Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

04

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Ζαγοράκης κορονοϊός: Θετικός ο ευρωβουλευτής της ΝΔ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ζαγοράκης κορονοϊός: Θετικός ο ευρωβουλευτής της ΝΔ

Ζαγοράκης κορονοϊός: Ο άλλοτε διεθνής ποδοσφαιριστής τέθηκε ήδη σε καραντίνα με ήπια συμπτώματα.

Θετικός στον κοροναϊό διαγνώστηκε ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ, Θοδωρής Ζαγοράκης κατά την παραμονή του στις Βρυξέλλες.

Ο άλλοτε διεθνής ποδοσφαιριστής τέθηκε ήδη σε καραντίνα με ήπια συμπτώματα.

Δυσοίωνη πρόβλεψη Τσιόδρα για 800 διασωληνωμένους στις αρχές Δεκεμβρίου

Με το τέταρτο κύμα της πανδημίας να βρίσκεται σε έξαρση ανεβάζοντας τα ημερήσια κρούσματα στην Ελλάδα, ενόσω η Ευρώπη «φλερτάρει» με νέα lockdown ενόψει των γιορτών, κυβέρνηση και ειδικοί στην εμβολιαστική εκστρατεία για την διασφάλιση της δημόσιας υγείας και για να κρατηθούν όρθια το ΕΣΥ και τα νοσοκομεία που βρίσκονται στα όρια τους. Το βαρύ επιδημιολογικό φορτίο αλλά και επικείμενη περίοδος των γιορτών όπου αναμένεται να εμφανιστεί αυξημένη κινητικότητα, δίνει σήμα συναγερμού για τους επιστήμονες οι οποίοι δεν αφήνουν περιθώρια εφησυχασμού. Μάλιστα ένα από τα προγνωστικά μοντέλα που επεξεργάζεται ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας δείχνει ότι στις 13 Δεκεμβρίου οι διασωληνωμένοι ασθενείς θα αγγίζουν τους 800, όπως προκύπτει από δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος».

Ωστόσο, στα μέλη της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, επικρατεί συγκρατημένη αισιοδοξία ότι θα μειωθούν οι μολύνσεις και δεν θα φτάσουμε αυτό το νούμερο. Άλλωστε, σύμφωνα με την καθηγήτρια Παιδιατρικής-Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, Βάνα Παπαευαγγέλου, έχει ανακοπεί η εκθετική αύξηση που είχε η Ελλάδα τις προηγούμενες τρεις εβδομάδες. Ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων συνεχίζει, όμως, να είναι μεγάλος (53.000 με βάση στοιχεία της περασμένης Τρίτης έναντι 47.000 την προηγούμενη εβδομάδα). Οι ειδικοί ευελπιστούν πως εάν συνεχιστεί η τάση σταθεροποίησης, θα πέσει και ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις