Ηλεκτρικά οχήματα – κλοπή: Σύλληψη τριμελούς σπείρας για κλοπή ηλεκτρικών οχημάτων στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης

ΕΛΛΑΔΑ

Ηλεκτρικά οχήματα – κλοπή: Σύλληψη τριμελούς σπείρας για κλοπή ηλεκτρικών οχημάτων στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Πέτρος Καρσιώτης

Ηλεκτρικά οχήματα - κλοπή: Αφαίρεσαν 78 δίκυκλα (μοτοποδήλατα, πατίνια, ποδήλατα), καθώς και 10 ηλεκτρικές μπαταρίες, συνολικής αξίας 60.000 ευρώ περίπου.

30.11.2021 | 11:33

«Ντου» τριμελούς σπείρας διαρρηκτών, στις εγκαταστάσεις επιχείρησης, που πουλάει ηλεκτρικά δίκυκλα και άλλα ηλεκτρικά τροχοφόρα, τα οποία «διεκδικούν» μια σημαντική θέση στην κίνηση του μέλλοντος, δεν είχε την επιθυμητή κατάληξη για τα μέλη της. Πριν προλάβουν να τα διαθέσουν στη λεγόμενη μαύρη αγορά, είτε με απευθείας πωλήσεις «κάτω του κόστους» είτε μέσω διαδικτύου, η Αστυνομία μπήκε στα ίχνη τους και πέρασε χειροπέδες και στους τρεις.

γράφει ο Πέτρος Καρσιώτης

Ούτε λίγο ούτε πολύ, όπως διαπιστώθηκε τόσο από την καταγγελία της ιδιοκτήτριας της επιχείρησης, στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης, όσο και από την Αστυνομία, είχαν αφαιρέσει-προφανώς με φορτηγό- εβδομήντα οκτώ ηλεκτρικά(μοτοποδήλατα, πατίνια, ποδήλατα), πολλά από τα οποία βρέθηκαν στην κατοχή τους και επεστράφησαν στον ιδιοκτήτη τους! Σύμφωνα με την Αστυνομία, «η μεθοδική και επιστάμενη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, οδήγησε στην άμεση εξιχνίαση κλοπής δεκάδων ηλεκτρικών δίκυκλων οχημάτων από επιχείρηση στη Δυτική Θεσσαλονίκη και τη σύλληψη τριών ατόμων.

Δύο άνδρες και μία γυναίκια

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης ταυτοποιήθηκαν ως δράστες τρεις ημεδαποί (σ.σ. Ρομά) ηλικίας 22, 25 (άντρες) και 46 (γυναίκα) ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα των διακεκριμένων κλοπών και της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος». Στη συνέχεια αναλύεται από την Αστυνομία, ο τρόπος δράσης των δραστών. «Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι ανωτέρω άνδρες, μαζί με συνεργούς τους, βραδινές/πρώτες πρωινές ώρες της 22/23-11-2021 διέρρηξαν επιχείρηση εμπορίας ηλεκτρικών μοτοποδηλάτων στην περιοχή του Ευόσμου και αφαίρεσαν 78 ηλεκτρικά δίκυκλα οχήματα (μοτοποδήλατα, πατίνια, ποδήλατα), καθώς και 10 ηλεκτρικές μπαταρίας, συνολικής αξίας 60.000 ευρώ περίπου.

Αστυνομικοί της ανωτέρω Υπηρεσίας, με τη συνδρομή συναδέλφων τους του Τμήματος Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας, πραγματοποίησαν οργανωμένη επιχείρηση στην περιοχή του Ευόσμου, κατά την οποία εντόπισαν και συνέλαβαν τους προαναφερόμενους δράστες. Στο πλαίσιο ερευνών τόσο σε οικίες, όσο και στη γύρω περιοχή, βρέθηκαν συνολικά 28 αφαιρεθέντα ηλεκτρικά οχήματα και 1 μπαταρία, τα οποία αποδόθηκαν στην ιδιοκτήτρια της επιχείρησης». Τώρα η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να αποκαλυφθεί που βρίσκονται τα υπόλοιπα ηλεκτρικά τροχοφόρα και να επιστραφούν κι αυτά στην ιδιοκτήτριά τους.

Exit mobile version