Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ / Αντικαταστάτης Φαν’τ Σχιπ: Τα 2 φαβορί και το αουτσάιντερ που μπορεί να κάνει τη μεγάλη έκπληξη
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Αντικαταστάτης Φαν’τ Σχιπ: Τα 2 φαβορί και το αουτσάιντερ που μπορεί να κάνει τη μεγάλη έκπληξη

Αντικαταστάτης Φαν’τ Σχιπ: Ποια ονόματα ακούγονται ως φαβορί και ποιο είναι το αουτσάιντερ;

Στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία δεν επικρατεί αυτό που θα λέγαμε «πυρετός» για τον αντικαταστάτη του Τζον Φαν’τ Σχιπ στον πάγκο του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος. Αυτό δε σημαίνει βέβαια ότι δε γίνονται ενέργειες, αλλά φαίνεται πως ίσως υπάρχει εφησυχασμός –μέχρι ενός σημείου- λόγω του γεγονότος ότι αρκετοί προσιτοί οικονομικά προπονητές κυκλοφορούν ελεύθεροι, ενώ πηγές του ρεπορτάζ αναφέρουν ότι ίσως με ορισμένους από αυτούς έχει ήδη προλειανθεί το έδαφος.

Και αυτό διότι πριν την αιφνιδιαστική παραίτηση του Θοδωρή Ζαγοράκη από την θέση του προέδρου, η απομάκρυνση του Ολλανδού ήταν δεδομένη και τότε «κυκλοφόρησαν» και τα ονόματα των πιο πιθανών αντικαταστατών του, τα οποία… φοριούνται ακόμη και επανήλθαν τώρα στο προσκήνιο.

Τα φαβορί

Τα βασικά φαβορί προέρχονται από τον ελληνικό χώρο και δεν είναι άλλα από εκείνα των Γιώργου Δώνη και Τραϊανού Δέλλα, με τον καθένα από αυτούς να έχει τα υπέρ και τα κατά του. Στα συν του πρώτου είναι το γεγονός ότι έχει δουλέψει στους πάγκους των «μεγάλων» (με εξαίρεση τον ΟΣΦΠ), ενώ έχει διαχειριστεί και πίεση από τα περάσματά του από ομάδες του εξωτερικού. Στα μείον, όμως, του «χρεώνεται» μια δυσκολία στις σχέσεις του με τα αποδυτήρια, κάτι που είναι αλήθεια ότι δεν έχει περάσει απαρατήρητο στο παρελθόν. Όσο για τον «Κολοσσό», υπάρχει το υπέρ του «ρεύμα» από εκείνους που εκτιμούν τις προπονητικές ικανότητές του και ποντάρουν στο γεγονός ότι αποτελεί μια φιγούρα που μπορεί να συσπειρώσει και να εμπνεύσει ως πρωταθλητής Ευρώπης με την Εθνική το 2004.

Γεγονός που καλύπτει και το ενδεχόμενο έλλειμμα εμπειριών σε πολύ υψηλό επίπεδο. Δικαίως, λοιπόν, οι δυο τους θεωρούνται φαβορί για την θέση, χωρίς πάντως να αποκλείεται και κάποια έκπληξη, με τον Μαρίνο Ουζουνίδη και τον Μανόλο Χιμένεθ να είναι οι βασικοί υποψήφιοι, αλλά για διάφορους λόγους να βρίσκονται πιο πίσω στις προτιμήσεις των ανθρώπων της ΕΠΟ. Για τον Ισπανό πρώην τεχνικό της ΑΕΚ πάντως, ακούγονται διάφορα σενάρια…

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις