Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Μωρό Αρχαιολογικό Μουσείο: Βρέθηκε εγκαταλελειμμένο κοριτσάκι στην Πατησίων
ΕΛΛΑΔΑ

Μωρό Αρχαιολογικό Μουσείο: Βρέθηκε εγκαταλελειμμένο κοριτσάκι στην Πατησίων

Εγκαταλελειμμένο μέσα σε καρότσι βρέθηκε μωρό στο κέντρο της Αθήνας το πρωί της Κυριακής, μπροστά από το Αρχαιολογικό Μουσείο στην Πατησίων

Με εισαγγελική εντολή στο Νοσοκομείο Παίδων μεταφέρθηκε το μόλις 1,5 έτους μωράκι -μελαμψό-, που βρέθηκε εγκαταλελειμμένο μέσα σε καροτσάκι έξω από το Αρχαιολογικό Μουσείο, στην περιοχή των Εξαρχείων. Το τμήμα Εξαρχείων συνεχίζει τις έρευνες, με υλικό από κάμερες ασφαλείας  καθώς και μαρτυρικές καταθέσεις. Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να δοθεί εντολή για λήψη DNA -κατόπιν εισαγγελικής εντολής- εάν δεν εντοπιστούν οι γονείς του.

Το μωράκι φαίνεται να είναι καλά στην υγεία του ενώ υπενθυμίζεται ότι βρέθηκε στις 9.30 σήμερα το πρωί από διερχόμενη γυναίκα, η οποία ειδοποίησε τον φύλακα του μουσείου και εκείνος με τη σειρά του ειδοποίησε την αστυνομία.

Αμέσως ειδοποιήθηκε η φύλακας του μουσείου η οποία διαπίστωσε πως το μωρό ήταν περιποιημένο, σκεπασμένο με κουβέρτα, και δίπλα του είχε καθαρά ρούχα. «Ενημερώθηκα ότι η κ. Μαρία το εντόπισε, που είναι κάτοικος της περιοχής. Εμείς οι εργαζόμενοι του Αρχαιολογικού Μουσείου την γνωρίζουμε χρόνια γιατί βγαίνει με τα σκυλιά της. Βρήκε πίσω στους θάμνους στην πρασιά το καρότσι στις 9 το πρωί. Δεν πρέπει να ήταν πολύ ώρα εκεί γιατί ήταν ζεστό» λέει στο newsit. «Ο φύλακας που είχε εκείνη την ώρα βάρδια έχει δώσει ήδη κατάθεση. Ειδοποιήσαμε την αστυνομία, το ΕΚΑΒ και κάναμε όλες τις απαραίτητες ενέργειες».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις