Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / 11χρονη μαθήτρια – καθηγητής: Σοκάρει ο πατέρας της ανήλικης
ΕΛΛΑΔΑ

11χρονη μαθήτρια – καθηγητής: Σοκάρει ο πατέρας της ανήλικης

11χρονη μαθήτρια - καθηγητής: «Κρυβόταν πολύ, φορούσε συνέχεια μακρυμάνικα»

Ποινική δίωξη άσκησε η εισαγγελία Αθηνών σε καθηγητή φροντιστηρίου που κατηγορείται για ασέλγεια σε μαθήτρια της έκτης δημοτικού. Στη μήνυση που κατατέθηκε στην Εισαγγελία Αθηνών περιγράφονται με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες οι ασελγείς πράξεις του καθηγητή φροντιστηρίου στην 11χρονη μαθήτρια. Ο μαθηματικός ξεκίνησε να προσεγγίζει την ανήλικη με κοπλιμέντα, τα οποία σιγά σιγά μετατράπηκαν σε αγγίγματα. Μετά τα αγγίγματα άρχισε να απαιτεί φιλιά μέσα στο γραφείο του, ενώ έφτασε στο σημείο να απειλήσει το άτυχο κορίτσι πως αν δεν ενδώσει δεν θα έχει την απαραίτητη επιβράβευση, δηλαδή υψηλούς βαθμούς στα μαθήματά του. Η ανήλικη πέρασε τέσσερα εφιαλτικά χρόνια και τον περασμένο Απρίλιο αποκάλυψε τι βίωσε στα χέρια του καθηγητή της.

Η εισαγγελία έχει ασκήσει ποινική δίωξη για κατάχρηση ανηλίκου  κάτω των 12 ετών στον καθηγητή, ο οποίος ήταν διευθυντής στο φροντιστήριο της Δυτικής Αττικής. Μετά την καταγγελία οι ιδιοκτήτες τον απέλυσαν.

silhouette of woman standing near window
Σοκάρει η γνωμάτευση παιδοψυχίατρου

Σύμφωνα με το Mega, η 20σελιδη γνωμάτευση γνωστού παιδοψυχίατρου είναι καταπέλτης για τον κατηγορούμενο. Σύμφωνα με την παιδοψυχιατρική γνωμάτευση που βρίσκεται στα χέρια της ανακρίτριας, τα όσα εξιστορεί η 16χρονη σήμερα κοπέλα σε βάρος του καθηγητή της και διευθυντή του φροντιστηρίου στο οποίο πήγαινε τη σημάδεψαν τόσο βαθιά ώστε να υποφέρει από «καταθλιπτικό επεισόδιο βαριάς μορφής» και «μετατραυματική διαταραχή άγχους, απότοκο των σεξουαλικών πράξεων στις οποίες εκτέθηκε».

Όπως αναφέρεται στην παιδοψυχιατρική έκθεση, η μαθήτρια βρέθηκε σταδιακά σε ψυχολογικό αδιέξοδο και ανέπτυξε «δυσλειτουργικές στρατηγικές» για να βγει από αυτό, όπως οι αυτοτραυματισμοί.

Πατέρας ανήλικης: «Όλα αποκαλύφθηκαν όταν άλλαξε ριζικά η συμπεριφορά της»

Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA μίλησε ο πατέρας της 16χρονης σήμερα κοπέλας, κ. Θάνος. «Στην ηλικία των 12 ετών είδαμε μεγάλη αλλαγή στη συμπεριφορά του παιδιού. Από εκεί που ήταν ένα μελετηρό παιδί, πρόσχαρο, με πάρα πολλά ενδιαφέρονται ξαφνικά παραιτήθηκε από όλα, από το σχολείο, από τη ζωή. Άλλαξε την εμφάνισή της και τη συμπεριφορά της σε τόσο μεγάλο βαθμό που δεν το δικαιολογούσε η εφηβεία. Όλοι μην μπορώντας να φανταστούμε ότι είχε γίνει κάτι τέτοιο, και το ρίχναμε στην εφηβεία. Προσπαθούσαμε σαν γονείς να τη συνετίσουμε, το παιδί αντιδρούσε. Κάποια στιγμή παλεύοντας με τον εαυτό της και κάτω από τη συνεχή πίεση τη δικιά μας, φτάσαμε να τσακωθούμε, το παιδί μετά από 5-6 μήνες άρχιζε να ξαναλλάζει τη συμπεριφορά της», είπε ο κ. Θάνος.

«Στο φροντιστήριο δεν την πιέσαμε να ξαναπάει. Έντεχνα μας είπε ότι δεν της φτάνει ο χρόνος, και καλό θα ήταν να σταματήσει το φροντιστήριο για να μπορέσει να επικεντρωθεί πιο πολύ στο διάβασμα στο σπίτι, και τελικά το δεχτήκαμε, ενώ στην αρχή αντιδρούσαμε», συνέχισε.

silhouette of a woman by a Ferris Wheel
Στην ερώτηση πώς τελικά κατάλαβαν τι συνέβη ο πατέρας της 16χρονης σήμερα κοπέλας απάντησε,

«Η μικρή κρυβόταν πολύ. Μας έκανε εντύπωση που δεν ήθελε να πάει για μπάνιο το καλοκαίρι, φορούσε συνέχεια μακρυμάνικα, δεν έδειχνε τον εαυτό της καθόλου. Πριν ένα χρόνο έκανε μια σχέση, και τη βοήθησε το παλικάρι και ανοίχτηκε στη μητέρα της. Εκείνη με τη σειρά της με ενημέρωσε, γύρισα από το εξωτερικό, και ξεκίνησε ο αγώνας που έχει ξεκινήσει».

Όπως σημείωσε «ρώτησα το παιδί μου αν θέλει να προχωρήσουμε δικαστικά, και μου είπε να το κάνουμε για να σωθούν άλλα παιδιά». «Δεν έχει συλληφθεί ο καθηγητής, ξέρω ότι έχουν κλείσει το φροντιστήριό του όμως. Είναι παντρεμένος και έχει και ένα γιο όπως γνωρίζω. Ξέρω ότι σε αυτό το φροντιστήριο πήγαιναν παιδιά από 6 ετών. Αυτός είναι μαθηματικός, ήταν ο διευθυντής του φροντιστηρίου, αλλά έκανε και ιδιαίτερα μαθήματα. Το πολύ περίεργο είναι ότι έλεγε στο παιδί ότι “επειδή είσαι καλή μαθήτρια και θέλω να πας πολύ μπροστά” την καλούσε πάντα μισή ώρα πριν ξεκινήσουν τα μαθήματα, να είναι μόνος του με το παιδί και πολλές φορές την κρατούσε περισσότερο, όταν έφευγαν τα άλλα παιδιά», συνέχισε. «Πάνω από όλα είναι η υγεία του παιδιού μου. Αυτός έχει κληθεί και έχει δώσει κατάθεση», είπε κλείνοντας ο κ. Θάνος.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις