Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

05

Δεκεμβρίου 2022

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Πράσινο πάσο εμβολιασμού – Ιταλία: Σήμερα η έγκριση από τον Ντράγκι
ΚΟΣΜΟΣ

Πράσινο πάσο εμβολιασμού – Ιταλία: Σήμερα η έγκριση από τον Ντράγκι

Πράσινο πάσο εμβολιασμού - Ιταλία: Σημαντικός αριθμός προέδρων των ιταλικών περιφερειών στηρίζει την όσο γίνεται γρηγορότερη υιοθέτηση του «σούπερ πάσου»

Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Μάριο Ντράγκι, αναμένεται να εγκρίνει σήμερα το «σούπερ πράσινο πάσο εμβολιασμένων». Πρόκειται για απόφαση η οποία θα πρέπει να εγκριθεί από το υπουργικό συμβούλιο, το οποίο θα συνεδριάσει το απόγευμα, και θα αφορά την ελεύθερη πρόσβαση των εμβολιασμένων σε όλους τους κλειστούς χώρους. Ωστόσο, πλέον δεν θα ισχύει το ίδιο και για ανεμβολίαστους, στους οποίους αναμένεται να επιτραπεί μόνο να συνεχίσουν να εισέρχονται, με αρνητικό τεστ, στον χώρο εργασίας τους. Αυτό που πρέπει να εξακριβωθεί είναι αν το μέτρο θα ισχύσει αμέσως σε όλη τη χώρα, ή αν θα αφορά μόνο τις περιοχές με υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων.

Σημαντικός αριθμός προέδρων των ιταλικών περιφερειών στηρίζει την όσο γίνεται γρηγορότερη υιοθέτηση του «σούπερ πάσου». Από τα κόμματα που μετέχουν στην κυβέρνηση Ντράγκι, μόνον ένα μέρος της ηγεσίας της Λέγκα έχει εκφράσει επιφυλάξεις.

brown mosque near bridge under blue sky
Αποφάσεις για τη διάρκεια του πιστοποιητικού εμβολιασμού

Στην αυριανή συνεδρίαση της ιταλικής κυβέρνησης αναμένεται, παράλληλα, να αποφασιστεί η μείωση της διάρκειας του πράσινου πάσου εμβολιασμένου από έναν χρόνο σε εννέα μήνες, ενώ είναι πιθανό να αλλάξει η διάρκεια των διαγνωστικών τεστ κορονοϊού. Τα «γρήγορα τεστ» θα ισχύουν, όπως φαίνεται, μόνο μία ημέρα, και τα μοριακά για 48 ώρες. Η «αναμνηστική δόση» των εμβολίων κατά της Covid-19, σύμφωνα με τον Τύπο, θα γίνει υποχρεωτική για το σύνολο του υγειονομικού προσωπικού της χώρας.

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο στην Ιταλία καταγράφηκαν 10.047 κρούσματα κορωνοϊού και 83 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 689.280 διαγνωστικά τεστ, το 1,4% από τα οποία προέκυψε θετικό. Στις μονάδες εντατικής θεραπείας βρίσκονται 560 ασθενείς με κορωνοϊό, ενώ στους νοσοκομειακούς θαλάμους νοσηλεύονται 4.597. Σε εθνικό επίπεδο, η πληρότητα των ΜΕΘ υπολογίζεται στο 6% και των απλών νοσοκομειακών κλινών στο 8%.

parked white motor scooter in front of Rucantino building
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις