Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Παναθηναϊκός – ΤΣΣΚΑ μπάσκετ: Δύσκολη η δοκιμασία σήμερα στη Μόσχα
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Παναθηναϊκός – ΤΣΣΚΑ μπάσκετ: Δύσκολη η δοκιμασία σήμερα στη Μόσχα

Παναθηναϊκός - ΤΣΣΚΑ μπάσκετ: Θα παραταχθεί δίχως τον Ιωάννη Παπαπέτρου, που έμεινε στην Αθήνα λόγω ίωσης που τον ταλαιπωρεί.

Δύσκολη εκτός έδρας αναμέτρηση για τον Παναθηναϊκό σήμερα, αφού η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη δοκιμάζεται στη Μόσχα (19:00, Novasports Prime) κόντρα στην πανίσχυρη ΤΣΣΚΑ για την 13η αγωνιστική της Euroleague. Οι «πράσινοι» πηγαίνουν στη Ρωσία μετά από δύο σημαντικές διαδοχικές νίκες κόντρα σε Ολυμπιακό στο ΣΕΦ (76-81) για το πρωτάθλημα και Ζενίτ στο ΟΑΚΑ (70-64), με την οποία διέκοψε το σερί των πέντε ηττών στη διοργάνωση (3-9).

Ο Παναθηναϊκός θα παραταχθεί δίχως τον Ιωάννη Παπαπέτρου, που έμεινε στην Αθήνα λόγω ίωσης που τον ταλαιπωρεί. Απεναντίας, κανονικά με την αποστολή ταξίδεψε ο Γιώργος Παπαγιάννης, ο οποίος ταλαιπωρούνταν από ενοχλήσεις. Όσον αφορά την ΤΣΣΚΑ, το σύνολο του Δημήτρη Ιτούδη δεν αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα απουσιών.

Η τελευταία επιτυχία του «τριφυλλιού» κόντρα στη ρωσική ομάδα σημειώθηκε στις 3 Ιανουαρίου 2020

Η προϊστορία των αναμετρήσεων του «εξάστερου» κόντρα στην -οκτώ φορές πρωταθλήτρια Ευρώπης- «ομάδα του στρατού» σε επίπεδο Euroleague από το 2000 ευνοεί την ΤΣΣΚΑ, η οποία μετράει 21 νίκες έναντι 16 του Παναθηναϊκού. Στις μεταξύ τους αναμετρήσεις επί ρωσικού εδάφους, οι Μοσχοβίτες μετρούν 12 επιτυχίες έναντι πέντε των «πράσινων», ενώ η ΤΣΣΚΑ έχει πανηγυρίσει τη νίκη στα τελευταία τρία παιχνίδια των δύο ομάδων.

Η τελευταία επιτυχία του «τριφυλλιού» κόντρα στη ρωσική ομάδα σημειώθηκε στις 3 Ιανουαρίου 2020, όταν ο Παναθηναϊκός επιβλήθηκε στην παράταση της ΤΣΣΚΑ με 106-102, σε αναμέτρηση που διεξήχθη στο Καλίνινγκραντ. Διαιτητές του αγώνα έχουν οριστεί οι Μιγκέλ Άνχελ Πέρεθ (Ισπανία), Μιλιβόγε Γιόβτσιτς (Σερβία) και Μίλαν Νέντοβιτς (Σλοβενία).

Euroleague: Αναλυτικά το πρόγραμμα της βραδιάς

ΤΣΣΚΑ Μόσχας – Παναθηναϊκός (19:00, Novasports Prime)
Φενέρμπαχτσε – Μονακό (19:45, Novasports 3)
Ζάλγκιρις Κάουνας – Μπασκόνια (20:00, Novasports 5)
Μπάγερν – Βιλερμπάν (20:30, Novasports Start)
Ρεάλ Μαδρίτης – Μακάμπι (21:45, Novasports 4)

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις