Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Παραπολιτικά: Με τη ματιά του Γιάννη Ντσούνου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παραπολιτικά: Με τη ματιά του Γιάννη Ντσούνου

Παραπολιτικά: Ο Γιάννης Ντσούνος σχολιάζει ορατές και αθέατες πλευρές της παραπολιτικής μας επικαιρότητας.

Ποιά είναι η μεγαλύτερη πληγή του ελληνικού δημοσίου; Την απάντηση έδωσε ο ίδιος ο υπουργός Εργασίας, που είπε ότι είναι ο ΕΦΚΑ. «Για τα κατεβασμένα τηλέφωνα ένας λόγος που κάναμε το 1555 είναι για να μην παίρνει ο καθένας αριστερά και δεξιά. Αυτό και για την εξυπηρέτηση και για τις συντάξεις δεν φτάνει, διότι μιλάμε για την μεγαλύτερη πληγή του ελληνικού Δημοσίου». Ειλικρινής ο κ. Χατζηδάκης, να τα λέμε και αυτά, ωστόσο οι πολίτες αναμένουν να κλείσει γρηγορα αυτή η πληγή και να μην μείνουμε μόνο στις διαπιστώσεις.

Για δεύτερη φορά πατέρας έγινε ο βουλευτής της ΝΔ Σίμος Κεδίκογλου, καθώς η σύζυγός του έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο κοριτσάκι. Το ζευγάρι έχει ήδη έναν γιο, τον Βασίλη, που είναι ήδη τριών ετών. Να τους ζήσουν και πάντα ευτυχισμένα να ευχηθούμε.

Αληθεύει;

Αληθεύει ότι πληθαίνουν οι φωνές εντός της κυβέρνησης για επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού και έτσι αυτό το ενδεχόμενο θα εξεταστεί πριν τα Χριστούγεννα;

Συνάντηση με τις κυρίες

Με τις κυρίες της ΝΔ είχε την ευκαιρία να συναντηθεί ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Παύλος Μαρινάκης με αφορμή την πρόσφατη εκδήλωση της οργάνωσης για την κακοποίηση των γυναικών. Ανάμεσά τους η υφυπουργός Ζέτα Μακρή, οι βουλευτές Χριστίνα Αλεξοπούλου, Διουνυσία Αυγερινοπούλου, Μαρία Κεφαλά, Στέλα Μπίζιου, αλλά και η ευρωβουλευτής Ελίζα Βόζενμπεργκ.

Συγκινήθηκε

Με φωνή που έτρεμε και χωρίς να μπορεί να συγκρατήσει τα δάκρυά της, η πρώην υπουργός Φωτεινή Αραμπατζή αναφέρθηκε από το βήμα της Βουλής στην συντοπίτισσά της Παρθένα Κουτμερίδου, που έφυγε από την ζωή λόγω κορονοϊού. «Είναι από τις Σέρρες, την πατρίδα μου, που από την αρχή της πανδημίας θρηνεί 580 νεκρούς. Οφείλουμε εμείς που εκλεγόμαστε με την ψήφο του ελληνικού λαού να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να σταματήσει αυτός ο θλιβερός κατάλογος και θρήνος».

 

Οι κουραμπιέδες

Πριν λίγες ημέρες παρουσιάστηκε το βιβλίο με τις συνταγές της Μαρίκας Μητσοτάκη και ιδιαίτερες αναφορές έγιναν στα περίφημα ντολμαδάκια. Ωστόσο η Ντόρα Μπακογιάννη πήγε σε τηλεοπτικη εκπομπή όχι με ντολμαδάκια, αλλά με κουραμπιέδες. Στη σχετική ερώτηση που προέκυψε, η κα Μπακογιάννη απάντησε: «Τα καταφέρνω καλύτερα στους κουραμπιέδες, γι’ αυτό όπου πάω μοιράζω κουραμπιέδες». Πάντως οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τους πετυχαίνει!

 

Εκσυγχρονιζόμαστε

Δύο υπουργοί ο Κυριάκος Πιερρακάκης και ο Κώστας Τσιάρας παρουσίασαν τα ηλεκτρονικά πινάκια στο Πρωτοδικείο Αθηνών. Έτσι όλοι πλεον θα μπορούν να παρακολουθούν σε πραγματικό χρόνο και ηλεκτρονικά την πορεία των εκθεμάτων στα Δικαστήρια, γεγονός που υποδέχτηκαν θετικά τόσο οι δικηγόροι, όσο και οι δικαστικοί υπάλληλοι. Επιτέλους εκσυγχρονισμός και στα δικαστήρια μετά από πολλά χρόνια.

Μεγάλη κόντρα

Ανέβηκαν πολύ οι τόνοι στην Βουλή κατά την διάρκεια της δευτερολογίας του Κυριάκου Μητσοτάκη λόγω της παρέμβασης του Παύλου Πολάκη. Ο διάλογος είναι ενδεικτικός:

  • Μητσοτάκης: «Υπάρχουν ασθενείς εκτός ΜΕΘ; Ναι. Έχουμε μεγαλύτερη θνησιμότητα σε αυτούς τους ασθενείς σε σχέση με όσους είναι σε ΜΕΘ; Δεν έχουμε. Αν εσείς έχετε φέρτε τις αποδείξεις».
  • Πολάκης: «Άσχετε».
  • Μητσοτακης: «Τι είπατε; Με αντιεμβολιαστές δεν συνομιλώ και ανεβάστε την μάσκα σας παρακαλώ».
  • Πολάκης: «Είστε άσχετος».
  • Μητσοτάκης: «Σας τιμά κ. Τσίπρα αυτή η εικόνα; Με το χέρι στην καρδιά ενός τέως υπουργού Υγείας με χυδαίο και αγοραίο ύφος να προσβάλλει τους πάντες και τα πάντα και ταυτόχρονα να κάνει καμπάνια υπέρ αντιεμβολιαστών. Αυτό κάνει. Αυτός είναι και τον ανέχεστε. Είστε ένα και το αυτό. Το ίδιο πράγμα είστε. Και μετά έρχεστε και μιλάτε σε αυτήν την κυβέρνηση για την ανάγκη συνεννόησης. Με ποιον; Με τον Πολάκη; Όχι δεν μπορεί να υπάρξει με ανθρώπους που κλείνουν το μάτι στους αντιεμβολιαστές καθμερινά. Αποπέμψτε τον κ. Πολάκη και ξαναελάτε να μιλήσουμε για συνεννόηση».

 

Το μπράβο της προέδρου 

Στην Θεσσαλονίκη και την έκθεση PhotoBIENALLE ξεναγήθηκε πριν λίγες ημέρες η πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Κατά την επίσκεψή της στην έκθεση η κα Σακελλαροπούλου γνώρισε τον φωτορεπόρτερ Κωνσταντίνο Τσακαλίδη, ο οποίος απαθανάτισε την κα Παναγιώτα από το χωριό Γούβες στην Εύβοια. Η φωτογραφία αυτή βρίσκεται στην λίστα του περιοδίκου Times για τις καλύτερες φωτογραφίες της χρονιάς. Και η πρόεδρος της Δημοκρατίας έδωσε πολλά συγχαρητήρια στον κ. Τσακαλίδη: «Έχω ακούσει και διαβάσει για εσάς. Μπράβο σας ήταν όντως συγκλονιστική φωτογραφία».

 

Πρωταθλητής

Υπάρχει ένα μέλος της κυβέρνησης που έχει ασχοληθεί επαγγελματικά με τον αθλητισμό και μάλιστα υπήρξε και πρωταθλητής στο άθλημά του. Ο λόγος για τον υφυπουργό Δικαιοσύνης Γιώργο Κώτσηρα, ο οποίος υπήρξε πρωταθλητής στην αντισφαίριση όταν ήταν 18 ετών. Όσοι συνάδελφοί του το γνωρίζουν αυτό του ζητούν να παίξουν μαζί του, καθώς εκείνοι είναι «νεόκοποι» στο άθλημα.

 

Η πρωτοβουλία της Φώφης

Μια πρωτοβουλία της αείμνηστης Φώφης Γεννηματά έγινε πράξη πριν λίγες ημέρες στο ΠΑΣΟΚ. Στο κτίριο της Χαριλάου Τρικούπη έγιναν τα αποκαλυπτήρια της νέας πρόσοψης έτσι όπως την είχε φανταστεί η Φωφη Γεννηματά. Η πρόσοψη του ιστορικού κτιρίου έχει υποστεί οικολογικές και αισθητικές παρεμβάσεις, έχουν τοποθετηθεί πάνελ αλουμινιού, καθώς και φράσεις του Ανδρεά Παπανδρεόυ και της Φώφης Γεννηματά. Τα αποκαλυπτήρια της νέας πρόσοψης έγιναν αμέσως μετά το μνημόσυνο της Φώφης Γεννηματά και παραβρέθηκαν όλα τα στελέχη και οι υποψήφιοι πρόεδροι.

 

Τον τίμησαν

Μια τιμητική διάκριση έλαβε πρόσφατα ο υφυπουργός Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς και μάλιστα από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής Θεόδωρο. Ο υπουργός τιμήθηκε με τον Σταυρό του Αποστόλου και Ευαγγελιστού Μάρκου για τους αγώνες του για τον άνθρωπο που «πολέμησε» εναντίον του κορονοϊού, αλλά και των θεομηνιών που έπληξαν την Ελλάδα τους τελευταίους 26 μήνες.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις