Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

22

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Πιερία – διευθυντής: Ποιοι είναι οι “Θεματοφύλακες” που απειλούν και κάνουν επιθέσεις
ΕΛΛΑΔΑ

Πιερία – διευθυντής: Ποιοι είναι οι “Θεματοφύλακες” που απειλούν και κάνουν επιθέσεις

Πιερία - διευθυντής: Ομάδα αρνητών, που παρουσιάστηκαν ως «θεματοφύλακες του Συντάγματος» πήγαν σήμερα σε σχολείο άρπαξαν τον διευθυντή, του έβαλαν χειροπέδες και τον οδήγησαν στο Αστυνομικό Τμήμα.

Έντεκα άτομα, που αυτοαποκαλούνται “Θεματοφύλακες του Συντάγματος”, επιτέθηκαν στον διευθυντή του Γυμνασίου Αιγινίου Πιερίας και τον μετέφεραν βίαια με χειροπέδες στο Αστυνομικό Τμήμα Πύδνας- Κολινδρού. Σύμφωνα με το Mega, πρόκειται για 9 άνδρες και δύο γυναίκες. Ανάμεσά τους είναι μια δασκάλα χορού, μια νοικοκυρά, ένας απόστρατος αστυνομικός από τα Τρίκαλα, ένας άνεργος από το Ίλιον, ένας συνταξιούχος και άλλοι. Μόνο τρεις από αυτούς έχουν παιδιά που πηγαίνουν στο συγκεκριμένο σχολείο.

Όπως αναφέρθηκε στην εκπομπή “Live News”, φέρονται να διατηρούν έναν καλλιτεχνικό σύλλογο, μέσω του οποίου και με τη βοήθεια του Facebook προσπαθούν να “στρατολογήσουν” κόσμο για τις… πρακτικές τους. Στο παρελθόν έχουν συστηθεί και ως Έλληνες Αυτόχθονες Ιθαγενείς.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της αρπαγής από κοινού, της βίας κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων από κοινού, της διατάραξης της λειτουργίας της Υπηρεσίας από κοινού, παραβίασης μέτρων για την πρόληψη ασθενειών από κοινού, απειλής, συκοφαντικής δυσφήμησης, της απλής σωματικής βλάβης και για παράβαση της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων.

Οι κατηγορούμενοι, παρά το γεγονός ότι είναι ύποπτοι τέλεσης νέων αξιόποινων πράξεων, μπορεί να μην κριθούν προφυλακιστέοι, καθώς το κακούργημα για το οποίο κατηγορούνται τιμωρείται με έως και 10 χρόνια φυλάκισης, γεγονός που καθιστά δύσκολη την απόφαση για προφυλάκισή τους.

Πιερία – διευθυντής: Πώς έγινε η στοχευμένη επίθεση

Οι περιγραφές μαθητών που ήταν αυτόπτες μάρτυρες στην απαγωγή του γυμνασιάρχη τους προκαλούν αίσθηση. Όλα ξεκινούν στις 7.30 το πρωί. Ο γυμνασιάρχης πλησιάζει για να μπει στο σχολείο όταν ξαφνικά περικυκλώνεται από 9 άντρες και 2 γυναίκες. Μπροστά στα έκπληκτα μάτια μαθητών που βρίσκονται έξω αλλά και μέσα στο σχολείο. Με τους αυτοαποκαλούμενους “Θεματοφύλακες του Συντάγματος” να τον βρίζουν επειδή τηρεί τα μέτρα κατά της διασποράς του κορωνοϊού.

Ο γυμνασιάρχης βρίσκεται με χειροπέδες πισθάγκωνα και οι δράστες τον βάζουν με τη βία σε αυτοκίνητο. Χωρίς ο εκπαιδευτικός να ξέρει πού πηγαίνουν, ξεκινούν και ύστερα από λίγο φτάνουν στο αστυνομικό τμήμα του Αιγινίου Πιερίας, που βρίσκεται λίγα μέτρα παρακάτω. Εκεί η ομάδα των 11 τον παραδίδει σε αστυνομικούς. Η πρωινή επίθεση ήταν όπως φαίνεται μελετημένη και στοχευμένη. Όπως καταγγέλλουν γονείς αλλά και μαθητές ανάμεσα στους δράστες ήταν κι 3 γονείς μαθητών του σχολείου που δημιουργούν εντάσεις από το ξεκίνημα της χρονιάς.

Πριν από λίγες μέρες, όπως λένε μαθητές στο Mega, είχαν προγραμματίσει έφοδο στο σχολείο που τελικά ματαιώθηκε την τελευταία στιγμή. Οι δράστες ζητούν πολύ απλά να μη γίνεται κανένας έλεγχος για τον κορονοϊό στο σχολείο. Ούτε μάσκες, ούτε rapid test ούτε αντισηπτικά και αποστάσεις ασφαλείας δέχονται.

Από το αστυνομικό τμήμα όπου απελευθερώθηκε, ο διευθυντής μεταφέρθηκε με μώλωπες στο Κέντρο Υγείας της περιοχής και το μεσημέρι επέστρεψε στο τμήμα για να δώσει κατάθεση. “Τέτοιου είδους συμπεριφορές είναι προκλητικές και απαράδεκτες και η Αστυνομία δεν πρέπει να επιτρέψει την επανάληψή τους” τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

“Σκεφτήκαμε ότι μπορεί να συνέβαινε και σε μας”

Μιλώντας ζωντανά στην εκπομπή LIVE NEWS η αντιπρόεδρος του 15μελούς του γυμνασίου Αιγινίου αναφέρθηκε στο περιστατικό που συνέβη σήμερα. “Μετά βίας, έπειτα από την αντίσταση που προέβαλε, του πέρασαν χειροπέδες και τον έβαλαν σε κάποιο αυτοκίνητο” σημείωσε η μαθήτρια, τονίζοντας ότι εκείνη την ώρα βρίσκονταν στο σημείο περίπου 10 άτομα, καθώς ήταν αρκετά νωρίς και δεν είχαν φτάσει όλα τα παιδιά στο σχολείο.

“Τρομοκρατηθήκαμε όσοι ήμασταν στο σχολείο, γιατί σκεφτήκαμε πως ό,τι συνέβη στους καθηγητές, μπορεί να συμβεί και σε μας”, τόνισε η μαθήτρια του γυμνασίου, υπογραμμίζοντας ότι τα επεισόδια ξεκίνησαν να σημειώνονται από τον Νοέμβριο, όταν μια μητέρα απείλησε τους καθηγητές.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις