Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Νεογέννητα μωρά – φωτογραφίες: Υπέροχα στιγμιότυπα λίγο μετά τον ερχομό τους στη ζωή
PLUS

Νεογέννητα μωρά – φωτογραφίες: Υπέροχα στιγμιότυπα λίγο μετά τον ερχομό τους στη ζωή

Νεογέννητα μωρά - φωτογραφίες: Η Alessandra Corveloni είναι επαγγελματίας φωτογράφος που εξειδικεύεται στις φωτογραφίες τοκετού.

Για όλους τους γονείς, η μέρα που γεννήθηκαν τα παιδιά τους είναι η πιο ευτυχισμένη, η πιο ξεχωριστή. Ο τοκετός είναι μία ιδιαίτερη διαδικασία με όποιον τρόπο και εάν γίνεται και πολλοί είναι οι γονείς που αναθέτουν σε επαγγελματίες φωτογράφους να απαθανατίσουν την κάθε στιγμή.

Η Alessandra Corveloni είναι επαγγελματίας φωτογράφος που εξειδικεύεται στις φωτογραφίες τοκετού.  Η ίδια είναι μητέρα δύο κοριτσιών και η μητρότητα την ενέπνευσε για να ασχοληθεί επαγγελματικά με τις φωτογραφίσεις γέννας. Από το 2015 μέχρι και σήμερα έχει απαθανατίσει τις πολύ ξεχωριστές αυτές στιγμές εκατοντάδων ζευγαριών και στόχος της, όπως αναφέρει στην επαγγελματική της ιστοσελίδα, είναι να καταγράψει λεπτομερώς μέσα από τις φωτογραφίες της την ουσία και τα συναισθήματα που κρύβουν οι στιγμές του τοκετού.

Η φωτογράφος είναι δίπλα στη λεχώνα καθ’ όλη τη διάρκεια του τοκετού

Η Alessandra φωτογραφίζει τις νέες μητέρες στα μαιευτήρια ή και στο σπίτι. Πολλές από τις φωτογραφίες της είναι ασπρόμαυρες, αυτό ωστόσο που τις κάνει να ξεχωρίζουν είναι το κάθε στιγμιότυπο που αποτυπώνουν. Η φωτογράφος είναι δίπλα στη λεχώνα καθ’ όλη τη διάρκεια του τοκετού, είτε αυτός είναι φυσιολογικός, είτε με καισαρική και με την φωτογραφική της μηχανή απαθανατίζει στιγμές από όλα τα στάδια τοκετού.

Τη δική τους ομορφιά έχουν οι πρώτες φωτογραφίες των νεογέννητων. Αμέσως μετά τον τοκετό και αφού η μαμά το κρατήσει για πρώτη φορά στην αγκαλιά της, τα μωρό εξετάζεται από τους ειδικούς και καθαρίζεται. Τότε, η Alessandra τα φωτογραφίζει πότε με ρουχαλάκια και πότε τελείως γυμνά. Έχουμε συγκεντρώσει μερικές από τις πιο πρόσφατες φωτογραφίες που έχει δημοσιεύει η φωτογράφος.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις