Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

27

Ιανουαρίου 2021

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία: “Να καταπολεμήσουμε τα στερεότυπα”, είπε η Σακελλαροπούλου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία: “Να καταπολεμήσουμε τα στερεότυπα”, είπε η Σακελλαροπούλου

Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία: Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε επίσης ότι "κύριο μέλημά μας είναι να απαλλάξουμε την καθημερινότητά τους από τα εμπόδια που τη δυσχεραίνουν".

Πέντε άτομα με οπτική αναπηρία, τρία εκ των οποίων χρησιμοποιούν λευκό μπαστούνι και δύο σκύλο οδηγό, υποδέχθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Η συνάντηση έγινε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία. Στη συνάντηση παρέστη ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας Γιώργος Σταμάτης.

Αμέσως μετά, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε:

«Σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, υποδέχθηκα συμπολίτες μας με οπτική αναπηρία και συνομίλησα μαζί τους. Μου περιέγραψαν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν καθημερινά στην προσπάθειά τους να κινηθούν στην πόλη, τον χαμηλό αριθμό εκπαιδευτών κινητικότητας, προσανατολισμού και δεξιοτήτων, και τους σκοπέλους που συναντούν στην πρόσβαση σε δημόσιες ή ιδιωτικές εγκαταστάσεις και υπηρεσίες ή στα μαζικά μέσα μεταφοράς, όταν συνοδεύονται από σκύλο οδηγό τυφλών. Κύριο μέλημά μας είναι να απαλλάξουμε την καθημερινότητά τους από τα εμπόδια που την δυσχεραίνουν. Να καταπολεμήσουμε τα στερεότυπα, τις προκαταλήψεις, τον αποκλεισμό, τις διακρίσεις που υφίστανται. Και αυτό αφορά όλους τους συνανθρώπους μας με αναπηρία. Μόνο έτσι η κοινωνία μας θα αποδειχθεί συμπεριληπτική και αλληλέγγυα προς όλα τα μέλη της».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις