Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κύκλωμα παράνομων ελληνοποιήσεων: Τα 25.000 ευρώ ταρίφα και η αποκάλυψη
ΕΛΛΑΔΑ

Κύκλωμα παράνομων ελληνοποιήσεων: Τα 25.000 ευρώ ταρίφα και η αποκάλυψη

Κύκλωμα παράνομων ελληνοποιήσεων: Μία ταυτότητα αποτέλεσε την αρχή του τέλους για τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης, στην οποία μέλη ήταν επίορκοι αστυνομικοί.

Μία ταυτότητα αποτέλεσε την αρχή του τέλους για τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης, στην οποία μέλη ήταν επίορκοι αστυνομικοί. Σύμφωνα με πληροφορίες, στις 25 Ιανουαρίου 2021 εντοπίστηκε από άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ να κινείται στο Χαλάνδρι ένας κακοποιός, ο οποίος, σε έλεγχο που του έγινε, επέδειξε την ταυτότητα, την οποία, όπως προέκυψε, είχε προμηθευτεί από το κύκλωμα. Όπως φαίνεται στην ταυτότητα, χρησιμοποιούσε τα στοιχεία Αλέξιος Τσβέτκοφ, με τόπο γέννησης το Σουχούμι της Απχαζίας.

Ημερομηνία έκδοσης έφερε την 7η Φεβρουαρίου 2020, με εκδούσα αρχή το Τμήμα Ασπροπύργου, στο οποίο υπηρετούσε ως διοικητής ένας από τους συλληφθέντες, ο οποίος φέρεται να είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στην οργάνωση, στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν 320.000 ευρώ. Ο συγκεκριμένος, όπως προέκυψε, είχε απασχολήσει τις Αρχές και στο παρελθόν. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός, όπως προκύπτει από το διαβιβαστικό των εσωτερικών υποθέσεων, ότι στις 25/7/2014 από το Τμήμα Ασφαλείας Βύρωνα είχε εκδοθεί ακόμα ένα δελτίο ταυτότητας, στο πλαίσιο δράσης της οργάνωσης, για τον ίδιο, με στοιχεία Τσβέτκοβ Ελεξέι. Ο Τσβέτκοβ συνελήφθη στις 25/1/2021 από το Τμήμα Ασφαλείας Χαλανδρίου και -όπως προέκυψε δακτυλοσκοπικά- είχε σημανθεί ως Leskaj Mario, του Darvish Γεν, 26/3/1980 στην Αλβανία, ο οποίος είχε κατά το παρελθόν κατηγορηθεί για υπόθεση ναρκωτικών.

Βρέθηκε και κατασχέθηκε η ταυτότητα με στοιχεία Τσβέτκοβ, χωρίς ωστόσο να ακυρωθεί

Στις 15/12/2015 συνελήφθη από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών ο υπήκοος Αλβανίας Leskaj Mario, για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και διακίνηση ναρκωτικών. Κατά την έρευνα στο σπίτι του βρέθηκε και κατασχέθηκε η ταυτότητα με στοιχεία Τσβέτκοβ, χωρίς ωστόσο να ακυρωθεί. Έτσι, στις 7/2/2020, έχοντας αποφυλακιστεί, πήγε στο Τμήμα Ασπροπύργου, όπου αφού δήλωσε την απώλεια της ταυτότητας με στοιχεία Τσβέτκοβ, το οποίο ήταν κατασχεμένο από τη Δίωξη Ναρκωτικών, εξέδωσε νέο δελτίο.

Στις 25/2/2021 στις Εσωτερικές Υποθέσεις έφτασε ανώνυμη επιστολή με καταγγελία, η οποία περιείχε πληροφορίες για την ύπαρξη εγκληματικής οργάνωσης, αποτελούμενης από τους …, οι οποίοι μαζί με το σχετικό δίκτυο που είχαν αναπτύξει σε αστυνομικές υπηρεσίες και δήμους προέβαιναν συστηματικά στην «κατά παραγγελία» έκδοση δελτίων ταυτότητας, διαβατηρίων σε αλλοδαπούς, κυρίως Αλβανούς και Ρώσους υπηκόους, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις και εντάλματα για διακίνηση ναρκωτικών, καθώς και σε αλλοδαπές που εργάζονται σε νυχτερινά κέντρα διασκέδασης. Το χρηματικό όφελος που αποκόμιζε η οργάνωση για κάθε έκδοση, σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα, ανερχόταν σε 30.000-35.000 ευρώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις