Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

22

Μαΐου 2021

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Πολυτεχνείο – συνεργείο MEGA: Επίθεση από αγνώστους σε εργαζόμενους του σταθμού – Έσπασαν κάμερα
ΕΛΛΑΔΑ

Πολυτεχνείο – συνεργείο MEGA: Επίθεση από αγνώστους σε εργαζόμενους του σταθμού – Έσπασαν κάμερα

Πολυτεχνείο - συνεργείο MEGA: Νέο επεισόδιο έντασης στο Πολυτεχνείο. Άγνωστοι επιτέθηκαν σε εργαζόμενους του "Μεγάλου Καναλιού" με αποτέλεσμα να σπάσει μια κάμερα.

Νέο επεισόδιο έντασης σημειώθηκε στο Πολυτεχνείο λίγο πριν κλείσουν οι πύλες του Ιδρύματος για να κορυφωθούν οι εκδηλώσεις μνήμης για την 48η επέτειο από την εξέγερση του ’73. Μετά τις μπουνιές και τα σπρωξίματα με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και το «μπλόκο» σε βουλευτές της ΝΔ που πήγαν στο Πολυτεχνείο για να καταθέσουν στεφάνι (το οποίοι κάποιοι πέταξαν), άγνωστοι επιτέθηκαν και στο συνεργείο του Mega.

Έξω από την πύλη του Πολυτεχνείου, πήραν την κάμερα από εργαζόμενο του σταθμού και την έσπασα. Το επεισόδιο διήρκεσε μόλις μερικά λεπτά και δεν υπήρξε τραυματισμός. Οι πύλες του Πολυτεχνείου έκλεισαν λίγο μετά από τις 13:30.

Οι καλές στιγμές

Δεν υπήρχαν όμως οι μόνο οι στιγμές έντασης στο Πολυτεχνείο, με ορισμένους να γίνονται αυτόκλητοι θεματοφύλακες του χώρου. Υπήρξαν και οι συγκινητικές στιγμές, αντάξιες της σημασίας της ημέρας: οι στιγμές που παιδιά άφηναν στο μνημείο ζωγραφιές και λουλούδια. Συγκεκριμένα η 13χρονη μαθήτρια Άννα Αργείτη, η οποία βρέθηκε με τον πατέρα της και το μικρότερο αδερφό της στην 48η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου: «Ήρθα εδώ για να τιμήσω τις ζωές των φοιτητών, οι οποίες θυσιάστηκαν για την Ελευθερία και την επανάκτηση της Δημοκρατίας». Έπειτα, ο 11χρονος Βασίλης Αργείτης ανέφερε: «Ήρθα για να τιμήσω τη θυσία που έκαναν οι φοιτητές για να φύγει η Χούντα από την Ελλάδα».

Επίσης, η 12χρονη μαθήτρια Ισιδώρα Βεργοπούλου, η οποία τιμά κάθε χρόνο τη μνήμη των αγωνιστών, συνοδευόμενη από τη μητέρα της, σημείωσε: «Ήρθα να καταθέσω λουλούδι και χαίρομαι που είναι πολύς κόσμος εδώ και πολλά παιδιά». Τέλος, ο Γιώργος Κακαρνιάς, ο οποίος πήγε τον πεντάχρονο γιο του στις εκδηλώσεις μνήμης της εξέγερσης των φοιτητών, τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Τα παιδιά μικρής ηλικίας ζητάνε από μόνα τους να έρθουν να δουν το Πολυτεχνείο. Για τον δικό μας το γιο είναι η πρώτη του φορά. Στο σχολείο τού εξήγησαν τη σπουδαιότητα αυτής της μέρας και ζήτησε να είναι και αυτός εδώ για να δει το Πολυτεχνείο. Στις μέρες που ζούμε, η ανάγκη να ερχόμαστε και να θυμόμαστε και να μαθαίνουμε όσοι δεν τα ζήσαμε, είναι σημαντική».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις