Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Σύλληψη σωφρονιστικών υπαλλήλων: Πώς βοήθησαν στην απόδραση του 45χρονου
ΕΛΛΑΔΑ

Σύλληψη σωφρονιστικών υπαλλήλων: Πώς βοήθησαν στην απόδραση του 45χρονου

Σύλληψη σωφρονιστικών υπαλλήλων: Ο 45χρονος κρατούμενος εργαζόταν ως ελαιοχρωματισής στις φυλακές.

Τρεις σωφρονιστικοί υπάλληλοι των φυλακών Κορίνθου κατηγορούνται ότι δωροδοκήθηκαν από 45χρονο, χαρακτηρισμένο από τις αρχές επικίνδυνο κακοποιό, προκειμένου να κάνουν εκείνες τις ενέργειες και τα «στραβά μάτια» προκειμένου να αποδράσει όπως και έγινε. Ο 45χρονος κρατούμενος, ο οποίος εργαζόταν τον τελευταίο καιρό ως ελαιοχρωματιστής στις φυλακές της Κορίνθου, γεγονός που του επέτρεπε να κινείται σε διάφορους χώρους του σωφρονιστικού καταστήματος, συνελήφθη μεν λίγες ημέρες μετά την απόδραση σε διαμέρισμα της  Καλλιθέας, αλλά συγχρόνως είχαν δημιουργηθεί και ερωτηματικά για τα πως και τα γιατί της «εύκολης απόδρασης».

Πέτρος Καρσιώτης
γράφει ο Πέτρος Καρσιώτης

Τα στοιχεία του ρεπορτάζ ανέφεραν ότι την επίμαχη ώρα της εξαφάνισής του, εργαζόταν στο κουβούκλιο της εισόδου των φυλακών και εκμεταλευόμενος στιγμιαία αβλεψία των υπευθύνων, πάτησε το μπουτόν, άνοιξε η πόρτα κι έφυγε σαν κύριος! Καθώς υπήρξαν ερωτηματικά, την διερεύνηση της υπόθεσης ανέλαβε η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας.

Τα 30.000 ευρώ

Η έρευνα των «αδιάφθορων» έφερε στο φως στοιχεία που οδηγούσαν στην δωροδοκία των τριών σωφρονιστικών, κατά πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας το ποσό να κυμαίνεται γύρω στα 30.000 ευρώ. Η απόδραση, που προκάλεσε και αναταραχή στο εσωτερικό των φυλακών Κορίνθου καθώς στασίασε η πτέρυγα ανηλίκων από την άδικη όπως την είδαν παραπομπή στο αυτόφωρο του Αρχιφύλακα και ενός σωφρονιστικού για αμέλεια, έλαβε χώρα στις 11 Νοεμβρίου.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι παλαιότερα ο 45χρονος εργαζόταν στις φυλακές ως μάγειρας και τελευταία ως ελαιοχρωματιστής. Υπό τις συνθήκες που περιγράφηκαν έγινε η απόδραση. Ένα σημαντικό στοιχείο που έβαλε σε υποψίες τις αρχές ότι κάτι συμβαίνει ήταν ότι έξω από το σωφρονιστικό κατάστημα περίμενε ένα αυτοκίνητο, σαν ο άνθρωπος που φυγάδευσε αρχικά τον κρατούμενο να γνώριζε ότι «οπωσδήποτε θα αποδράσει εκείνο το μεσημέρι»! Πρόσθετα στοιχεία που προέκυψαν ετέθησαν υπόψιν του ανακριτή Κορίνθου ο οποίος βάσει αυτών εξέδωσε έντάλματα σύλληψης για τους τρεις σωφρονιστικούς. Βάσει των ενταλμάτων συνελήφθησαν και οι τρεις και το μεσημέρι της Παρασκευής οδηγούνται για απολογία ενώπιον του ίδιου ανακριτή.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας

Η ανακοίνωση των «αδιάφθορων» της ΕΛ.ΑΣ,  έχει ως εξής: «Από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας συνελήφθησαν δυνάμει ενταλμάτων, τρεις (3) σωφρονιστικοί υπάλληλοι Καταστήματος Κράτησης της Πελοποννήσου, για «δωροληψία υπαλλήλου». Όπως προέκυψε από την έρευνα παρείχαν συνδρομή, έναντι αμοιβής, σε απόδραση κρατουμένου».

Ειδικότερα για τον συγκεκριμένο κρατούμενο, που απέδρασε και συνελήφθη, είχε γίνει γνωστό ότι  εξέτιε ποινή κάθειρξης 45 ετών και 8 μηνών για απάτες, διακεκριμένες κλοπές και απόπειρα ανθρωποκτονίας. Η τελευταία κατηγορία αφορά πυροβολισμούς  κατά αστυνομικών σε  παλαιότερη σύλληψη του.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις