Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

19

Ιανουαρίου 2021

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Επεισόδια – Πολυτεχνείο: Ένταση και μπλόκο στην είσοδο αντιπροσωπείας της Βουλής
ΕΛΛΑΔΑ

Επεισόδια – Πολυτεχνείο: Ένταση και μπλόκο στην είσοδο αντιπροσωπείας της Βουλής

Επεισόδια - Πολυτεχνείο: Η αντιπροσωπεία της Βουλής βρέθηκε περίπου στις 8:30 το πρωί στην είσοδο του Πολυτεχνείου ωστόσο φοιτητές που βρισκόταν εκεί δεν τους επέτρεψαν να περάσουν

Ένταση σημειώθηκε νωρίς το πρωί στην κεντρική είσοδο του Πολυτεχνείου καθώς δεν επετράπη η είσοδος στους Χάρη Θεοχάρη και στον Χαράλαμπο Αθανασίου.
Η αντιπροσωπεία της Βουλής βρέθηκε περίπου στις 8:30 το πρωί στην είσοδο του Πολυτεχνείου ωστόσο φοιτητές που βρισκόταν εκεί δεν τους επέτρεψαν να περάσουν, φωνάζοντας συνθήματα όπως «έξω η χούντα από την Ελλάδα». Λίγο αργότερα, ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου και ο πρώην υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης αποχώρησαν, ενώ οι συγκεντρωμένοι πέταξαν και το στεφάνι των Ελλήνων βουλευτών, που έγραφε Διακοινοβουλευτική Επιτροπή.

Σε δηλώσεις του αμέσως μετά, ο κ. Αθανασίου είπε: «Κανένα κόμμα, κανένας πολιτικός σχεδιασμός δεν αποφάσισε και οργάνωσε την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Η ατομική ευθύνη που χαρακτηρίζει τις δημοκρατίες στα κράτη δικαίου, είναι αυτή που διήγειρε τη συλλογικότητα και ένωσε τις φωνές όλων. Συνεπώς, όποιοι προσπαθούν να οικειοποιηθούν τους αγώνες του ελληνικού λαού, προσβάλουν την ιστορία. Τα παιδιά αυτά, όταν εμείς κάναμε τον αγώνα αυτό, ήταν αγέννητα ή ήταν στις κούνιες. Η μέρα είναι ιερή και πρέπει να τους το συγχωρήσουμε. Ζήτω το Πολυτεχνείο».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις