Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Μάλλινα πουλόβερ – πλύσιμο: Τέσσερις χρήσιμα tips για να “ζήσουν” παραπάνω
PLUS

Μάλλινα πουλόβερ – πλύσιμο: Τέσσερις χρήσιμα tips για να “ζήσουν” παραπάνω

Μάλλινα πουλόβερ - πλύσιμο: Μερικές λανθασμένες καθημερινές συνήθειες ελλοχεύουν τον κίνδυνο να χαλάσει το αγαπημένο μας χουχουλιάρικο ρούχο.

Διανύουμε τον τελευταίο και όπως φαίνεται πιο κρύο μήνα του έτους, με τα πιο ελαφριά ρούχα μας να έχουν αντικατασταθεί από κομψά πουλόβερ, ζιβάγκο και παλτό. Τα μάλλινα έχουν κερδίσει επάξια την θέση τους και φέτος στην γκαρνταρόμπα μας αφού είναι ζεστά, άνετα και φοριούνται κυριολεκτικά όλες τις ώρες της ημέρας. Η αλήθεια ωστόσο είναι πως το πλύσιμο, η λανθασμένη αποθήκευση και άλλες καθημερινές συνήθειες, φθείρουν τα πουλόβερ μας και συχνά τα καταστρέφουν.

Για τον λόγο αυτό, αποφασίσαμε σήμερα να μοιραστούμε μαζί σου τα πιο χρήσιμα και αποτελεσματικά tips, που θα παρατείνουν το χρόνο ζωής των αγαπημένων σου πουλόβερ και θα τα κάνουν να φαίνονται πραγματικά σαν καινούργια.

Οι συμβουλές που θα σώσουν εσένα και τα πουλόβερ σου

1) Σωστό πλύσιμο

Διάβασε προσεκτικά την ετικέτα του ρούχου σου για να δεις αν μπορείς να το πλύνεις στο πλυντήριο. Είναι σημαντικό αν το πουλόβερ σου είναι μάλλινο ή μάλλινο με συνθετικό αφού το κάθε υλικό απαιτεί διαφορετικό τρόπο για να καθαρίσει.

2) Αποθήκευση

Για όσο διάστημα έχεις στην άκρη τα χειμερινά σου, καλό είναι να αποθηκεύεις τα πλεκτά σε υφασμάτινες σακούλες και όχι σε πλαστικές ώστε να είσαι απόλυτα σίγουρη ότι δεν θα έχει μέσα υγρασία.

3) Ορθή τοποθέτηση

Απόφυγε να κρεμάς τα πουλόβερ σου σε κρεμάστρες γιατί σύντομα θα χάσουν τη φόρμα τους. Είναι προτιμότερο να τα διπλώσεις όμορφα και να τα βάλεις σε κάποιο συρτάρι. ΤΙP: Τα μάλλινα πουλόβερ μπορούν να αεριστούν για αρκετές ώρες και να φορεθούν ξανά. Αυτό δεν ισχύει όμως για τα συνθετικά αφού απαιτούν πλύσιμο στο χέρι με χλιαρό νερό και απορρυπαντικό.

4) Φόρεσέ τα πάνω από τα t-shirts σου

Με αυτό τον τρόπο θα παρατείνεις το χρόνο μεταξύ των πλύσεων και θα διατηρήσεις σε καλύτερη κατάσταση τα πλεκτά σου. Την ίδια ώρα το μπλουζάκι απορροφά τον ιδρώτα και εμποδίζει την μεταφορά των οσμών.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις