Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

20

Ιανουαρίου 2021

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Ισπανία – Τουρκία αμυντική συμφωνία: Πρώτο θέμα συζήτησης στο δείπνο Μητσοτάκη – Κασάδο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ισπανία – Τουρκία αμυντική συμφωνία: Πρώτο θέμα συζήτησης στο δείπνο Μητσοτάκη – Κασάδο

Ισπανία - Τουρκία αμυντική συμφωνία: Στη διάρκεια του δείπνου, οι δύο ηγέτες αναφέρθηκαν ακόμη στην πανδημία και τους εμβολιασμούς

Η τουρκική προκλητικότητα και οι πρόσφατες αποφάσεις της ισπανικής κυβέρνησης Σάντσεθ να προχωρήσει σε πώληση αμυντικού υλικού στην Άγκυρα τέθηκαν μεταξύ άλλων στη διάρκεια του δείπνου που είχε με τον ηγέτη της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Ισπανία και Πρόεδρο του Λαϊκού Κόμματος, Πάμπλο Κασάδο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Πάμπλο Κασάδο υπεραμύνθηκε της εδαφικής ακεραιότητας των χωρών μελών της ΕΕ και τόνισε την ανάγκη αλληλεγγύης ανάμεσα στα κράτη μέλη, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην Ελλάδα και την Κύπρο. Όσον αφορά το μεταναστευτικό, οι δύο άνδρες συμφώνησαν στην ανάγκη για χάραξη κοινής μεταναστευτικής πολιτικής στην ΕΕ τονίζοντας ότι οι δυο χώρες αντιμετωπίζουν παρόμοιες προκλήσεις. Αναφέρθηκαν δε στη σημασία του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του κράτους Δικαίου από όλες τις χώρες της περιοχής.

Στη διάρκεια του δείπνου, οι δύο ηγέτες αναφέρθηκαν ακόμη στην πανδημία και τους εμβολιασμούς, στο Ταμείο Ανάκαμψης και στην πορεία της ευρωπαϊκής οικονομίας σημειώνοντας την ανάγκη για εμβάθυνση της ευρωπαϊκής αμυντικής συνεργασίας. Στο δείπνο ήταν παρόντες, επίσης, ο Βουλευτής και Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων της ΝΔ, Τάσος Χατζηβασιλείου και η Ισπανίδα ομόλογός του Βαλεντίνα Μαρτίνεθ.

Μπαμπάς για δεύτερη φορά ο Σίμος Κεδίκογλου: “Είναι υπέροχο ντουέτο με τον Βασίλη μας”
Βενιζέλος: Συνταγματικός ο υποχρεωτικός εμβολιασμός
Σήμερα η συνάντηση Μητσοτάκη με στελέχη της Amazon -Για τη μεγάλη επένδυση στην Ελλάδα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις