Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Απαγωγή 33χρονου Μαροκινού από συμμορία Ρομά – Απαιτούσαν λύτρα για την απελευθέρωσή του
ΕΛΛΑΔΑ

Απαγωγή 33χρονου Μαροκινού από συμμορία Ρομά – Απαιτούσαν λύτρα για την απελευθέρωσή του

Συμμορίες Ρομά: Τον μετέφεραν σε καταυλισμό της Πυλαίας, τον χτυπούσαν και απαιτούσαν λύτρα από τους συγγενείς του.

Εφιαλτικές ώρες ως όμηρος στα χέρια ενήλικων και ανήλικων Ρομά σε καταυλισμό της Πυλαίας, στη Θεσσαλονίκη, έζησε 33χρονος Μαροκινός, παράτυπος μετανάστης.

Του Πέτρου Καρσιώτη 

Οι δράστες της απαγωγής που άρπαξαν τον αλλοδαπό, ενώ περπατούσε στο δρόμο, λίγο αφότου τον είχαν αποβιβάσει από φορτηγό οι διακινητές, τον έριξαν σε πορτ μπαγκάζ αυτοκινήτου, τον μετέφεραν σε κρησφύγετο, τον χτυπούσαν με γροθιές και απαιτούσαν από την οικογένειά του «λύτρα» 2.000 ευρώ για να τον απελευθερώσουν, έπεσαν τελικά στα χέρια της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Δύο 17χρονου Ρομά, ένας 31χρονος

Πρόκειται για τρεις Ρομά, ηλικίας 31 και 17 ετών οι δύο ανήλικοι, οι οποίοι οδηγούνται στις δικαστικές Αρχές με τις κατηγορίες της αρπαγής, εκβίασης και παράνομης οπλοφορίας. Σύμφωνα με πληροφορίες του Alphafreepress, την καταγγελία στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης για την αρπαγή του συζύγου της και την απαίτηση των λύτρων από τους δράστες, έκανε η σύζυγός του, αγγλική υπηκοότητας. Ήδη, οι δράστες είχαν υποχρεώσει με απειλές και χτυπήματα τον 33χρονο Μαροκινό να επικοινωνήσει τόσο με την ίδια όσο και συγγενείς του στο Μαρόκο και να τους πείσει να καταβάλουν τα χρήματα που ζητούσαν για να μην πάθει «χειρότερο κακό».

Ο όμηρος έδωσε γεωγραφικό στίγμα!

Ο Μαροκινός όμηρος, πάντα κατά τις πληροφορίες του Alphafreepress, στις επικοινωνίες του με τους συγγενείς του στο Μαρόκο, κατάφερε να τους αποκαλύψει κρυφά περίπου το σημείο στο οποίο βρισκόταν φυλακισμένος. Συγγενείς του στο Μαρόκο συγκέντρωσαν και έστειλαν 1500 ευρώ στους απαγωγείς, αλλά εκείνοι εξακολουθούσαν να τον κρατούν όμηρο σε φρικτές για τον ίδιο συνθήκες.

Αστυνομική επιχείρηση

Με τις πληροφορίες που πήρε η Αστυνομία, εντόπισε το ακριβές σημείο και σε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση με τη συμμετοχή πάνοπλων αστυνομικών, κατάφερε να συλλάβει τους δράστες και να απελευθερώσει τον όμηρο ο οποίος μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο.

Απήχθη ενώ περπατούσε

«Από την έρευνα», αναφέρει η Αστυνομία «προέκυψε ότι ο 33χρονος, εισήλθε παράνομα στην ελληνική επικράτεια και κινούμενος πεζός επί της Ε.Ο. Καβάλας – Θεσσαλονίκης, απήχθη από τον 31χρονο και έτερο άγνωστο δράστη, οι οποίοι τον μετέφεραν στην περιοχή της Περαίας, όπου οι δύο 17χρονοι ασκούσαν βία σε βάρος του και απαιτούσαν εκβιαστικά από τη σύζυγο και από συγγενικά του πρόσωπα την καταβολή χρηματικού ποσού για την απελευθέρωση του».

Το ρεπορτάζ της 13ης Νοεμβρίου

Το Alphafreepress, σε αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της 13ης Νοεμβρίου, είχε αναφερθεί εκτεταμένα στα κρούσματα απαγωγών με θύματα παράτυπους μετανάστες από οργανωμένες συμμορίες για την απόσπαση «λύτρων». Τότε οι δράστες ήταν Πακιστανοί.

Ανελέητες συμμορίες Πακιστανών

«Οργανωμένες κι ανελέητες συμμορίες Πακιστανών διακινητών παράτυπων μεταναστών από την Τουρκία στην Ελλάδα», έγραφε το ρεπορτάζ «πιάνουν αιχμαλώτους τους διακινούμενους, τους μεταφέρουν σε τρισάθλια παραπήγματα σε δασικές περιοχές κι εκεί τους κακοποιούν σωματικά για να αναγκάσουν τους συγγενείς τους να πληρώσουν «λύτρα» για την απελευθέρωσή τους!

Δύο συμμορίες

Σε λιγότερο από έναν μήνα, αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, καταφέρνουν να εξαρθρώσουν τη δεύτερη συμμορία Πακιστανών, οι οποίοι «φυλάκιζαν» και χτυπούσαν ομοεθνείς τους και Σομαλούς, παράτυπους μετανάστες, στους οποίους είχαν υποσχεθεί ότι θα  προωθούσαν στη Θεσσαλονίκη. Στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης,  συνελήφθησαν τρεις  εμπλεκόμενοι (σ.σ. Πακιστανοί) στην υπόθεση,  ηλικίας 22, 20 και 28 ετών, μέλη εγκληματικής οργάνωσης, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της Εγκληματικής Οργάνωσης, της Αρπαγής, της Σωματικής Βλάβης και της Παράνομης μεταφοράς – προώθησης αλλοδαπών στο εσωτερικό της χώρας.

Με ρόλο “φύλακα”

«Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, το κύκλωμα διευκόλυνε την παράνομη είσοδο αλλοδαπών στη χώρα, ενώ κάποια μέλη του, αναλαμβάνοντας το ρόλο του “φύλακα”, κρατούσαν παρά τη θέλησή τους άτομα που στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων για την παραμονή τους στην ελληνική επικράτεια, ενώ παράλληλα τα απειλούσαν και τους προκαλούσαν σωματικές βλάβες απαιτώντας χρηματικά ποσά για την απελευθέρωσή τους».

Κοντάρι, μαχαίρια, καλέμι

Οι αστυνομικοί αφόπλισαν τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, αφού κατάσχεσαν στην κατοχή τους, ένα ξύλο-κοντάρι, δύο μαχαίρια κι ένα  μεταλλικό καλέμι. Βρήκαν, επίσης,  δύο τετράδια με σημειώσεις και τέσσερις συσκευές κινητής τηλεφωνίας. ΄Όλα θα εξεταστούν για να διαπιστωθεί ο ακριβής αριθμός των απαχθέντων παράτυπων μεταναστών από τα μέλη της συμμορίας».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις