Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Μυρτώ Πάρος – Γερμανία: Ένα τρυφερό στιγμιότυπο με θεραπευτικά αλογάκια λίγο πριν μεταβεί στο εξωτερικό
ΕΛΛΑΔΑ

Μυρτώ Πάρος – Γερμανία: Ένα τρυφερό στιγμιότυπο με θεραπευτικά αλογάκια λίγο πριν μεταβεί στο εξωτερικό

Μυρτώ Πάρος - Γερμανία: Δείτε τη νέα ανάρτηση για τη Μυρτώ

Η Μυρτώ, που πριν από εννέα χρόνια είχε πέσει θύμα άγριας κακοποίησης στην Πάρο, που της άφησε αναπηρία 100%, μετέβη πρόσφατα στο κέντρο νευροεπιστημών του Ανόβερου, μια θετική εξέλιξη που γέμισε τη μητέρα της αισιοδοξία ότι θα βελτιωθεί η κατάστασή της. Λίγο καιρό πριν η 23χρονη είχε δεχτεί μια πολύ ευχάριστη επίσκεψη: τα θεραπευτικά αλογάκια της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης Gentle Carousel Greece Miniature Therapy Horses, που την έκαναν να χαμογελάσει. Το στιγμιότυπο απαθανατίστηκε από την εθελόντρια Μίνα Καραγιάννη (Mina Karagianni), που το μοιράστηκε στο Facebook γράφοντας: «Πριν λίγες εβδομάδες ανταλλάξαμε αγκαλιές και χαμόγελα με την Μυρτώ! Η ξανθούλα Καλλιόπη και η μελαχρινή Ήβη, τα θεραπευτικά αλογάκια μινιατούρες του Gentle Carousel, την επισκέφτηκαν για να της ευχηθούν “καλή επιτυχία” στη νέα της προσπάθεια.

»Πλέον η Μυρτούλα όλων μας βρίσκεται με τη βοήθεια της Παναγιάς σε ειδικό κέντρο του εξωτερικού για να βελτιώσει την ομιλία της. Η Μυρτώ με την μανούλα της έχουν διανύσει μαζί ηρωικούς αγώνες. Εμείς νοερά, μαζί με όλους τους Έλληνες, είμαστε μαζί της με τις ευχές μας, την ελπίδα και την αγάπη μας για τα καλύτερα!».

Τα αλογάκια μινιατούρες του Gentle Carousel Greece-Miniature Therapy Horses, σύμφωνα με την περιγραφή της σελίδας της οργάνωσης, αφορούν σε μια σπάνια ράτσα αλόγων, τα οποία επισκέπτονται αφιλοκερδώς παιδιά και ευπαθείς ομάδες ανθρώπων σε νοσοκομεία και άλλα ιδρύματα της χώρας προκειμένου να τους παρέχουν ψυχολογική υποστήριξη. Συγκεκριμένα, έχουν επισκεφτεί σε 3,5 χρόνια πάνω από 10.000 ανθρώπους.

Το χρονικό της επίθεσης που συγκλόνισε το πανελλήνιο

Στις 23 Ιουλίου του 2012, μία ανήλικη κοπέλα, ονόματι Μυρτώ Παπαδομιχελάκη, βρέθηκε ημίγυμνη, χτυπημένη και σε κώμα, σε μία από τις πιο δημοφιλείς παραλίες της Πάρου. Το κεφάλι της είχε υποστεί σφοδρό χτύπημα με πέτρα. Οι αρχές διέταξαν να διακομιστεί το συντομότερο δυνατό σε ένα νοσοκομείο της Αθήνας, ώστε να της παρέχουν άμεση φροντίδα, ενώ παράλληλα ξεκίνησαν οι προσπάθειες για τον εντοπισμό του δράστη.

Σύμφωνα με την αναφορά της Αστυνομίας, οι αρχικοί ύποπτοι ήταν 12 άνδρες, Έλληνες και αλλοδαποί , οι οποίοι είτε δούλευαν πέριξ της παραλίας είτε εθεάθησαν στο σημείο που διαπράχθηκε το έγκλημα. Όσο η έρευνα προχωρούσε, τόσο μειωνόταν ο αριθμός των υπόπτων και συγκεκριμένα ύστερα από μαρτυρίες, οι αρχές επικεντρώθηκαν σε τέσσερις, καταλήγοντας ότι ο ύποπτος εργαζόταν πέριξ της σκηνής του εγκλήματος.

Ο δράστης καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη

Η μητέρα της ανήλικης κοπέλας κατέθεσε ότι είδε έναν άνδρα με άσπρο παντελόνι και πολύχρωμη μπλούζα να απομακρύνεται από το σημείο. Λίγες ημέρες αργότερα συνάδελφος του δράστη, ανέφερε ότι τη μέρα του περιστατικού, εκείνος φορούσε ρούχα που ταίριαζαν στην περιγραφή της μητέρας.

Ο δράστης, ένας Πακιστανός, είχε ήδη αποχωρήσει από το νησί συνελήφθη λίγες μέρες αργότερα στη Νέα Χαλκηδόνα, στην οποία συνελήφθησαν κι άλλοι δύο ύποπτοι. Η αστυνομία τον εντόπισε μέσω κινητού τηλεφώνου, καθώς επίσης και με τη βοήθεια άλλων μαρτύρων που συνεργάστηκαν με την αστυνομία.

Κατόπιν έγινε ξανά ταυτοποίηση του DNA, η οποία ταίριαξε με αυτό που εντοπίστηκε στα ρούχα και στο σώμα της νεαρής κοπέλας. Ο δράστης ομολόγησε το έγκλημά του και σύμφωνα με την αστυνομία, περιέγραψε με απόλυτη ηρεμία το έγκλημα και τις λεπτομέρειες αυτού. Σύμφωνα με τον ίδιο, προσπάθησε να κλέψει το κινητό τηλέφωνο της νεαρής κοπέλας, όμως εκείνη προέβαλε αντίσταση. Κατόπιν, τη χτύπησε με μία πέτρα στο κεφάλι, ώσπου αυτή έπεσε αναίσθητη στο έδαφος. Ενόσω η κοπέλα ήταν ανήμπορη πλέον να αμυνθεί εκείνος τη βίασε, συνεχίζοντας και τα χτυπήματα. Κατά την περίοδο της σύλληψης, ο δράστης είχε προγραμματίσει εκούσια επιστροφή στο Πακιστάν.

Ο δράστης καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη για τη ληστεία, 18 χρόνια για απόπειρα ανθρωποκτονίας, 18 χρόνια για βιασμό, και 3 μήνες για παράνομη εργασία.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις