Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Έκλειψη Ηλίου 4 Δεκεμβρίου 2021 – ζώδια: Ποιοι θα επηρεαστούν
PLUS

Έκλειψη Ηλίου 4 Δεκεμβρίου 2021 – ζώδια: Ποιοι θα επηρεαστούν

Έκλειψη Ηλίου 4 Δεκεμβρίου 2021 - ζώδια: Πώς μας επηρεάζει η έκλειψη Ηλίου, που πραγματοποιείται αύριο στον Τοξότη

Πραγματοποιείται στην 12.22 μοίρα στο αισιόδοξο ζώδιο του Τοξότη στις 9.42πμ. Η διάρκεια της έκλειψης είναι σχεδόν 2 ώρες και η επιρροή της 2 χρόνια. Ανήκει στην οικογένεια Saros 152. Ανάλογες εκλείψεις είχαμε το 2003. Είναι η τελευταία έκλειψη στον άξονα Διδύμων/Τοξότη και συνδέεται με την επικοινωνία, τις μετακινήσεις, τα ταξίδια, το εμπόριο, τις συμφωνίες, την παιδεία, το internet. Δεν είναι ορατή στην χώρα μας. Κυβερνήτης της έκλειψης είναι ο Δίας. Η έκλειψη αυτή κάνει σύνοδο με τον Ερμή στον Τοξότη και μια χιαστή με τον Ουρανό. Αλλάζει ο τρόπος σκέψης και η νοοτροπία μας. Είμαστε πιο ανήσυχοι, πιο βιαστικοί στις αποφάσεις μας, πιο περίεργοι. Εντάσεις, νευρικότητα, άγχος είναι πιθανά.

Ο Ερμής κάνει τετράγωνο με τον Ποσειδώνα φέρνοντας στην επιφάνεια σκάνδαλα, φανατισμό και δυσμενείς πληροφορίες. Η αλήθεια με τον Ερμή στον Τοξότη είναι υποκειμενική. Ο Ουρανός σε τετράγωνο με τον Κρόνο φέρνει αποκαλύψεις, απώλειες με τρόπο βίαιο και σοκαριστικό. Το εξάγωνο της έκλειψης με τον Κρόνο είναι η προσαρμογή μας σε μια νέα πραγματικότητα. Η σύνδεση της έκλειψης με τον Νότιο Δεσμό δείχνει πως κάτι τελειώνει τώρα προκειμένου να κάνουμε μια νέα αρχή. Καρμικές καταστάσεις θα παίξουν ρόλο στο μέλλον μας. Κάποιες συγκρούσεις οδηγούν σε συνειδητοποιήσεις και βαθύτερες αλήθειες.

couple kissing during daytime
Νέα ξεκινήματα

Νέα ξεκινήματα μπορούμε να κάνουμε αρκεί να σκεφτόμαστε αισιόδοξα, να βλέπουμε αντικειμενικά τα γεγονότα και να κάνουμε σωστές κινήσεις. Μια αίσθηση ενθουσιασμού και αισιοδοξίας μας είναι απαραίτητη όσο πλησιάζουν οι γιορτές. Ο Τοξότης είναι συνδεδεμένος με την γνώση και τη σοφία, την ανώτερη νοημοσύνη. Τα δυο επόμενα χρόνια θα γίνουν αλλαγές, θετικές ή αρνητικές, ανάλογα με το πως αντιλαμβανόμαστε τις αλλαγές. Κάποιοι θα αντιληφθούν καλύτερα μια κατάσταση που μέχρι τώρα ήταν μπερδεμένη. Όταν κάποιος αντιλαμβάνεται την προσωπική του αλήθεια και τις επιθυμίες του, τότε μια σχέση μπορεί να πάρει διαφορετική τροπή, να αλλάξει κατεύθυνση.

Κάτι που πιστεύαμε για κάποιον μπορεί να μην ισχύει. Θα πρέπει να είμαστε πιο ανοιχτοί στο νέο που έρχεται, μπορεί να χρειαστεί να προσαρμοστούμε σε νέα δεδομένα αποφεύγοντας έτσι εντάσεις. Αντιμετωπίζουμε τα πάντα με ανοιχτό μυαλό και ευελιξία. Έχουμε το θάρρος και τη δύναμη να εκφράσουμε τα συναισθήματά μας, να ξεπεράσουμε τους φόβους μας, να προχωρήσουμε μπροστά χωρίς να στεκόμαστε σε εμπόδια. Η έκλειψη επηρεάζει την παιδεία, τους νόμους, τις διεθνείς σχέσεις, τη θρησκεία, την πολιτική, την φιλοσοφία, τις αξίες και τις πεποιθήσεις μας που έχουν να κάνουν με την ελευθερία και την αλήθεια.

man and woman kissing eachther
Πώς θα επηρεαστούν όμως όλα τα ζώδια με την νέα Σελήνη/έκλειψη Ηλίου;
Κριός

Η νέα Σελήνη/Ηλιακή έκλειψη μπορεί να σε ωφελήσει καθώς ανοίγεις τους πνευματικούς σου ορίζοντες, έχεις διάθεση για εμπειρίες και περιπέτειες. Βλέπεις τις καταστάσεις ρεαλιστικά και έχεις τη δύναμη να διεκδικήσεις. Προσπάθησε να διατηρήσεις μια ισορροπία στις σχέσεις σου, να συμφιλιωθείς αν υπήρξαν παρεξηγήσεις, να κάνεις τα ξεκαθαρίσματά σου. Επαγγελματικά, αξιοποίησε τα ταλέντα και τις ικανότητές σου, αξιοποίησε προτάσεις από το εξωτερικό ή από ανθρώπους που έχουν διαφορετική κουλτούρα από σένα. Μείνε μακριά από απόλυτες συμπεριφορές που προκαλούν συγκρούσεις. Δες όλη την εικόνα της κατάστασης που βιώνεις, να είσαι αντικειμενική και δίκαιη.

man kissing woman's forehead while lying on bed
Ταύρος

Η νέα Σελήνη/Ηλιακή έκλειψη επηρεάζει τον συναισθηματικό σου κόσμο και σε οδηγεί σε έναν απολογισμό. Η συναισθηματική σου ζωή περνά από αρκετά σκαμπανεβάσματα. Μπορεί να επανέλθουν ευκαιρίες από το παρελθόν που πρέπει να διαχειριστείς. Πρόσεξε μην εγκλωβιστείς σε φαντάσματα του παρελθόντος από ανασφάλεια και καχυποψία. Χρησιμοποίησε το ένστιτκό σου, μακριά από ζήλιες που προκαλούν εντάσεις. Μια παθιασμένη σχέση είναι πιθανή, θα την απολαύσεις αν απαλλαχτείς από την ανάγκη σου για απόλυτο έλεγχο. Κάνε συμφωνίες, διαπραγματεύσεις, διακανονισμούς σε κοινά οικονομικά, χρέη, δάνεια, ασφάλειες, περιουσιακά. Κινήσου με σύνεση σε αγοραπωλησίες, δες τα αρνητικά και τα θετικά και μην βιάζεσαι να πάρεις αποφάσεις.

A man and woman cuddling together in bed.
Δίδυμοι

Η νέα Σελήνη/Ηλιακή έκλειψη στο απέναντι ζώδιο επηρεάζει σχέσεις, συνεργασίες, γάμο, φέρνει μια αναστάτωση και αλλαγές. Θα πρέπει να είσαι ψύχραιμη και να αποφύγεις βιαστικές αποφάσεις που ίσως αργότερα μετανιώσεις, χρησιμοποίησε την διπλωματία σου για να ισορροπήσεις καταστάσεις. Έχεις ανάγκη τη συντροφικότητα και τις συνεργασίες. θα κάνεις ξεκαθαρίσματα και θα ανοίξεις ένα νέο κεφάλαιο στην συναισθηματική και επαγγελματική σου ζωή. Αν κάτι τελειώσει είναι γιατί δεν έχει κάτι άλλο να σου δώσει, μην δίνεις ανάσες σε κάτι που σε πάει πίσω. Δες τα πράγματα ρεαλιστικά και αντικειμενικά, μην έχεις υπερβολικές απαιτήσεις από τους άλλους. Μπορεί να δημιουργήσεις στο μυαλό σου μια εικόνα που δεν σε βοηθά να δεις την πραγματικότητα.

man kissing woman on her forehead
Καρκίνος

Η νέα Σελήνη/Ηλιακή έκλειψη θα επηρεάσει την καθημερινότητά σου, την εργασία σου και την ψυχοσύνθεσή σου. Τα δεδομένα αλλάζουν, προχωράς προς άλλη κατεύθυνση. Νέες ευκαιρίες και νέες ιδέες έρχονται που μπορεί στο παρελθόν να τις είχες αφήσει ανεκμετάλλευτες. Δες τα πράγματα ρεαλιστικά και μεθοδικά. Μείνε μακριά από αυταπάτες και ψευδαισθήσεις που θα σε εκθέσουν ανεπανόρθωτα. Φρόντισε τη σωματική σου υγεία, μια καλύτερη διατροφή θα σε βοηθήσει σε κάθε επίπεδο.

woman hugging man
Λέων

Η νέα Σελήνη/Ηλιακή έκλειψη βγάζει στην επιφάνεια τα συναισθήματά σου,την ανάγκη για διασκέδαση, να ξεδώσεις, να ερωτευτείς και γιατί όχι,να αποκτήσεις έναν απόγονο. Η έκλειψη αυτή είναι θετική και αισιόδοξη. Άρπαξε τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται και κάνε μια νέα αρχή σε συναισθηματικό επίπεδο. Κάποια πρόσωπα θα καταφέρουν να σε ενθουσιάσουν, έχεις ανάγκη το πάθος και τον αισθησιασμό. Απολαμβάνεις στιγμές με πρόσωπα που θέλεις να βρίσκονται στο πλευρό σου. Οδηγείσαι σε μια μοναδική σχέση. Μην εξιδανικεύεις καταστάσεις, άκου το ένστικτό σου. Λύσε προβλήματα με τα παιδιά σου.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις