Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

27

Ιανουαρίου 2021

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Αύξηση εμβολιασμών στην Ελλάδα: Υπερδεκαπλασιασμός των ραντεβού μετά τα μέτρα
ΕΛΛΑΔΑ

Αύξηση εμβολιασμών στην Ελλάδα: Υπερδεκαπλασιασμός των ραντεβού μετά τα μέτρα

Αύξηση εμβολιασμών στην Ελλάδα: Τα στοιχεία για τους εμβολιασμούς το τελευταίο 24ωρο

Αισιοδοξία ε κυβέρνηση και επιτροπή από την αύξηση σημειώνουν οι εμβολιασμοί και τα ραντεβού για εμβόλιο κατά του κορωνοϊού τις τελευταίες μέρες, αφότου ανακοινώθηκαν τα νέα μέτρα. Είναι χαρακτηριστικό, εξάλλου, ότι από τη μέρα που ανακοινώθηκαν τα μέτρα για την υποχρεωτικότητα του εμβολίου για τους άνω των 60 ετών και το πρόστιμο σε περίπτωση μη εμβολιασμού, τα ραντεβού υπερδεκαπλασιάστηκαν, γεγονός αν μη τι άλλο αισιόδοξο, εν όψει της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων. Στο πλαίσιο αυτό, μάλιστα, όπως έγινε γνωστό άνοιξαν 60.000 νέες θέσεις για ραντεβού την προσεχή Κυριακή, προκειμένου να μην ταλαιπωρηθούν οι πολίτες.

Τα στοιχεία για τους εμβολιασμούς το τελευταίο 24ωρο

Σύμφωνα με τα στατιστικά εμβολιασμού για τον COVID-19, μέσα μια ημέρα, έγιναν συνολικά 94.598 εμβολιασμοί.

Ακολουθούν αναλυτικά τα στοιχεία με τους σημερινούς (2.12.21) εμβολιασμούς:

14.501.310 εμβολιασμοί συνολικά

7.078.911 εμβολιασμοί με τουλάχιστον 1 δόση (+15.948 σε μια ημέρα)

6.631.183 ολοκληρωμένοι εμβολιασμοί (+12.311 σε μια ημέρα)

1.505.456 εμβολιασμοί αναμνηστικής δόσης (+68.066 σε μια ημέρα)

Άνοιξαν 60.000 νέες θέσεις για ραντεβού αυτή την Κυριακή

Για να διευκολυνθούν οι πολίτες, το απόγευμα της Πέμπτης (2/12) άνοιξαν 60.000 νέες θέσεις για ραντεβού για εμβολιασμό, πρώτης και τρίτης δόσης, γι’ αυτή την Κυριακή, 5/12. Οπως είχε αναφέρει ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης της Δευτέρας (29/11), η δυναμικότητα στους εμβολιασμούς τον Δεκέμβριο θα αυξηθεί, με επέκταση του ωραρίου και με προσθήκη ημερών και εμβολιαστικών κέντρων. Ετσι άνοιξαν 60.000 νέα slots ώστε οι πολίτες να κανονίσουν το ραντεβού για τον εμβολιασμό τους. Επίσης, πάνω από 100.000 άτομα θα μπορούν να εμβολιάζονται καθημερινά τον Δεκέμβριο, όπως είχε δηλώσει κατά τη διάρκεια περασμένης ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα μας ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

«Από τα 1.500 εμβολιαστικά κέντρα που ξεκίνησαν να λειτουργούν το Σεπτέμβριο, έχουν προστεθεί άλλα 800 και σύντομα θα είμαστε στα 2.300 εμβολιαστικά κέντρα, ενώ θα επεκταθεί και το ωράριό τους για όλο και περισσότερο εμβολιασμούς», είχε προσθέσει ο κ. Θεμιστοκλέους.

Θεμιστοκλέους: «Δυνατότητα για 3 εκατ. εμβολιασμούς μέσα στον Δεκέμβριο»

Επιπλέον, νωρίτερα, κατά τη διάρκεια της εξειδίκευσης των μέτρων για τους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών, ο κ.Θεμιστοκλέους σημείωσε ότι τις τελευταίες δύο ημέρες υπάρχει μεγάλη αύξηση στα ραντεβού για την πρώτη δόση από τους πολίτες άνω των 60 ετών. Όπως τόνισε, κλείστηκαν ήδη 25.000 ραντεβού, ενώ αυτοί που πρέπει ακόμη να κλείσουν ραντεβού φτάνουν τους 493.000. Όπως επεσήμανε, μέσα στον Δεκέμβριο υπάρχει δυνατότητα για πάνω από 3 εκατομμύρια εμβολιασμούς, ενώ θα δοθεί προτεραιότητα στα ραντεβού της πρώτης δόσης.

man in black coat standing on sidewalk during night time
Υπερδεκαπλασιάστηκαν τα ραντεβού για εμβολιασμό μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων

Ο κ. Οικονόμου, απ’ τη μεριά του, επισήμανε πως παρατηρείται σημαντική αύξηση των ραντεβού μετά την ανακοίνωση των μέτρων, με υπερδεκαπλασιασμό τους, αναφέροντας παράλληλα, ότι είναι σημαντική και η τρίτη δόση, καθώς και ότι ο πρωθυπουργός έχει ζητήσει να συντομεύσει το διάστημα μεταξύ δεύτερης και τρίτης δόσης. «Θέλω να σημειώσω και να υπογραμμίσω ως εξαιρετικά θετικό το γεγονός ότι αμέσως μετά την ανακοίνωση της σχετικής απόφασης υπήρξε σημαντική αύξηση των ραντεβού για εμβολιασμό συμπολιτών μας της ηλικιακής αυτής ομάδας. Συγκεκριμένα 30 ώρες μετά τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού είχαμε 25.000 νέα ραντεβού, είχαμε δηλαδή υπερδεκαπλασιασμό των ραντεβού από την ηλικιακή κατηγορία αυτή που σπεύδουν να εμβολιαστούν με την πρώτη δόση», ανέφερε χαρακτηριστικά.

man in black jacket sitting on black armchair
Ποιες ημέρες του Δεκεμβρίου δεν θα λειτουργούν τα εμβολιαστικά κέντρα

Οπως έκανε γνωστό ο κ. Θεμιστοκλέους θα λειτουργήσουν τα εμβολιαστικά κέντρα την περίοδο των εορτών, σημειώνοντας ότι τον Δεκέμβριο θα υπάρχει δυνατότητα εμβολιασμού και τις Κυριακές. Αργία για τους εμβολιασμούς θα είναι η 25η και η 26η Δεκεμβρίου, αλλά και η Πρωτοχρονιά. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών εξήγησε εκ νέου τους λόγους στην υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών για τους πολίτες 60 ετών και άνω. Οπως είπε οφείλεται στα μικρά ποσοστά εμβολιαστικής κάλυψης, παρά το γεγονός ότι πρόκειται για την ηλικιακή ομάδα που διατρέχει τον μεγαλύτερο κίνδυνο, προσθέτοντας ότι ρόλο έπαιξε, βέβαια, και η ανησυχία για τη μετάλλαξη Όμικρον.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις