτώματα της ασθένειας είναι ο πολύ υψηλός πυρετός, η διάρροια, ο πονοκέφαλος, και ο πόνος στο στομάχι.

 

#5 Δυσεντερία

Η δυσεντερία είναι άλλη μια εξαιρετικά μεταδοτική νόσος που μπορεί να προκαλέσει η κατανάλωση μολυσμένου νερού. Οφείλεται στην ύπαρξη διάφορων παθογόνων μικροβίων που βρίσκονται στα ανθρώπινα κόπρανα, αλλά και στο μολυσμένο νερό. Η συγκεκριμένη ασθένεια μπορεί να προκαλέσει διάφορα συμπτώματα, όπως είναι η διάρροια, βλέννα στα κόπρανα, και αιματουρία. Η θεραπεία της επιτυγχάνεται με τη χορήγηση αντιβιοτικού.

#6 Ηπατίτιδα Α

Η ιός της ηπατίτιδας Α μεταδίδεται μέσα από το μολυσμένο νερό, τις τροφές, και τα μολυσμένα κόπρανα. Μερικά από τα συμπτώματα αυτής της ασθένειας είναι η διάρροια, η απώλεια της όρεξης, η αδυναμία, η ναυτία, ο εμετός, και ο ίκτερος.

#7 Λοίμωξη από Escherichia Coli

Το Escherichia coli (E. coli) είναι ένα βακτήριο που υπάρχει φυσιολογικά μέσα στο ανθρώπινο έντερο. Παρ’ όλα αυτά, υπάρχουν ορισμένα στελέχη του που μπορεί να προκαλέσουν διάφορες λοιμώξεις μέσω του μολυσμένου νερού. Τα συνηθισμένα συμπτώματα μιας λοίμωξης από E. coli είναι διάρροια και κοιλιακές κράμπες.

Όλες αυτές οι ασθένειες και η λοιμώξεις προκαλούνται από το μολυσμένο νερό και την ανεπαρκή επεξεργασία του. Σε κάθε περίπτωση, τα πιστοποιημένα φίλτρα νερού Camelot προστατεύουν από τα παθογόνα μικρόβια, κι έτσι, μπορείτε να πίνετε καθαρό νερό άφοβα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις