Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

03

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ / Δήμος Ελευσίνας: Μια διαφορετική επίσκεψη
ΕΛΛΑΔΑ

Δήμος Ελευσίνας: Μια διαφορετική επίσκεψη

Δήμος Ελευσίνας: Πολιτιστική Πρωτεύουσα, εξωστρέφεια και τουριστική προβολή στο επίκεντρο.

Τον Δήμο Ελευσίνας επισκέφθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης 9 Δεκεμβρίου, θεσμικοί εκπρόσωποι της γαλλικής πόλης Saint Denis. Η επίσκεψη διεξήχθη στο πλαίσιο της διοργάνωσης της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας 2023, καθώς η Saint Denis είναι μία πόλη, που αναμένεται να διεκδικήσει τον τίτλο το 2028. Τους Γάλλους επισκέπτες, καλωσόρισαν, ο Δήμαρχος Ελευσίνας, Αργύρης Οικονόμου, οι Αντιδήμαρχοι, Λεωνίδας Παππάς, Φώτης Τατάκης & Δημήτρης Παπαγιάνναρος, ενώ το παρών έδωσαν η Αντιπρόεδρος του ΠΑΚΠΠΑ, Κατερίνα Κριεκούκη και φυσικά, η διοίκηση και οι εργαζόμενοι της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας.

Η συνάντηση αφορούσε στη γόνιμη ανταλλαγή απόψεων, ιδεών και εμπειριών, στην άρτια προετοιμασία και τις απαιτήσεις της διοργάνωσης, τόσο στο καλλιτεχνικό επίπεδο όσο και στο πλαίσιο των υποδομών. Εξάλλου, ο Δήμος Ελευσίνας επιδιώκει συναντήσεις και επαφές με το εξωτερικό, με στόχο την εξωστρέφεια, την τουριστική ανάπτυξη, προβολή αλλά και δημοφιλία του Δήμου.

“Μια νέα σελίδα στις μεταξύ μας σχέσεις”

Από πλευράς του, ο Δήμαρχος Ελευσίνας, Αργύρης Οικονόμου, εξήρε τον ζήλο των εκπροσώπων της Saint Denis για τη διεκδίκηση του τίτλου και δήλωσε: «Η διοργάνωση της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας είναι σίγουρα μεγάλη πρόκληση για κάθε πόλη που φέρει τον τίτλο. Χρειάζεται σχέδιο, προγραμματισμό και οργάνωση για την επιτυχία της διεξαγωγής και εύχομαι το 2028, η Saint Denis να είναι Πολιτιστική Πρωτεύουσα Ευρώπης. Οι σχέσεις Γαλλίας – Ελλάδας είναι και παραμένουν διαχρονικές και μετά και τη σημερινή επίσκεψη, ελπίζω να εγκαινιάσουμε και μία νέα «σελίδα» στις μεταξύ μας σχέσεις, που αφορά στον πολιτισμό».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις