Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Κακοποίηση 7χρονου Τόνι: Έχασε τα δύο του πόδια, αλλά θα σώσει χιλιάδες παιδιά με το έργο του
ΚΟΣΜΟΣ

Κακοποίηση 7χρονου Τόνι: Έχασε τα δύο του πόδια, αλλά θα σώσει χιλιάδες παιδιά με το έργο του

Κακοποίηση 7χρονου Τόνι: Από φιλανθρωπικές δράσεις συγκέντρωσαν πάνω από 1,5 εκατ. λίρες για το νοσοκομείο Evelina London Children's Hospital.

«Κανείς δεν μ’αγαπάει»… ποιος θα φανταζόταν ότι λίγο καιρό μετά τη σπαρακτική αυτή φράση του εξάχρονου Άρθουρ που πέθανε ύστερα από τα βασανιστήρια των γονιών του, ακόμη μια υπόθεση παιδικής κακοποίησης στη Βρετανία θα γινόταν ευρέως γνωστή. Ένα αδιανόητο σκηνικό φρίκης κάνει τον γύρο του κόσμου. Ο επτάχρονος Τόνι Χιούτζελ δεν βρήκε την αγάπη που του άξιζε στους βιολογικούς του γονείς, που κατέδειξαν ασύλληπτη αναλγησία, κέρδισε όμως τον πρίγκιπα Ουίλιαμ και τη σύζυγό του Κέιτ Μίντλετον, ενώ χάραξε μια νέα δικαστική οδό στη Γηραιά Αλβιόνα. Εκείνη της αυστηροποίησης των ποινών σε περιπτώσεις κακοποίησης παιδιών.

Η ιστορία του μικρού αγοριού, που κάνει τον γύρο του κόσμου, προκαλεί ανατριχίλα: έχασε και τα δύο του πόδια ύστερα από άγρια κακοποίηση από τους γονείς του. Ο μικρός είχε την τύχη να βρει τη θαλπωρή σε άλλη οικογένεια που τον υιοθέτησε, ενώ έχει καταφέρει να συγκεντρώσει, μέσω φιλανθρωπικών δράσεων, ποσό άνω του 1,5 εκατ. λιρών για καλό σκοπό.

Η γνωριμία του Τόνι με τους Ουίλιαμ και Κέιτ

Η γνωριμία του μικρού με τον Ουίλιαμ και την Κέιτ έγινε στη διάρκεια χριστουγεννιάτικης εκδήλωσης, στο Αββαείο του Ουέστμινστερ, όπου το πριγκιπικό ζεύγος είχε μια ζεστή συνομιλία με τον Τόνι και τη θετή μητέρα του. Η κακοποίηση σημάδεψε τον Τόνι από μικρή ηλικία. Ήταν μόλις 41 ημερών, το 2014, όταν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με σοβαρά τραύματα ύστερα από ξυλοδαρμό από τους γονείς του, Τζούντι και Τόνι Σμιθ. Το ζευγάρι κρίθηκε ένοχο για βία σε βάρος του παιδιού τους και το 2018 καταδικάστηκε σε δεκαετή φυλάκιση.

Ένα χρόνο νωρίτερα, το 2017, και τα δύο πόδια του Τόνι ακρωτηριάστηκαν λόγω των πολλαπλών τραυματισμών που είχε υποστεί από τη βρεφική του ηλικία. Ο μικρός ανεβαίνει τον δικό του Γολγοθά, καλείται να αντιμετωπίσει δυσκολίες και μαθαίνει να περπατά σε προσθετικά πόδια χωρίς πατερίτσες. Ο επτάχρονος ζει πλέον με τους θετούς του γονείς, Πόλα και Μαρκ Χιούτζελ, που οργανώνουν εκστρατείες κατά της παιδικής κακοποίησης.

https://twitter.com/omabelllll/status/1469288258148384774?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1469288258148384774%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.protothema.gr%2Fworld%2Farticle%2F1190489%2Fi-suginitiki-istoria-tou-7hronou-sti-vretania-pou-kakopoiithike-vanausa-apo-tous-goneis-tou-kai-ehase-ta-duo-tou-podia%2F

Η φιλανθρωπική δράση των θετών γονιών του Τόνι

Οι νέοι γονείς του μικρού Τόνι τού δείχνουν τα συναισθήματα που τόσο του έλλειψαν στα αρχικά στάδια της ζωής του. Τον ενθαρρύνουν, τον θαυμάζουν, τον αγαπούν. Μετά τη συνάντηση με τον Ουίλιαμ και την Κέιτ, έγραψαν το εξής στο Twitter: «Ο Τόνι δεν αντιλαμβάνεται ακόμη τη μεγάλη δύναμη και επιρροή που έχει στον κόσμο. Ο δούκας και η δούκισσα του Κέιμπριτζ ήταν πραγματικά υπέροχοι μαζί του. Μιλούσαν μαζί μας. Ήταν πραγματικά ένα ξεχωριστό απόγευμα»…

Η Κέιτ κάλεσε την οικογένεια στην εκδήλωση στο Ουέστμίνστερ αφότου εντυπωσιάστηκε από τις φιλανθρωπικές κινήσεις από τους γονείς του Τόνι που κατάφεραν να συγκεντρώσουν πάνω από 1,5 εκατ. λίρες για το νοσοκομείο Evelina London Children’s Hospital, στο οποίο η δούκισσα του Κέιμπριτζ είναι χορηγός. Οι θετοί γονείς του Τόνι έχουν ακόμη επτά παιδιά από εννέα έως 32 ετών. Όταν ο Τόνι ήταν τεσσάρων ετών η θετή του μητέρα Πολ είχε γράψει ότι το παιδί αντιμετώπιζε σοβαρές δυσκολίες στην καθημερινότητά του, «πλέον όμως δεν τον σταματά τίποτα, είναι αποφασισμένος». Η ιστορία του Τόνι έκανε τον γύρο του κόσμου, οδήγησε σε μια μεγάλη εκστρατεία για κακοποιημένα παιδιά.

Ο νόμος του Τόνι

Άρχισε να συγκεντρώνει χρήματα για το νοσοκομείο που του έσωσε τη ζωή, που τον βοήθησε να περπατήσει 10 χιλιόμετρα σε 30 ημέρες, το 2020, αφότου εμπνεύστηκε από τη δράση του Σερ Τομ Μουρ, «ήρωα της πανδημίας» που συγκέντρωνε χρήματα για το NHS, πάνω από 33 εκατ. λίρες. Η ιστορία του Τόνι εμψύχωσε εκατοντάδες παιδιά ανά τον κόσμο, ενώ μέσα σε έναν μόνο μήνα συγκεντρώθηκαν πάνω από ένα εκατ. λίρες για το Evelina London Children’s Hospital. Συγκινητικά ήταν και τα λόγια της Κέιτ αφότου ο Τόνι κατάφερε να περπατήσει το 2020.

«Θα ήθελα να σε συγχαρώ για τις φιλανθρωπικές σου κινήσεις για το Evelina Children’s Hospital. Ήταν υπέροχο να εμπνευστείς από τον Σερ Τομ Μουρ. Εντυπωσιάστηκα που συνέχισες ακόμη και όταν έφτασες τον στόχο σου των 10 χλμ. Γνωρίζω ότι οι προσπάθειές σου εκτιμώνται πάρα πολύ από το νοσοκομείο Evelina και είμαστε όλοι πολύ περήφανοι για όλα όσα έχεις καταφέρει». Να σημειωθεί ότι στις 30 Νοεμβρίου ανακοινώθηκε η δρομολόγηση της αυστηροποίησης ποινών για την παιδική κακοποίηση, που θα αυξάνει την ποινή για ψυχική και σωματική βλάβη σε παιδιά από 10 έως 14 ετών, ενώ η κακοποίηση μέχρι θανάτου θα επισίει ισόβια κάθειρξη. Υπάρχει και νόμος που πήρε το όνομα του παιδιού: o νόμος του Τόνι.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις