Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Πειραιάς – φωταγώγηση δέντρου: Το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας περιμένει τα Χριστούγεννα!
ΕΛΛΑΔΑ

Πειραιάς – φωταγώγηση δέντρου: Το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας περιμένει τα Χριστούγεννα!

Πειραιάς - φωταγώγηση δέντρου: Το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας αλλάζει εμφάνιση και φοράει τα γιορτινά του!

Φωταγωγήθηκε το βράδυ της Κυριακής το χριστουγεννιάτικο δέντρο στον Πειραιά, στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Θεάτρου. Το κάλεσμα έγινε από τον δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη, ενώ πλήθος κόσμου παραβρέθηκε στην τελετή. Το άναμμα του δέντρου συνοδεύτηκε από δεκάδες βεγγαλικά. To ύψους 19 μέτρων δέντρο έχει στολιστεί με περισσότερα από 100.000 λαμπιόνια. Προέρχεται από το Πανεπιστημιακό Δάσος Περτουλίου και δωρίστηκε στον Δήμο Πειραιά από το Ταμείο Διοίκησης και Διαχείρισης Πανεπιστημιακών Δασών του Α.Π.Θ..

Ο στολισμός του είναι εμπνευσμένος από μια αγαπημένη Χριστουγεννιάτικη ιστορία αυτή του «Καρυοθραύστη», δημιουργώντας μια ζεστή γιορτινή ατμόσφαιρα στο κέντρο της πόλης. Λίγες ημέρες αργότερα, στην πρόσοψη του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, θα προβάλλεται ένα ψηφιακό υπερθέαμα, με τη μέθοδο του 3d animation mapping, γεμάτο από γιορτινά χρώματα, μαγικές εικόνες και χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα. Σημειώνεται ότι ο Δήμος Πειραιά διοργανώνει, στο πλαίσιο των Χριστουγεννιάτικων εορτών, μια σειρά φωτεινών, ψηφιακών θεαμάτων και ψυχαγωγικών δράσεων με στόχο να μεταδώσει τη μαγεία και τη λάμψη των εορτών στην πόλη μας, προσδίδοντας χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα σε κάθε γειτονιά, σε μια δύσκολη συγκυρία, λόγω της πανδημίας.

Έλαμψε ο Πύργος του Πειραιά

Ο Πύργος του Πειραιά, το δεύτερο ψηλότερο κτίριο της χώρας με τους 24 ορόφους, συνολικού ύψους 84 μέτρων, φωταγωγείται και φέτος και παρά τις σκαλωσιές για την ανακατασκευή του, μας προσφέρει ένα υπέροχο υπερθέαμα.

Το συγκεκριμένο κτίριο, σήμα κατατεθέν στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας, αναμένεται να αξιοποιηθεί μετά από δεκαετίες εγκατάλειψης. H συνολική επιφάνεια του έργου είναι 34.600 τ.μ. και ο αρχικός του σχεδιασμός που πραγματοποιήθηκε από τους αρχιτέκτονες Ιωάννη Βικέλα, Γεράσιμο Μολφέση και Αλέξανδρο Λοΐζο, ολοκληρώθηκε το 1975. Ωστόσο το εσωτερικό του δεν χρησιμοποιήθηκε ποτέ εκτός από τους τρεις πρώτους ορόφους. Το 2020 ο Δήμος του Πειραιά ήρθε σε συμφωνία με κοινοπραξία επενδυτών για τη μετατροπή της υπάρχουσας δομής σε γραφεία, χώρους λιανικού εμπορίου και εστιατόρια, καθώς και για την αναβάθμιση της πρόσοψης του κτιρίου.

Η κοινοπραξία αποτελείται από την Dimand SA μαζί με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (ΕBRD) και την Prodea Investments και κατόπιν διαγωνισμού το αρχιτεκτονικό γραφείο PILA του Ηλία Παπαγεωργίου και Χριστίνας Παπαλεξανδρή, με έδρα την Αθήνα και τη Νέα Υόρκη, κέρδισε το πρώτο βραβείο για τον επανασχεδιασμό της πρόσοψης του Πύργου Πειραιά.

H αναγέννηση του θρυλικού Πύργου του Πειραιά έχει ξεκινήσει και όλοι αναμένουμε τη νέα όψη που θα αλλάξει εντελώς την εικόνα του λιμανιού.

Δείτε τις εντυπωσιακές εικόνες από τον Πειραιά και τη φωταγώγηση του Πύργου μέσα από το drone video της ομάδας του Travel Inspiration:

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις