Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κούγιας – Χρηστίδου: Η ατάκα του δικηγόρου και η ενόχληση της παρουσιάστριας
ΕΛΛΑΔΑ

Κούγιας – Χρηστίδου: Η ατάκα του δικηγόρου και η ενόχληση της παρουσιάστριας

Κούγιας - Χρηστίδου: Στην εκπομπή "Χαμογέλα και πάλι!" μίλησε ο δικηγόρος του Δημήτρη Λιγνάδη, Αλέξης Κούγιας - ''Είναι προκλητικό αυτό που λέτε'', είπε η Σίσσυ Χρηστίδου

Σε δίκη για 4 υποθέσεις βιασμού παραπέμπεται ο προφυλακισμένος ηθοποιός και σκηνοθέτης Δημήτρης Λιγνάδης. Με βούλευμα του ομόφωνα το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών αποφάσισε την παραπομπή του στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας. Οι δικαστές υιοθέτησαν την παραπεμπτική πρόταση της εισαγγελέως Σιμέλας Σαπίδου,  η οποία είχε  απορρίψει όλους τους ισχυρισμούς του σκηνοθέτη που αρνείται και μιλά για σκευωρία σε βάρος του. Στην πρόταση της η εισαγγελέας χαρακτηρίζει τον Λιγνάδη «άτομο επικίνδυνο, με πάθη και εμμονές, εμφορούμενο από έντονα αντικοινωνικά αισθήματα» και αξιολογώντας τα στοιχεία της δικογραφίας κρίνει πως «σε βάρος του κατηγορουμένου προκύπτουν σοβαρές ενδείξεις ενοχής για την πράξη του βιασμού κατά συρροή που του αποδίδεται». Οι δικαστές διέταξαν τη συνέχιση της προσωρινής κράτησης του σκηνοθέτη. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται πλέον ο προσδιορισμός της δίκης του στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.

Δημήτρης Λιγνάδης Ευελπίδων
«Κατευθυνόμενες οι αποφάσεις εισαγγελέα – ανακριτή»

Στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι!» μίλησε σχετικά ο κ. Αλέξης Κούγιας, δικηγόρος του Δημήτρη Λιγνάδη. «Είναι συνήθης διαδικασία αυτή που ακολουθήθηκε. Αλλά στην υπόθεση Λιγνάδη έχουν γίνει δικονομικά έκτροπα. Δεν τον έχουν καλέσει να δώσει εξηγήσεις. Δεν υπάρχει προηγούμενο να έχουν καταθέσει κάποιοι μηνύσεις από άλλες χώρες, να μην τους έχει δει εισαγγελέας, και να παίρνει στα σοβαρά ένας εισαγγελέας μια καταγγελία για μια πράξη που έγινε το 2010. Ο κ. Λιγνάδης έδωσε απόλυτες εξηγήσεις σε βάθος πέντε ημερών. Η υπόθεση αυτή έχει τεράστιο επιχειρηματικό και πολιτικό υπόβαθρο. Για τον εισαγγελέα και την ανακρίτρια θεωρώ ότι οι αποφάσεις τους είναι κατευθυνόμενες», είπε ο κ. Κούγιας.

«Δεν είναι αξιόπιστες προσωπικότητες οι φερόμενοι ως βιασθέντες»

«Η υπερασπιστική γραμμή του κ. Λιγνάδη είναι γνωστή. Εμείς έχουμε δικαίωμα να προσφύγουμε κατά του βουλεύματος, αλλά θα κάνουμε αίτηση προσδιορισμού της δίκης. Δεν είναι αξιόπιστες προσωπικότητες οι φερόμενοι ως βιασθέντες. Η ανακρίτρια ήθελε να βλάψει τον κατηγορούμενο. Είχαμε ζητήσει κατ’ αντιπαράθεση εξέταση με τους βιασθέντες, και αυτό δεν ικανοποιήθηκε ποτέ. Στην ανάκριση μιλούσαν για ημερομηνίες και χρόνους που έγιναν οι βιασμοί, που ο Λιγνάδης ήταν εκτός Ελλάδας.

Όταν είδαν ότι τα στοιχεία που έχουμε είναι αδιάσειστα, καλούσαν τον μάρτυρα και τα διόρθωνε. Στο δικαστήριο θα φανεί η προσωπικότητα αυτών που φέρονται να βιάστηκαν από το Λιγνάδη. Η εισαγγελέας αντέγραψε την ποινική δίωξη και την έκανε πρόταση, χωρίς καμία επεξεργασία και καμία απάντηση στα ερωτήματα του κ. Λιγνάδη», πρόσθεσε ο ίδιος. «Ο κ. Λιγνάδης στη χειρότερη στιγμή της ζωής του, που είναι κρατούμενος, έχει την αίσθηση του χιούμορ. Έχει εξαιρετική παιδεία, είναι τιμή μου να με επιλέγει να τον υπερασπιστώ», κατέληξε ο κ. Κούγιας.

Απολογία του Δημήτρη Λιγνάδη ενώπιον της ανακρίτριας
«Που είναι το laptop, το κινητό και οι επικοινωνίες του Λιγνάδη;»

Στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι!» μίλησε και ο κ. Γιάννης Βλάχος, δικηγόρος των δύο εκ των τεσσάρων θυμάτων. «Το περιβάλλον του κ. Λιγνάδη ήταν εξαιρετικό. Ο ίδιος είχε υψηλές θέσεις, που κατά το κατηγορητήριο εκμεταλλεύτηκε για να ικανοποιήσει τα πάθη του. Αν κάποιος έχει να παραπονιέται για τους χειρισμούς και τον τρόπο που έγινε η ανάκριση, είναι η πλευρά των θυμάτων. Που είναι το laptop, το κινητό και οι επικοινωνίες του Λιγνάδη; Που είναι η κατ’ οίκον έρευνα που έγινε μετά από 3 βδομάδες; Όλα αυτά μας στέρησαν τη δυνατότητα να βρεθούν αποδεικτικά στοιχεία των ισχυρισμών μας», σημείωσε ο κ. Βλάχος.

Αλέξης Κούγιας
«Γίνεται προσπάθεια απαξίωσης των θυμάτων και της δικαιοσύνης»

«Ο μάρτυρας που ήταν στο εξωτερικό, προσήλθε, εξετάστηκε για πολλές ώρες, έδωσε όλες τις απαντήσεις στα ερωτήματα που του έγιναν. Γίνεται προσπάθεια απαξίωσης όσων εμπλέκονται στην υπόθεση.  Έγινε προσπάθεια σπίλωσης των θυμάτων. Γίνεται προσπάθεια απαξίωσης της ίδιας της δικαιοσύνης. Η διαδικασία δεν είχε δικονομικά λάθη», τόνισε ο κ. Βλάχος. «Περιμένουμε τα θύματα, οι καταγγέλλοντες να εμφανιστούν ενώπιον του δικαστηρίου, να απαντήσουν στις ερωτήσεις που θα τους γίνουν. Περιμένουμε δικαίωση», ανέφερε ο ίδιος κλείνοντας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις