Άσχημα τα νέα για τον Νικ Καλάθη

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Άσχημα τα νέα για τον Νικ Καλάθη

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ιφιγένεια Αντωνοπούλου

Νικ Καλάθης: Θα χάσει το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό στις 16 Δεκεμβρίου στο ΟΑΚΑ.

27.11.2021 | 11:41

Προβλήματα στην Μπαρτσελόνα με τον Νικ Καλάθη. Από ότι φαίνεται ο Ελληνοαμερικάνος Καλαθοσφαιριστής έχει τραυματιστεί σοβαρότερα από όσο πίστευαν. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Καλάθης είχε τραυματιστεί κατά τη διάρκεια της τελευταίας περιόδου στον εντός έδρας αγώνα με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας (18/11) στο «Παλάου Μπλαουγκράνα» για την 10η αγωνιστική της Euroleague.

Όπως ανέφερε η Μπαρτσελόνα, οι συμπληρωματικές εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε ο Έλληνας γκαρντ έδειξαν κάταγμα αριστερής περόνης, όπερ και σημαίνει ότι θα πρέπει να μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για ενάμιση μήνα. Σίγουρα θα χάσει το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό στις 16 Δεκεμβρίου στο ΟΑΚΑ , ενώ η επιστροφή του στην ενεργό δράση έχει δρομολογηθεί για το 2022.

Λίγα λόγια για τον Νικ Καλάθη

Ο Νικόλαος «Νικ» Καλάθης, είναι Ελληνοαμερικανός διεθνής καλαθοσφαιριστής. Έχει ύψος 2.00 μέτρα, βάρος 98 κλ. και αγωνίζεται ως Πόιντ γκάρντ. Αγωνίζεται στην Μπαρτσελόνα, για το Πρωτάθλημα Ισπανίας και την Ευρωλίγκα. Είναι βασικό στέλεχος της Εθνικής Ελλάδος. Έχει αγωνιστεί επίσης για μια διετία στο NBA και για ένα χρόνο VTB Λίγκα. Θεωρείται ένας από τους καλύτερους πόιντ γκαρντ της Ευρώπης, έχοντας κερδίσει σημαντικές ατομικές διακρίσεις και συλλογικούς τίτλους κατά τη διάρκεια της καριέρας του.

Ο Νικ Καλάθης γεννήθηκε στις 7 Φεβρουαρίου 1989 στο Γουίντερ Παρκ της Φλόριντα των ΗΠΑ. Έχει διπλή ιθαγένεια, ελληνική και αμερικανική και έχει αποφασίσει να αγωνιστεί με την Εθνική Ελλάδος Νέων το 2008 ή αργότερα. Ο πατέρας του είναι ο Γιάννης Καλάθης, ελληνοαμερικανός δεύτερης γενιάς, ενώ ο παππούς του Βασίλειος Καλάθης καταγόταν από τη Λήμνο και είχε μεταναστεύσει στη Νέα Υόρκη σε ηλικία 21 ετών. Μάλιστα, στις αρχές της δεκαετίας 1920-30 είχε διατελέσει πρόεδρος της Παλλημνιακής Αδελφότητας «Ήφαιστος». Ο μεγαλύτερος αδελφός του είναι ο πρώην καλαθοσφαιριστής, Πατ Καλάθης.

Exit mobile version