Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

26

Ιανουαρίου 2021

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Θεμιστοκλέους – Τριανταφυλλόπουλος: Η φαρμακερή ατάκα για το σάιτ
ΕΛΛΑΔΑ

Θεμιστοκλέους – Τριανταφυλλόπουλος: Η φαρμακερή ατάκα για το σάιτ

Θεμιστοκλέους - Τριανταφυλλόπουλος: Απάντηση με "καρφιά" σε ερώτηση δημοσιογράφου του zougla.gr, έδωσε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους

Δηκτικό σχόλιο για όσα δημοσιεύει η ιστοσελίδα zougla.gr, του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου, έκανε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, στην ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας για το σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης κατά του κορονοϊού. Σε ερώτηση του δημοσιογράφου του σάιτ, Θάνου Ξυδόπουλου σχετικά με το εμβόλιο της Novavax που αναμένεται να έρθει στην Ελλάδα και να προτιμηθεί από τους αντιεμβολιαστές, και αν θα δώσει ώθηση στο εμβολιαστικό πρόγραμμα, ο κ. Θεμιστοκλέους απάντησε: “Αυτό που σίγουρα θα τονώσει το εμβολιαστικό πρόγραμμα, είναι το σάιτ σας να μη γράφει τόσο πολύ όσα υποστηρίζουν οι αντιεμβολιαστές…”.

Πάνω από 100.000 άτομα θα μπορούν να εμβολιάζονται καθημερινά τον Δεκέμβριο, όπως τόνισε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. “Από τα 1.500 εμβολιαστικά κέντρα που ξεκίνησαν να λειτουργούν το Σεπτέμβριο, έχουν προστεθεί άλλα 800 και σύντομα θα είμαστε στα 2300 εμβολιαστικά κέντρα, ενώ θα επεκταθεί και το ωράριό τους για όλο και περισσότερο εμβολιασμούς” πρόσθεσε ο κ. Θεμιστοκλέους.

Ο ίδιος είπε ότι το Δεκέμβριο θα υπάρχει δυνατότητα εμβολιασμού και τις Κυριακές. Αργία για τους εμβολιασμούς θα είναι η 25η και 26η Δεκεμβρίου, αλλά και η Πρωτοχρονιά. Ο κ. Θεμιστοκλέους είπε ότι από τα ραντεβού που έχουν κλειστεί, έχουν ήδη εμβολιαστεί 21.014 συμπολίτες μας κατ οίκον – ποσοστό που αγγίζει το 88% των αιτημάτων – ενώ πρόσθεσε ότι έχουν γίνει πάνω από 7 εκατομμύρια εμβολιασμοί με την πρώτη δόση, κάτι που πρακτικά σημαίνει όπως είπε, ότι έχει εμβολιαστεί το 67% του γενικού πληθυσμού και το 79,2% του ενήλικου πληθυσμού.

Δείτε το σχετικό στιγμιότυπο από το 16.55
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις