Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

25

Ιανουαρίου 2021

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Τάκης Θεοδωρικάκος: 1.500 παραβάσεις σε μπάρες αναπήρων κάθε μήνα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τάκης Θεοδωρικάκος: 1.500 παραβάσεις σε μπάρες αναπήρων κάθε μήνα

Τάκης Θεοδωρικάκος: Ο υπουργός χαρακτήρισε τη συμπεριφορά όσων κλείνουν τις διόδους στις θέσεις για ΑμεΑ "απάνθρωπη" και "απολίτιστη".

Αν είναι δυνατόν! Κάθε μήνα 1500 οδηγοί κλείνουν με το «έτσι θέλω» τις ράμπες, που έχουν φτιαχτεί για την κίνηση των αναπήρων… «Προκλητικά απάνθρωπη και απολίτιστη», χαρακτηρίζει με δήλωσή του τη συμπεριφορά όλων αυτών ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, κάνοντας σαφές ότι θα επιδιωχθεί άμεσα οι 1500 παραβάσεις ανά μήνα να γίνουν μηδέν.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Ο κ. Θεοδωρικάκος συναντήθηκε την Παρασκευή, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Κωφών Ελλάδος, Κωνσταντίνο Σίμψη. Στη σύσκεψη που ακολούθησε στην οποία συμμετείχε και ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίας Τάξεως, Κωνσταντίνος Τσουβάλας, παρουσιάστηκε ο οδηγός επικοινωνίας των αστυνομικών αρχών με κωφούς και βαρήκοους. Ο Υπουργός σε δήλωση του μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, ανέφερε τα εξής:

«Δυστυχώς, κάθε μήνα καταγράφονται περίπου 1.500 παραβάσεις από συμπολίτες μας, οι οποίοι κλείνουν τις ράμπες για άτομα με αναπηρίες στα πεζοδρόμια και τους δρόμους. Πρόκειται για προκλητικά απάνθρωπη και απολίτιστη συμπεριφορά.

Τέλος στην κατάσταση αυτή

Είναι ένα κοινό στοίχημα και μια μεγάλη πρόκληση για όλους να μπει τέλος σε αυτή την κατάσταση και πολύ γρήγορα να φτάσουμε τον αριθμό 1.500 στο μηδέν. Ώστε οι συνάνθρωποί μας που χρειάζονται τις ράμπες να έχουν την απαραίτητη ελευθερία κίνησης στον δημόσιο χώρο, όπως έχουμε όλοι μας. Το δεύτερο μήνυμα, αφορά ιδιαίτερα τους συμπολίτες μας οι οποίοι είναι κωφοί ή έχουν σοβαρά προβλήματα ακοής. Μας ενδιαφέρει να μπορούν να εξυπηρετούνται πλήρως από τις υπηρεσίες του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της Ελληνικής Αστυνομίας.

Αστυνομικοί θα μάθουν νοηματική!

Για αυτό το λόγο, μέσα από τη στενή συνεργασία που έχουμε με την Ομοσπονδία των ατόμων τα οποία αντιμετωπίζουν προβλήματα ακοής, αποστέλλουμε ένα χρηστικό οδηγό στο σύνολο των Αστυνομικών Τμημάτων, ώστε όλοι οι συμπολίτες μας να είναι σε θέση να επικοινωνήσουν στη νοηματική με τους αστυνομικούς.

Με την Άμεση Δράση

Ταυτόχρονα, έχει διασφαλιστεί μέσω δύο εφαρμογών στο Whatsapp και στο Viber, η δυνατότητα αυτών των πολιτών να επικοινωνούν με το κέντρο, το γνωστό σε όλους μας «100» της Αμέσου Δράσεως, για να εξυπηρετούνται κάθε φορά που βρίσκονται σε κίνδυνο ή χρειάζονται την συμπαράσταση της Ελληνικής Αστυνομίας ». Ο οδηγός επικοινωνίας των αστυνομικών Αρχών με κωφούς και βαρήκοους πολίτες, αποσκοπεί στην εμπέδωση του αισθήματος ασφαλείας και στη διευκόλυνση της καθημερινότητας της κοινωνικής αυτής ομάδας.

Συμβουλές επικοινωνίας

Ειδικότερα, στο συγκεκριμένο οδηγό περιλαμβάνονται τα βασικά σημεία επικοινωνίας μεταξύ των κωφών και βαρήκοων πολιτών με τις αστυνομικές Αρχές, καθώς και σύντομες συμβουλές επικοινωνίας μεταξύ των δύο μερών, τόσο στην ελληνική όσο και στην αγγλική γλώσσα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις