Μπάρες δημητριακών εύκολες χωρίς ζάχαρη: Συνταγή για αρχάριους, με 4 υλικά

PLUS

Μπάρες δημητριακών εύκολες χωρίς ζάχαρη: Συνταγή για αρχάριους, με 4 υλικά

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Μπάρες δημητριακών εύκολες χωρίς ζάχαρη: Θρεπτικές και πεντανόστιμες

29.04.2024 | 08:06

Οι μπάρες δημητριακών είναι το αγαπημένο μας σνακ, μας δίνει ενέργεια και μας χορταίνει. Οι ευεργετικές ιδιότητες υλικών όπως η βρώμη και το μέλι είναι πλέον ευρέως γνωστές και οι ανά τον κόσμο διατροφολόγοι συνηθίζουν να συμπεριλαμβάνουν τα εν λόγω υλικά στις προτάσεις για ένα θρεπτικό πρωινό γεύμα. Οι μπάρες γκρανόλας είναι συνεπώς το τέλειο συνοδευτικό για τον πρωινό καφέ μας, καθώς συμπεριλαμβάνει όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται να παρέχει ένα ολοκληρωμένο πρωινό, ενώ αποτελούν και το ιδανικό γλυκό σνακ για κολατσιό στη δουλειά και το σχολείο. Στο Bovary βρήκαμε μια απλή, υγιεινή και άκρως λαχταριστή συνταγή για μπάρες βρώμης με φυστικοβούτυρο η οποία θα γίνει ανάρπαστη. Άκρως θρεπτική, με μέλι αντί για ζάχαρη αλλά και πανεύκολη στην παρασκευή της καθώς δε χρειάζεται καν ψήσιμο.

Θα αναμείξετε όλα τα υλικά και θα τα βάλετε σε ένα ταψί το οποίο θα βγάλει πολλές μερίδες για πρωινές μπάρες που θα απολαμβάνετε για το υπόλοιπο της εβδομάδας. Το καλύτερο απ’ όλα είναι πως μπορείτε να προσαρμόσετε τη συνταγή για να μη τη βαριέστε εύκολα χρησιμοποιώντας διάφορα αποξηραμένα φρούτα, ξηρούς καρπούς, σοκολάτα ή ό,τι άλλο προτιμάτε.

Υλικά

1 φλιτζάνι βούτυρο αμυγδάλου ή φυστικοβούτυρο χωρίς ζάχαρη

1/3 φλιτζάνι μέλι

2 φλιτζάνια βρώμη

1/2 φλιτζάνι μίνι κομματάκια σοκολάτας ή άλλα υλικά όπως αποξηραμένα φρούτα ή ξηρούς καρπούς

Eκτέλεση

Στρώστε τον πάτο ενός ταψιού 8 επί 8 ιντσών με λαδόκολλα.

Προσθέστε το βούτυρο αμυγδάλου και το μέλι σε ένα μεγάλο μπολ. Ανακατέψτε μέχρι τα δύο συστατικά να αναμειχθούν ομοιόμορφα.

Προσθέστε τη βρώμη. Ανακατέψτε μέχρι να αναμειχθούν ομοιόμορφα και όλη η βρώμη να καλυφθεί από το μείγμα. Προσθέστε τα κομματάκια σοκολάτας και ανακατέψτε μέχρι να ενσωματωθούν ομοιόμορφα.

Απλώστε ομοιόμορφα το μείγμα ταψί. Τοποθετήστε ένα φύλλο λαδόκολλας πάνω από την επιφάνεια και πιέστε για να συμπιέσετε τη granola.

Τοποθετήστε κάτι πάνω από τις μπάρες για να ασκήσετε ελαφριά πίεση και βάλτε το ταψί στην κατάψυξη για να σταθεροποιηθούν (τουλάχιστον 1 ώρα).

Κόψτε τις μπάρες με ένα κοφτερό μαχαίρι. Αφήστε τις μπάρες να μαλακώσουν μερικά λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου πριν τις φάτε. Αποθηκεύστε τις μπάρες που δεν καταναλώσατε στο ψυγείο ή στην κατάψυξη.

Πηγή: Bovary
Ετικέτες
Exit mobile version